Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
zamiast tak tu rzucac "DHMEAMIesterami" napiszcie konkretnie jesli cos wiecie a jak nie to ....nerwowy jestem ?
  • 2814 / 14 / 0
Limitbreaker pisze:
Tak, opio.
Nie rozumiesz. Nie chodzi mi o to czego to jest ester, a jaki to jest ester.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
Także nie rozumiesz. Towarzysze pytali się skąd info. To miał być skrót myślowy od "Tak, z opiophile", który najwyraźniej mi nie wyszedł...

6-monoacetyldihydrokodeina.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
A więc mówimy o estrze octowym. Mówisz, że ester, że nie koniecznie wykorzystanie bezwodnika octowego, więc dosyć duże grono potencjalnych substancji. Ja tam wiedziałem o co chodzi, ale lepiej wypowiadać się w sposób tak bardzo nie narażający na złe zrozumienie.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
Czyli bezwodnik octowy jednak potrzebny?
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Bezwodnik octowy to nie jedyne czynniki acetylacji stosowane przy opioidach. Stosowane jest także kwas octowy[1] i chlorek acetylu[2].

Przypisy
  1. http://talk.hyperreal.info/metody-acety ... ml#p571494
  2. http://talk.hyperreal.info/metody-acety ... ml#p749739
  • 248 / 3 / 0
Jak wygląda w praktyce przepisywanie przez lekarza DHC w porównaniu do tramalu? Jest większy/mniejszy problem z wypisaniem (mówię o recepcie 100%)? Nie wiem, czy zamiast butli T. nie spróbować tej DHC i czy warto w ogóle kombinować.
  • 189 / 3 / 0
[cut]

oazaspokoju
Tramal o wiele łatwiej dostać od lekarza niż DHC. Jeszcze nie tak dawno DHC Continus był na różową recepte i ten preparat kojarzy sie z narkotykami.

Wyrzucona odpowiedź na usunięty post. a.a.
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: .
  • 350 / 4 / 0
powiem Ci jak to wyglada z mojej strony.
w porownaniu do kody ,o niebo lepsze jest DHC jak dla mnie ,nei ma swedzenia, przyjemnie otepia typowo opoidowo ,koda trzepala mnie (nie mowie o 1szym razie) zazwyczaj w dawkach 300mg i wiecej. a tutaj 200mg i mam lepszy stan.... (tolerki nie mam i nie mialem)
  • 1241 / 9 / 0
sluchajcie czesto Ci ktorzy filtrowali DHC z leku PARAMOL narzekali ze metny roztwor otrzymuja ... ten metny mleczny kolor bierze sie z powlaczki jaka jest pokryta tabletka;)
jesli wsadzicie pod zimna wode tabletke i potrzecie leciutko to zauwazycie za latwo zmyje sie taka sliska biala warstewka i pod spodem jest ordynarny paracetamol ;) tak wiec ta mentnosc roztworu bierze sie z powloczki tabletek - jesli komus oprzeszkadza mozna zmyc ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.