uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam Wszytskich!!!

Mam pewne pytanie pytanie w ktorym rozwiazaniu mam nadzieje mi Pomozecie ;)

Otoz planuje najpierw wykilkowac nasionka, a NASTEPNIE CHCE WYSADZIC JE W MALE DONICZKI I POSTAWIC JE NA PRAPECIE NA OKNO WENTARZ POKOJU - tak aby podrosly sobie przez czas przymrozkow na dworze w moim pokoju, a nastepnie wyszadzic je na Dwor okolo 15- 20 maja...

Moje pytanie dotyczy tego czy one dobrze poradza sobie w moim pokoju i czy ich rozwoj bedzie prawidlowy??? Czy takie rozwiazanie baedzie dobre?? czy moze odrazu wykielkowac i dawac je wiosna do ziemi??(Tu boje sie o te larwy muszek :/ )

Nie mam warunkow na robienie boksa i oswietlanie ich sztucznym switlem...:/

Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz POZDRAWIAM
Uwaga! Użytkownik Bigboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
To jest dobry pomysł.
Jeśli masz wybór stawiaj na południowym oknie. jak najbliżej szyby.

Wiele osób tak robi
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mous_def »
ja robiłem tak zeszłego roku, od kwietnia stały sobie na parapecie(na zachodnim oknie), a 4 maja (niektóre jeszcze w kwietniu) wysadziłem na dwór, oprócz tego że zrobiłem to troche za wcześnie (młode listki sie czerwieniły), nie napotkałem żadnych problemów, wszystkie elegancko porosły.
Uwaga! Użytkownik mous_def nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bigboy »
Ahaaa no to cacy :D te okno na ktorym ja bede je trzymel jest dobrze oswitlone od 11-12 godz do 14-15 pada na nie prosto slonce :)

mam jeszce jedno pytanie....

Planuje zaslone obkleic folia aluminiowa by zaslona od strony roslinek jeszcze lepiej odbijala swiatlo na krzaczki ;) co myslicie o tym pomysle warto?? duzo pomoze a moze zaszkodzi???

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 marca 2006 przez Bigboy, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Bigboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 615 / 96 / 0
Nieprzeczytany post autor: TMq »
bigboy: to jest dobry patent :) jezeli nie masz wscibskich sasiadow to dzialaj ;)
Uwaga! Użytkownik TMq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Witam ponownie :) Oto kolejne pytania :]

Do sadzenia mam okolo 60 nasion: w tym 2 parapety o dlugosci okolo 1,8m szerokosc 30 cm.

- Jak duze powinny byc doniczki??

- Ile Krzaczkow moge miec maksymalnie w donniczce tak aby nie koligowaly ze soba a ich wzrost bedzie prawidlowy???

- O jaka ziemie zapytac sie w Ogrodniczym?? PH-5 czy PF- 6 (moze jakas firme polecicie)

- Ktorego kwietnia najlepiej zaczac sadzenie?? (co do wysadzania na dwor to wiem od 15 maja ;) )

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bronek »
Bigboy pisze:
- Jak duze powinny byc doniczki??
proponuje kubeczki po jogurtach-tych duzych - pitnych.Rozmiarem sa akurat na sadzonki, sa nietransparentne w odroznieniu do kubkow do piwa. Nalezy jedynie zrobic jakims wiekszym gwozdziem 1-2 dziury na spodzie by zachowac odpowiedni drenaz.
Bigboy pisze:
- Ile Krzaczkow moge miec maksymalnie w donniczce tak aby nie koligowaly ze soba a ich wzrost bedzie prawidlowy?????
w przypadku kubkow po jogurtach lepiej zebys nie mial wiecej niz dwie rosliny w kubku-optymalnie jedna.
kielkowac mozna juz na poczatku kwietnia, ale nie ma co sie zbytnio spieszyc-poki nie ma wystarczajacego slonca-rosliny moga Ci sie niezdrowo powyciagac :-/
NEED 4 SEED(s)
pozdro
bronek
  • 5 / / 0
hmm troche sie martwie ze to wszytko nie zmiesci mi sie na tych 2 parapetach :/

A jaka ziemie zastosowac???
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: ivanez »
jak posadzisz je za wczesnie to zakwinta w czerwcu, bedziesz mial parę badyli, jesli nie dopalasz lampami, to mozna sadzic dopiero po 15 kwietnia w naszej szerokosci geo. inaczej bedzie kaszanka albo hermy/.
najlepiej tak jak mówi przysłówie czyli po trzech ogrodnikach :)
Uwaga! Użytkownik ivanez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
masz tu linka na tanie małe i jakościowo dobre http://www.allegro.pl/item91959555_doni ... kazja.html
Uwaga! Użytkownik wapno21 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.