Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 282 / / 0
siemka, do kiedy jest sezon?
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 4024 / 375 / 951
Do kiedy rosną.
  • 282 / / 0
no tak. chcialem spytac do kiedy bedzie mozna zbierac grzybki ;]
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 92 / 4 / 0
Dżizas Krajst...
No ludzie ręce opadają jak widzę takie posty...Zastanawiałeś się kiedyś to czego służy FAQ?
Żeby nie było,że offtop to Ci odpowiem...
Kiedy wybierać się na grzybobranie?

Najlepiej na jesień, od połowy września do końca listopada, czasem nawet później. Jak to jest z każdymi grzybami - im więcej deszczu, tym większy wysyp.
  • 1392 / 10 / 0
chrup pisze:
no tak. chcialem spytac do kiedy bedzie mozna zbierac grzybki ;]
Do kiedy będą rosły.
  • 4024 / 375 / 951
Wytropiłem dziś dziesięć sztuk, o dziwo - dla odmiany nie uschniętych oprócz jednej i całkiem ładnie wyrosłych.
  • 9 / / 0
U mnie sezon juz całkowicie sie skonczył , nazbierałem juz troche, mam pytanie nie wiecie czy w górach mozna jeszcze coś znaleźć ? chodzi mi o B.Żywiecki ?
  • 167 / 8 / 0
  • 104 / / 0
Zapowiada się kolejny wysyp w lubuskim popadał deszczyk i 150 w godzinke :D :D świeżutkie i ładniutkie :D a z mocą sie okaże :) Pozdrawiam :)
Jeszcze nie koniec :-) wczorajsza 30min wizyta na lace ze skutkiem 21szt. Pomimo ze od miesiaca kropla theszczu niespadla to rosa robi swoje, a wody gruntowe trzymaja sie gdzies kilkasdziesiac cm pod powiezchnia bo to raczej podmokle obszary. Jak wreszcie bedzie kilka nocy z temp powyzej 0 to licze jeszcze na tradycyjny ostatni zbior w grudniu. Bo to przymrozki w ostatnim czasie przeszkadzaly najbardziej.
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.