09 czerwca 2020Jonathan pisze:wydaje mi się że z tramalem może być ciężej jeżeli nie mamy odpowiedniej historii medycznej, ponieważ jest to silnie uzależniający lek i osoby o zdrowym umyśle nie wypiszą go tak bez powodu.06 czerwca 2020lucifer_sam pisze: Czy wypisują tramal i ile można na raz wziasc?
Ja z ciekawości spróbowałem i gościu mi odmówił z wyżej wymienionego powodu.
Tylko, że jak jesteś internistą i wiesz, co to za lek to można zaproponować np. tramadol z paracetamolem lub ketoprofenem - wpływ dodatkowej substancji ma same plusy - wiadomo, trudniej nadużywać, ale też można uzyskać uzyskać synergiczne działanie przeciwbólowe lub dodać komponentę przeciwzapalną.
No, ale możesz też być "internistą", lekarzem od recept i leczenia przeziębienia, który albo ma wyjebane czy jakiś ziomek kłamie albo po prostu z leków zna tylko Ibuprom, Duomox i Neosine (z przymrużeniem oka)
26 czerwca 2020lucifer_sam pisze: Jak dla mnie hujnia bo dostałem 30 tab 100 i druga recepte za miesiąc. Za prawie 60 zł to śmiech na sali
A potrzebowałem rolek szczególnie na detox z alko.
No bo jak mają to sprawdzić? Wystarczy dobrze gadać.
Ja za 50 zl dostalem 3 paki alpry 1 mg. Takze pozdrawiam
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.