Jak często i czy w ogóle pijecie wodę? Jak tak to gazowaną czy raczej nie? Mineralną, źródlaną, może z kranu. :-p Czy bez wody nie wychodzicie z domu, może zapijacie nią np. wódkę ? Generalnie luźna rozmowa na temat tego co myślicie o piciu wody.
Od jakiegoś czasu codziennie staram się mieć przynajmniej 2 litry niegazowanej ''Żywiec Zdrój''. Robię sobie codziennie wycieczkę do Biedronki po zakup wody( taki mój mały rytuał ). Kiedyś nie piłem wcale i krzywiłem się na samą myśl o wypiciu czegoś co nie ma smaku. Na dzień dzisiejszy stawiam ją na tym samym miejscu co herbatę ;-) Zdarza się że na imprezach przychodzę jedynie z wodą.
Podobno "Wielka Pieniawa" jest najlepsza na kaca ;-) mi osobiście jednak nie smakuje.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
@Amaterasu, kranówa ma dużo fluoru, a nie wiem czy te filtry są w stanie dokładnie tą wodę z niego oczyścić. Mam taki, też czasami używam, ale ma gorszy smak, więc wolę butelkową.
Wodą lubię się polewać :P gorące prysznice, letnia z rana na twarz itp :P no i czasem spacer w deszczu.
Raz w życiu wziąłem gel pod prysznic i wyszedlem na dwór(lała potężna ulewa),najzwyczajniej na świecie brałem prysznic :-D
W Kielcach mamy wodę w kranie najlepszą z miast wojewódzkich w Polsce lamusy
litr za 0,0013 zł czyli kilka tysięcy razy mniej niż jakąś żywiec zdrój czy inne dzidostwo
Breslau jest niemieckie!
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.