Jak często i czy w ogóle pijecie wodę? Jak tak to gazowaną czy raczej nie? Mineralną, źródlaną, może z kranu. :-p Czy bez wody nie wychodzicie z domu, może zapijacie nią np. wódkę ? Generalnie luźna rozmowa na temat tego co myślicie o piciu wody.
Od jakiegoś czasu codziennie staram się mieć przynajmniej 2 litry niegazowanej ''Żywiec Zdrój''. Robię sobie codziennie wycieczkę do Biedronki po zakup wody( taki mój mały rytuał ). Kiedyś nie piłem wcale i krzywiłem się na samą myśl o wypiciu czegoś co nie ma smaku. Na dzień dzisiejszy stawiam ją na tym samym miejscu co herbatę ;-) Zdarza się że na imprezach przychodzę jedynie z wodą.
Podobno "Wielka Pieniawa" jest najlepsza na kaca ;-) mi osobiście jednak nie smakuje.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
@Amaterasu, kranówa ma dużo fluoru, a nie wiem czy te filtry są w stanie dokładnie tą wodę z niego oczyścić. Mam taki, też czasami używam, ale ma gorszy smak, więc wolę butelkową.
Wodą lubię się polewać :P gorące prysznice, letnia z rana na twarz itp :P no i czasem spacer w deszczu.
Raz w życiu wziąłem gel pod prysznic i wyszedlem na dwór(lała potężna ulewa),najzwyczajniej na świecie brałem prysznic :-D
W Kielcach mamy wodę w kranie najlepszą z miast wojewódzkich w Polsce lamusy
litr za 0,0013 zł czyli kilka tysięcy razy mniej niż jakąś żywiec zdrój czy inne dzidostwo
Breslau jest niemieckie!
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.