Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 32 / 0
l s pisze:
Ex jest z UK (chyba) więc lepiej dla niej :p
Edit:
Zapomnialem,.że od niedawna w UK mimosa też jest nielegalna

Co od kiedy i jakim prawem nieelgalna mimoza? zamawialem jakis miesiac temu moze wiecej i wszystko bez przypalu, jak moze byc nielegalna w uk skoro nawet na ebay.co.uk jeszcze jest :D
  • 163 / / 0
l s pisze:
Zapomnialem,.że od niedawna w UK mimosa też jest nielegalna
Nie może być ;-) Dwa sklepy, którymi się interesowałam (mh-uk i alternative mind), sprzedające mimozę i inne etnobotaniczne ciekawostki (m. in kratom, Salvia divinorum, kaktusy meskalowe) na kopercie podają adres z którego został wysłany. Do tego są sklepy na ebay. Policja dawno już by je zamknęła.
l s pisze:
Bo w Meksyku masz swiezo zbierane.
Jak dobrze poszukasz mozesz trafic na zbierana kilka dni wczesniej.
To mimoza tak szybko traci swoje własciwości, że powinnam kupić ją aż z Meksyku ? Ta sprzedawana w sklepach na ebay, mh-uk i alternative mind jest z Brazylii. Boję się zamawiać z zagranicy. Nie chcę mieć problemów. Chyba wybiorę się do Holandii.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2011 przez explorer, łącznie zmieniany 5 razy.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Nie tyle jest nielegalna w UK, co celnicy po przechwyceniu hurtowych zamówień sklepów, już ich nie zwracają. Więc to, co kupiłaś, to zapewne "leżaki magazynowe".
High, how are you?
  • 163 / / 0
Tak na prawde nie wiadomo ile to leżało. Ludzie kupują, więc sklepy muszą zamawiać nowy towar.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / / 0
harmalina jest w Polsce legalna? Czy ten ekstrakt jest legalny http://www.iamshaman.com/eshop/10Expand ... de=HMT-1OZ ?
  • 3898 / 238 / 13
To was zasmucę znawcy: sole DMT mogą leżec BAAARDZO długi czas bez utraty swoich właściwości; DMT w mimozie to nic innego jak winian DMT opakowany w drewno ;). Poza tym, o ile mnie pamięć nie myli to MH-UK właśnie dostało nową dostawę mimozy z brazylii i co pewien czas mają brak asortymentu, by później mieć kolejną dostawę i tak w kółko... Sprzedaje się to jak świerze bułeczki i raczej nic tam nie leży długo. Może ta ich ruta jest do kitu? AA właśnie, pytanie: czy znacie może jakiś sklep, ale nie jakiś ethnoshop, który sprzedaje rutę? Słyszałem, że w strefie śródziemnomorskiej ruta używana jest jako przyprawa i kosztuje tyle co słonecznik i kupuje się ziarna w półkilowych torbach za grosze.

Explorer - pomyśl o ekstrakcji tej mimozy i zrób pharmahuaskę jeśli podstawowe operacje chemiczne nie są ci straszne; Jest pełno przepisów jak to zrobić, nie jest to drogie i reagenty są tanie/legalne.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 163 / / 0
A inni koledzy skąd kupują swoją rutę i mimozę ?
Parathormon pisze:
Sprzedaje się to jak świerze bułeczki i raczej nic tam nie leży długo.
Zapotrzebowanie na ayahuaskę rośnie i będzie rosnąć. ;-)
Sprzedawcy powinni wyjść na przeciw i oferować produkty dobrej jakości. Wole zapłacić więcej i mieć coś dobrego niż tani shit, którego więcej nie kupię.
Parathormon pisze:
To was zasmucę znawcy: sole DMT mogą leżec BAAARDZO długi czas bez utraty swoich właściwości; dmt w mimozie to nic innego jak winian DMT opakowany w drewno ;).
Pierwszy raz słyszę, ale i nie zaprzeczam. Napomknął już ktoś w temacie, że DMT w roślinie ma postać freebase, stąd użycie cytryny/innych kwasów ma na celu przekształcenie postaci freebase do soli.
Parathormon pisze:
Poza tym, o ile mnie pamięć nie myli to MH-UK właśnie dostało nową dostawę mimozy z brazylii.
Na ich stronie jest napisane, że będzie nowa dostawa w ciągu tygodnia, dwóch.
Parathormon pisze:
Może ta ich ruta jest do kitu? .
Tak ciągle chodzi mi to po głowie, gdyż przy zwiększeniu ilości ruty efekt powinien być mocniejszy, a był taki sam. Tak więc działanie mogło być efektem samej mimozy. Następnym razem postaram się kupić tą ciemniejszą rutę.
Parathormon pisze:
Słyszałem, że w strefie śródziemnomorskiej ruta używana jest jako przyprawa i kosztuje tyle co słonecznik i kupuje się ziarna w półkilowych torbach za grosze.
Może moja ruta była wlasnie ta przyprawowa :-) Sprzedawana na przyprawy zawiera pewnie śladowe ilości alkaloidów harmalowych albo w ogóle… tyle co mak do ciast morfiny i konopie siewne kanabinoli. Na ayahuaske pewnie się nie nadaje. Ludzie najzwyczajniej potruliby się tyraminą, gdyby ta na przyprawy była tak piekielnie mocna jak ta chusajna…nikt nie dopuściłby do obrotu takiej ruty jako przyprawy, no chyba, że jako not for human consumption jak to jest w etnoshopach.

Parathormon pisze:
Explorer - pomyśl o ekstrakcji tej mimozy i zrób pharmahuaskę
Czy trzeba się bawić w ekstrakcje aby uzyskać wymierne efekty? Przy w miare dobrym materiale roślinnym nie. Przeciez wiele osób z powodzeniem stosuje metode cytrynową. Spróbowałabym ostatecznie tej metody z kwasem fosforowym, gdyż daje mocne wywary.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2011 przez explorer, łącznie zmieniany 9 razy.
  • 4024 / 371 / 951
download143 pisze:
Czy ten ekstrakt jest legalny http://www.iamshaman.com/eshop/10Expand ... de=HMT-1OZ ?
Ekstrakty caapi i ruty stepowej są w Polsce nielegalne.
  • 528 / 4 / 0
Ja mialem z Brazylii.
Parathormon ma rację, w mimozie znajduje sie sol a nie freebase. Ja tutaj nie widzialem nikogo kto by pisal, ze fb jest normalnie ;)
Ta przyprawa z tego co zdarzylem zobaczyc to nie Ruta stepowa tylko ruta zwyczajna, w kuchni znajduja zastosowanie liscie a nie nasiona.
  • 163 / / 0
l s pisze:
Ja mialem z Brazylii.
Z którego sklepu ? :)
l s pisze:
Parathormon ma rację, w mimozie znajduje sie sol a nie freebase. Ja tutaj nie widzialem nikogo kto by pisal, ze fb jest normalnie ;)
http://talk.hyperreal.info/post990905.h ... t=freebase w sól#p990905
Parathormon pisze:
explorer - mylisz się odnośnie tego wrzenia DMT. Owszem, freebase by nie wytrzymał we wrzątku, natomiast dodatek kwasu powoduje przekształcenie freebase'u DMT w sól DMT, które to (sole) zazwyczaj wytrzymują temperatury duużo wyższe niż 100-120*C. Shulgin bodajże podał temp. topnienia dla chlorowodorku, która oscyluje w okolicach 190*C.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2011 przez explorer, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.