uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 31 / / 0
Siema ! Doszła jakoś tak na początku października.Ziemie kupną wymieszałem z kompostem z działki.Myślę, że to był ważny czynniki w tym całym przedsięwzięciu.To nie był zwyczajny kompost.wszystkie resztki z owoców, warzyw, jajek, po obiedzie itp u mnie na chacie starzy zbierają i wywożą na dzialke.Naprawdę zajebista jakość naturalnego nawozu.Polecam wszystkim.Mama stosuje go do pomidorów ;-) a ja troche zawinalem :-D Kolejnym ważnym czynnikiem było to, że miała ona 100 % słońca.Podlewałem ją raz na 2 tyg. biohumusem normalnym a później do kwitnienia.Co do mocy i plonu to było naprawde zadziwiające biorąc pod uwagę, że był to naturalny towar.Wyszło mi tak około 250 g z tej jednej rośliny.Kopał maxymalnie.Lufka na dwóch i bomba gwarantowana.Smak i zapach też na wysokim poziomie.Mieszkam w 100 tys mieście i uwierzcie mi, że nie było lepszego.Tak ogólnie to jarałem go z moimi ziomami pół roku.Polecam wszystkim tą odmianę.Pozdro ;-)
Uwaga! Użytkownik GanjaFarmer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: koyot »
Bardzo ładny krzak...z jakiego SB te nasiona?

pisałes 250g....suszu????

pzdr
Uwaga! Użytkownik koyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Kupowałem je od dr chronica.Tak, otrzymałem około 250-300 g wysuszonych szczytów.Może nawet było więcej bo ciągle jarałem z moimi kolesiami :-D i nie moge tego dokładnie określić.
Uwaga! Użytkownik GanjaFarmer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MASTER »
Jak czesto podlewales rosline???

widze tam jakies zabudowania ;) nie bylo z tym problemu (ludzie) ??

jak duzy dol wykopales i ile ziemi dales z tym kompostem??

PS. naprawde ładny potworek :D
  • 31 / / 0
Podlewałem ją tak raz w tygodniu a jak były upały to dwa razy w tyg.(co drugi raz biohumusem ale prawie zawsze z wodą kupną ze sklepu).Nie było problemu z ludzmi, owszem był to jakiś ogrodzony teren na, którym w pewnej odległości od mojego miejsca ktośtam pracował ale wbrew pozorom była to dobra miejscowa i na dodatek na gorce ;-) Dół wykopałem dość głęboki(około 40 cm), ziemi z kompostem było około 15 litrów.Dzieki za uznanie, starałem sie :-) Pozdro.
  • 182 / / 0
chyba tez sie zaczne bawic w outdoor ;-] respecton ziom
ps. ja bym sie z tym nie meczyl az pol roku ;-)
  • 31 / / 0
Dla mnie sama przyjemność tkwi w samym hodowaniu ale w zbiorach także :-D Samo chodzenie na miejscówke, patrzenie jak dziewczynka rośnie, opiekowanie sie nią, przedzieranie sie przez te chaszcze i inne bariery do pokonania oraz wliczając adrenalinę, która zawsze towarzyszy przy każdej wyprawie....TO JEST NAJWIĘKSZA SATYSFAKCJA ;-)
  • 182 / / 0
tak tak to sa niby takie zwykle chwile a w zimie sie wspomina jak to bylo pieknie nacieszyc oczy swoim dzieckiem na pieknej miejscowce bez choloty i chalasu miasta ;-)
  • 31 / / 0
No właśnie.Egzystencja z naturą daje wiele przyjemności i kryje mnóstwo skarbów :-D
  • 17 / / 0
a jak wyglądały boby ? czy były mocno zbite ? u mnie sprawa wyglądała tak że było mało żywicy i bobki były dosyć rzadkie (więcej małych listków) przez co smak i zapach nie był powalający.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.