http://allegro.pl/aab-super-silent-fan- ... 18394.html
Przy minimalnej mocy pompuje 25m3/h, mam 2 (jeden wdmuchuje, drugi wydmuchuje) więc powinienem to chyba zsumować jako 50m3/h. Ponieważ całe powietrze w boxie powinno być wymienione w ciągu max 5 min, to daje 50/12=4,16m3 Skoro box ma 0,5 to jest to ponad 8 razy więcej. Teoretycznie powinno spokojnie wystarczyć. Tylko, że intuicja mówi mi, że dwa malutkie wiatraczki na takiego boxa to nic. Chcę użyć Hpsa, więc temperatura jest bardzo istotna.
1 mieszający 2 na wylot i 2 na wlot.
Miałem podobnego boxa i w układzie z hpsem 250 i 400, szczegolnie jak bylo cieplej, nawet takie combo potrafilo byc niewystarczajace.
Przypomne, ze najlepsze temp to 26-28C, 30 to jednak za duzo i tempo fotosyntezy slabnie (poszukaj wykresow).
Oznacza to, ze przy tak malym boksie z hpsem temp wzgledem pokoju moze wzrosnac tylko o ~ 5C !
Zainwestuj w cooltube - polecam.
Pozdro
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.
Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.