Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 126 / 1 / 0
Moze ktos mi podpowie co to za cholerstwo ktore zaczelo wystepowac juz dawno temu,po ostrych ciagach z feta.Teraz scierwa nie tykam bo wiem czym by to sie skonczylo.Rok lub dwa wyjete z zyciorysu.Zauwazylem ze 5mapb mi to czesto powoduje przy ostrym grzaniu,czasami 2fma i 3mmc.Puchne wtedy,gotuje sie we mnie,nie za bardzo mam wtedy swiadomosc co sie ze mna dzieje
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2015 przez ZOLW, łącznie zmieniany 2 razy.
Chociaź bym płynął najgorszym ściekiem, Ty mnie nie osądzaj, Bóg zrobi to lepiej.
  • 1509 / 223 / 0
rencznik pisze:
To zapewne nieżyD nosa - http://pl.wikipedia.org/wiki/Nie%C5%BCyt_nosa - idź do lekarza.
Trudno mi, kurde, powiedzieć co to i czy gdybym nie przywaliła znowu (tym razem 3mmc) to czy samo by nie przeszło, bo to się utrzymuje mimo, że było już dobrze, ale teraz znów przyładowałam mefe i jest to samo, bo wiadomo, znowu podrażniłam sobie śluzówkę. Tępota nie popłaca. Serio, kończę z tym badziewiem tym bardziej, że mam inne plany dot. odurzania się (jakkolwiek to brzmi).
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 1509 / 223 / 0
rencznik pisze:
To zapewne nieżyD nosa - http://pl.wikipedia.org/wiki/Nie%C5%BCyt_nosa - idź do lekarza.
Trudno mi, kurde, powiedzieć co to i czy gdybym nie przywaliła znowu (tym razem 3mmc) to czy samo by nie przeszło, bo to się utrzymuje mimo, że było już dobrze, ale teraz znów przyładowałam mefe i jest to samo, bo wiadomo, znowu podrażniłam sobie śluzówkę. Tępota nie popłaca. Serio, kończę z tym badziewiem tym bardziej, że mam inne plany dot. odurzania się (jakkolwiek to brzmi).
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 62 / / 0
O, bliski mi temat. Nikt nie wie, jak miałoby to działać, ale po zabiegu czuję wyraźną poprawę samopoczucia. A raczej sceptykiem wobec takich pomysłów jestem.
  • 1 / / 0
sweetdream pisze:
A co sądzicie o tzw. ssaniu oleju?
Co to jest ssanie oleju?
  • 839 / 69 / 0
Fakt faktem, istnieje coś takiego jak duckduckgo i tam po wpisaniu do wyszukiwarki "ssanie oleju" wyskakuje mnóstwo informacji. Jednakże sama jestem ciekawa czy ktoś tutaj tego próbował i byłby skłonny zdać relacje.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 766 / 136 / 6
paulocoelho pisze:
@Berig pamiętam, że zamawiałeś Curcumin Complex Swansona - jesteś zadowolony z działania? Znalazłem tańsze zamienniki mniej znanych firm i zastanawiam się czy warto inwestować w sprawdzoną markę, czy wysoka cena i prestiż marki musi tu koniecznie być wyznacznikiem jakości. Teoretycznie powinny to byś te same produkty jeśli ilość kurkuminoidów się zgadza
Jestem zadowolony. Codziennie rano otwieram kapsułkę i wsypuję jej zawartość pod język, połykam dopiero po 20-30 minutach. Czuć zarówno wejście, jak i lepsze działanie z uwagi na zwiększoną absorpcję przez błony śluzowe jamy ustnej. Niestety systematyka do niedawna strasznie u mnie kulała, stąd sporo kapsułek zmarnowałem :blush: Co prawda efekt doraźny również występuje, ale to pikuś w porównaniu z działaniem regularnie podawanej kurkuminy. Póki co jadę na niej tydzień i mam wrażenie, że ów żółty proszek z każdym dniem przybliża mnie wielkimi krokami do stanu sprzed ciągu na stymulantach - najbardziej widoczna jest poprawa jakości snu, swoista lekkość ciała (i bytu) oraz cofająca się anhedonia (sic!). Niedługo zwiększę dawkę do 2 kapsułek. Nie jestem w stanie stwierdzić, czy odpowiedniki będą lepsze - możesz wypisać przykładowe preparaty. Jedno jest pewne, Swanson działa jak trzeba.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 708 / 25 / 0
fuko pisze:
Fakt faktem, istnieje coś takiego jak duckduckgo i tam po wpisaniu do wyszukiwarki "ssanie oleju" wyskakuje mnóstwo informacji. Jednakże sama jestem ciekawa czy ktoś tutaj tego próbował i byłby skłonny zdać relacje.

Stosowałem na chroniczne zapalenie zatok , działa rewelacyjne .
  • 23 / / 0
Pawel_31 pisze:
fuko pisze:

Stosowałem na chroniczne zapalenie zatok , działa rewelacyjne .
Jakieś własne spostrzeżenia, uwagi? Jaki olej, ile czasu?
  • 708 / 25 / 0
Olej słonecznikowy ja ssałem 2 x dziennie po 15- 20 min czas 6-cy ,zatoki całkowicie wyleczone, a poza innymi korzyściami to białe zęby i gładka młodzieńcza cera (mimo 36 lat) innych właściwości nie zauważyłem.

Obecnie przy drobnych atakach zatok lub przeziębieniu stosuje olejek oregano piekielnie mocna rzecz na wirusy, rozprawia się lepiej niż antybiotyk.
Podobno działa również detoksykacyjnie , lecz ja tylko używam doraźnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.