ODPOWIEDZ
  • 169 / 1 / 0
No właśnie. Dorobiłem sie w nocy, broniąc sie przed kradzieżą, trzech szwów nad prawą powieką %-D tydzień półtorej i rana sie zagoi, a nie mam czasu zeby isc do lekarza na sciaganie. :'( z tego co pamietam to wyciaganie nie boli, wiec mysle ze zrbie to samemu.

Jak myslicie, moge sam?

Wiem pewnie glupie pytanie, albo nie ten dział..
  • 2362 / 31 / 0
Możesz
BS
  • 351 / 8 / 0
Pewnie, spirytus sal., watka, cążki, ciach po węzełkach i już.
  • 327 / 4 / 0
A czy przypadkiem nie mozna sobie czegos uszkodzic jak sie robi takie rzeczy samemu? Jakies moze zakazenie albo cos. Ja w sumie mialem szwy "na dupie" wiec samemu chocbym chcial to bym nie dal rady, a przyznam ze bolalo calkiem mocno, z tym ze to bylo wlasnie w takim miejscu.
  • 2362 / 31 / 0
Jeśli rozetniesz nić zamiast wyrywać ją w całości ze skóry to nic sobie nie zrobisz
BS
  • 169 / 1 / 0
Amplifa pisze:
Jakies moze zakazenie albo cos..
trzeba pamietac o odkazeniu ranek i sprzetu :finger: no i mniej wiecej wyczuc czy sie szew wychodzi bez oporu :) opinia mojego wykladowcy profesora-lekarza :yay:
  • 194 / 7 / 0
Ja bym się bał, bo można coś zjebać %-D Ale są tacy, co to robiąm, więc jest to możliwe jak najbardziej:]
  • 1 / 1 / 0
mi szwy z głowy zawsze wyjmuje wujas, nigdy jeszcze nie byłem na zdjęciu w szpitalu. Polecam pomoc rodziny!
  • 2878 / 21 / 0
rotfl, regularnie?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1951 / 15 / 0
jak ja miałem szwy na ręce, to kompetentny pan doktor przy wyjmowaniu zostawił mi 4 zielone nitki w ciele. dopiero jak zeszły strupy, a dalej swędziało, to wyczułem że pod skórą mam coś twardego. więc dawaj, igłą zrobiłem dziurkę i wyciągałem skubaństwa. na szczęście tylko dwa tak miałem. A pozostałych dwóch po prostu nie zauważył %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.