Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 282 / / 0
siemka, do kiedy jest sezon?
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 4024 / 375 / 951
Do kiedy rosną.
  • 282 / / 0
no tak. chcialem spytac do kiedy bedzie mozna zbierac grzybki ;]
Jesli myslisz ze jestes kims na tym forum to tak naprawde jestes nikim. To dla forumowych napinaczy
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Opio to sama dobroć dla świata i korzyści dla używającego,
Kodeina usuwa komórki nerwowe a odbudowuje te w mózgu.
  • 92 / 4 / 0
Dżizas Krajst...
No ludzie ręce opadają jak widzę takie posty...Zastanawiałeś się kiedyś to czego służy FAQ?
Żeby nie było,że offtop to Ci odpowiem...
Kiedy wybierać się na grzybobranie?

Najlepiej na jesień, od połowy września do końca listopada, czasem nawet później. Jak to jest z każdymi grzybami - im więcej deszczu, tym większy wysyp.
  • 1392 / 10 / 0
chrup pisze:
no tak. chcialem spytac do kiedy bedzie mozna zbierac grzybki ;]
Do kiedy będą rosły.
  • 4024 / 375 / 951
Wytropiłem dziś dziesięć sztuk, o dziwo - dla odmiany nie uschniętych oprócz jednej i całkiem ładnie wyrosłych.
  • 9 / / 0
U mnie sezon juz całkowicie sie skonczył , nazbierałem juz troche, mam pytanie nie wiecie czy w górach mozna jeszcze coś znaleźć ? chodzi mi o B.Żywiecki ?
  • 167 / 8 / 0
  • 104 / / 0
Zapowiada się kolejny wysyp w lubuskim popadał deszczyk i 150 w godzinke :D :D świeżutkie i ładniutkie :D a z mocą sie okaże :) Pozdrawiam :)
Jeszcze nie koniec :-) wczorajsza 30min wizyta na lace ze skutkiem 21szt. Pomimo ze od miesiaca kropla theszczu niespadla to rosa robi swoje, a wody gruntowe trzymaja sie gdzies kilkasdziesiac cm pod powiezchnia bo to raczej podmokle obszary. Jak wreszcie bedzie kilka nocy z temp powyzej 0 to licze jeszcze na tradycyjny ostatni zbior w grudniu. Bo to przymrozki w ostatnim czasie przeszkadzaly najbardziej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.