Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3459 / 731 / 9
To od razu kłania się tekst z Acodin Masters: "Nie wiedziałem, że tak można." Można, a nawet trzeba czasem miksować tramal z opiatami. Mix jest bardzo prawilny. Ja mam renesans romansu z tramadolem. kodeina za bardzo powodowała u mnie wzdęcia, balonowy samar. A trampek apteczny jest przyjazny zdrowiu, biodostępny, fitnessowy. Modyfikacja kodeiny podobno. Tak się cieszyłem z Poltramu, że im zajebię, a tu zonk, bo nie rozpuścił się, do mikrofalówki wjebałem na 1 min to został sam osad. Zlizywałem z talerza mikrofali, który jebal jak zapiekanki, i z kielona. Chyba coś tam gluta zostawało, ale zapomniałem i per os poszło. No nie da się z piguł zrobić do strzała z trampka, albo mnie oświećcie. Z retarda to w ogóle glut po dwóch frakcjach nawet, da się strzelić im, ale mięsień boli później. A dzisiaj 3 dzień ciągu, 200 grane. Nigdy więcej wzdęć! Nigdy więcej zamuły! Taki markteing.

Kampania społeczna: jebać powidon!

Scalono ~ Atro

W sensie kurwa, że jak poltram robisz, to można proch wysypać i to ciepłą wodą zalejesz to przez filter od szluga można to zassać, i jest w miarę czyste. Resztę mozna zjeść.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 768 / 105 / 0
Ile trzeba odczekac po przyjeciu ostatniej Dawki SNRI zeby bezpiecznie wziasc tramal ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 367 / 39 / 0
Przez tydzień to go nawet nie poczujesz. Chyba, że lubisz lekkie pobudzenie z męczącym niedojebaniem.
  • 75 / 8 / 0
@Palkrolik myślę że 3 tygodnie
  • 1314 / 360 / 2
30 czerwca 2024Palkrolik pisze:
Ile trzeba odczekac po przyjeciu ostatniej Dawki SNRI zeby bezpiecznie wziasc tramal ?
w Teorii od 2 do 4 tyg. w praktyce znam ludzi którzy musieli brać tramal biorąc SNRI i nie mieli wyboru - czyt. np ja (bo jestem uczulony na nlpz) i nie doszło do absolutnie żadnych skutków ubocznych czy niebezpiecznych dla zdrowia powikłań w późniejszym czasie, ale każdy organizm jest inny i w każdym organizmie może zachodzić inna reakcja chemiczna ze względu na inny metabolizm leków, czy ilości wyprodukowanych cytochromów przez wątrobę, co może zwiększyć lub zmniejszyć metabolizm danego leku, z tego co pamiętam tramadol sam w sobie nie jest psychoaktywny czy nawet nie ma działania przeciwbólowego, tylko dopiero jego metabolity.
Metabolizowany jest w wątrobie z udziałem CYP2D6 cytochromu P450, m.in. do aktywnej postaci O-demetylotramadolu, który wiąże się swoiście z receptorem μ około 200 razy silniej niż tramadol, wykazując przy tym sześciokrotnie silniejsze działanie przeciwbólowe. Czas półtrwania tramadolu wynosi 5–6 h, zaś O-demetylotramadolu – ok. 7,5 h
żródło

Poprawka, sam tramadol również wykazuje powyższe działania, ale jak widać w powyższym cytacie dużo słabsze od swojego metabolitu.

Absolutnie nie zachęcam do stosowania tramadolu zażywając SNRI czy nawet SSRI - bo może to nawet zmniejszyć próg drgawkowy o czym się boleśnie przekonałem. Dodam jeszcze, że na możliwość nasilenia się działań niepożądanych z mixu SNRI i Trampka może wpłynąć przede wszystkim długość zażywania SNRI i przede wszystkim ilość, tak samo SNRI drugiemu SNRI nie równe, bo nie będzie miało takiego samego powinowactwa do danych receptorów.
Stay safe i z fartem.

TL;DR: minimum 2 tygodnie przerwy.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 91 / 11 / 0
Nie rozumiem zupełnie lekarzy. Mam prywatną opiekę zdrowotną w jednej z dużych ogólnopolskich klinik.

Pierwszy raz wysępiłem Tramal na ściemę o złamanym zębie. Powiedziałem że ząb się złamał, dentysta jest dopiero jutro, nie mam do niego kontaktu więc nie wypisze mi Tramalu, a sam lek brałem po operacji i dobrze go toleruję.

Wypisała, nie bez kręcenia nosem, ale wypisała.

No i teraz najlepsze - mogę w nieskończoność zamawiać kolejne paczki Tramalu. I o ile z początku parę razy nawet odrzuciła mój wniosek o receptę pisząc że potrzebna jest konsultacja, aby omówić leczenie; o tyle teraz nawet podbiła mi dawkowanie na recepcie, skutkiem czego co 10 dni mogę wziąć nową paczkę Tramalu. Na moje potrzeby w zupełności wystarczy.

Notabene analogiczną sytuację mam z alprazolamem, też wysępiłem pod jakimśtam pretekstem i teraz psychiatra wypisuje mi w kółko, mimo że specjalnie się umówiłem na wizytę tylko zeby powiedziec ze jestem uzalezniony od benzo i zeby nie wypisywali.
adhibe rationem difficultatibus
  • 367 / 39 / 0
Tylko, że nie podałeś istotnych informacji jaką dawkę i ile tabletek otrzymałeś.
  • 91 / 11 / 0
Tramal 50 mg, 20 kapsułeek co 10 dni. W sam raz, żeby brać 2 dni po 500mg, a potem zrobić 8 dni przerwy
adhibe rationem difficultatibus
  • 262 / 100 / 0
w sam raz zeby Twoje dwa ostatnie wpisy zacytowac za + /- rok, Wtedy to bd w tramadol wjebany i dojdzie do Ciebie , ze plan pierdolnoł fikoła.

obyś ten system za rok utrzymywał.
  • 105 / 25 / 0
Na mnie Tramal w ogole nie dziala. Zero dzialania przeciwbolowego, czy jakiejs euforii... Moglabym zjesc z kilkanascie sztuk i zero dzialania... Probowalam go uzywac rowniez na male bole i z tym samym efektem... Nic, a nic :-(

pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.