Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
Modyfikowany Bigos pisze: To jebane uczucie podkurwienia czy jak to tam nazwieta to spowodwany jest tym ze małe kreski walita... Marechwa ćpunie, też tak mosz no nie ?
50mg - poddenerwowanie + objawy zjazdowe.
Kolejne 50mg- lepiej, ale nadal chujnia.
Nie mam zamiaru testować większych dawek, ale Tobie wierze że +200mg może dać stymulację. :-D
Nie tylko pentedron powoduje taką reakcję.
Za to meth pięknie mnie uspokaja...
Euforia przejawiała się m.in. w tym, że wszelkie bodźce dotykowe były silniej odczuwane i dawały przyjemność, no a do tego jeszcze lekki "god mode".
Co do efektów ubocznych - wcale nie były takie złe, serce trochu popieprzało, ale do zawału jeszcze było daleko, wystąpiła bezsenność - zażyłem 200mg o 20:30, potem o 22:15 dociągnąłem 50mg (powrót efektów w pełnej krasie, chociaż poprzednia dawka jeszcze całkiem nieźle trzymała) a zasnąłem płytkim, dwugodzinnym snem dopiero o 06:00. Zjazd, który nastąpił gdzieś o 02:30, był naprawdę delikatny jak na taką jazdę - lekkie obniżenie nastroju, i to w zasadzie wszystko. O dziwo dziś czuję się całkiem wypoczęty, mam dobry nastrój.
@edit
A, i wystąpiło ketonowe śnieżenie obrazu, przy małych dawkach go nie było.
koljaczek pisze:Śnieżenie zawsze towarzyszyło mefedrowym maratonom. Objawia się tym,że patrząc przed siebie ostro widać tylko patrząc na wprost, w koło jest takiem mglenie ,jakby zakłócenia w telewizorze i o dziwo to nie przeraża to taki konkredtny raush kiedy jest tak zajebiście, że nie widzisz potrzeby wyraźnego widzenia. Osobiście po pente nie mam śnieżenia ,co najwyżej zaburzenia ostrości widzenia i oczopląs ale bez tych szarawych powidoków btw jest to uciążliwe i drażniące po P.
Marv pisze:Z ostrością widzenia nie miałem jakichś dużych problemów, śnieżenie za to było dość mocne, ale przeszło w momencie gdy zeszła faza. Jedną rzeczą o której zapomniałem w poprzednim poście, to niezbyt przyjemne duszności, według mnie spowodowane skurczeniem oskrzelików - musiałem brać głębsze wdechy niż zazwyczaj i to sporo głebsze, jeszcze gdy działanie schodziło.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.