Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 423 / 165 / 0
17 maja 2025dobryjakchleb pisze:
myślicie, że na zejściu z minimalnej dawki nasennej typu 25-50mg po kilku miesiącach będą jazdy czy to raczej łagodnie powinno przejść
Przejściowe problemy ze snem przez kilka dni, które same minęły miałam tylko po odstawieniu dawki 50mg do 0. Bez żadnej redukcji dawek etc.
  • 64 / 5 / 0
czy mieliście problemy z infekcjami po braniu tego, biorę od ok 2 tyg 25mg teraz zwiększam na 50mg, i czuję że pobolewa mnie gardło i mam zatkany nos, czy to ma szanse przejść, poza tym zauważyłem, że mam problemy z dojściem nawet na takiej małej dawce także lipa, nie wiem czy ten lepszy sen jest tego wart
  • 26 / 1 / 0
Psychiatra mi go polecił odstawić właśnie przez mój efekt uboczny jakim był zatkany nos i dziwne uczucie suchego gardła, ale to nie była bezpośrednio infekcja tylko ubok samego Trazodonu
  • 64 / 5 / 0
@ThrowawayReddi i masz coś zamiast tego na sen?
  • 1588 / 254 / 0
@ThrowawayReddi to bardzo częsty efekt uboczny trazodonu. Ale z jakiegoś powodu nie zawsze występuje, pierwsze 2 podejścia miałem tak samo, później po dłuższej przerwie już tego nie było choć brałem większą dawkę. Teraz biorę 300 mg i najwyżej rano mam sucho w japie, wtedy niedługo po wzięciu zatykało mi nos i nie dało się przez niego oddychać, trzeba było przez usta przez co zaraz była susza, strasznie to wkurwiało.
  • 26 / 1 / 0
@dobryjakchleb zamiast tego hydroksyzyne dostałam, pomijając że działa po dobrych dwóch godzinach to faktycznie mnie ścina na amen.
Za to trazodon to było niezłe przeżycie - może i nie usypia, ale przynajmniej nie pozwala oddychać xD
  • 136 / 15 / 0
A można to łączyć? Trazodon i hydroksyzynę? Niby nie wchodzą w interakcje za bardzo, ale sam nie wiem. Sam trazodon ma zbyt małe własności usypiające jak dla mnie, a do tego nie pozwolił mi zwalczyć jebanych koszmarów, które mnie od lat męczą.
  • 26 / 1 / 0
Ty no, jakbym o sobie czytała :o! z koszmarami tak samo. Nie wiem czy można łączyć, bez sprawdzania tego odłożyłam Trazodon w pizdu i zaczęłam Atarax. Powodzenia <3
  • 64 / 5 / 0
Czy ktoś miał nasilenie objawów depresyjnych po tym? xd bo biorę od chyba 4 tyg i czuję się tragiczne, stany depresyjne na skraju myśli s, pomimo lepszego snu
  • 159 / 27 / 0
@dobryjakchleb , a jak u Ciebie wygląda sytuacja z benzo?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.