Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 92 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: demo'NiC »
Używałem chmielu do rollowania joyków.
Nadaje się, bo pochodzi z tej samej rodziny roślin, co konopie.
Dym mi nie przeszkadza, żadnych łupań głownych nie miałem.
Co mnie wkurza, to fakt, że wysuszone szyszki bardzo łatwo się spalają, a efekt jest zamulający.
Joy z suszonych szyszek jest dobry na np śpiocha, taki blancik przed snem. Większych fajerwerków nie ma.
Uwaga! Użytkownik demo'NiC nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Seti_I »
Mieszałem ostatnio szyszke z haszem i mix jest przecudownie zajebisty. Smak raczej neutralny, choc zapach chmiel ma przejebany jak dla mnie.

Wg mnie szyszka poteguje dzialanie thc, na mnie to dziala genialnie.
  • 1 / / 0
Paliłem ostatnio chmiel z kolegą, nie wiem, nie wypaliliśmy tego tak bardzo dużo, ale na oko ze 3g i nic nie poczułem. Może to nie na każdego działa w takiej samej dawce.
  • 20 / / 0
Chmiel jest dla hardkorowców ze względu na dym. Po kilku buchach straciłem motywację i sobie odpuściłem.
  • 151 / / 0
Powiedźcie co można ciekawego zrobić z pyłkiem chemilowym-Lupulinum? Zalać wrzątkiem, palić?
Przy okazji czuć to w całym domu ;-)
  • 968 / 96 / 0
to sie pije a nie pali.
  • 151 / / 0
Mam 50g jaka dawka byłaby najlepsza?
  • 4 / / 0
Najlepsza dawka na co ? fazy od tego nie dostaniesz próbowałem pić(25g do garnuszka 300ml wrzątku[nic lipa może lekka senność]potem sitko i wypić ciepły napar...acha parzyć 15min.Próbowałem palić Joy[nic]bongo[Dupa]wiadro[płuca bolą przez 10min co jest niemożliwe bo nie mają czucia ale takie uczucie :P] ekstrahowanie też nic nie daje...
Chcesz się naćpać Marihuana ewntualnie LSD :P
a jeśli chcesz jako lekarstwo to wyrzuć te szyszki i kup sobie pastylki do ssania.Smaczne,szybkie,nie upie*dalaja całej kuchni i łatwo je przenieść acha i nie cuchną
GRA NIE WARTA ŚWIECZKI DO WSZYSTKICH !
Palcie zióko! :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata