Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 343 / 16 / 0
Ok nie dojrzałem tego 100 na foto
  • 2814 / 367 / 0
Ja normalnie mam 80-tki przepisywane na recepte .. w usa te 160tki dostepne sa ? Czy to jakis fejk ?
  • 1100 / 273 / 0
o ile wiem, wycofane i to chyba nawet kilka lat temu, ale istotnie były 160
edit: taką wzmianke znalazłem szukając potwierdzenia :
Currently there are four dosages available - 10, 20, 40, and 80mg tablets. The 160mg tablet (available in 2000) was suspended in May 2001 due to its severe abuse potential a gdzie indziej taka ciekawostke:
Illicit users of OxyContin nicknamed the 160 mg tablets “blue bombers”, “blue coffins”, and “oxy-coffins” because of their color and oblong shape.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Jeśli kodeina na mnie nie działa w ogóle to z oksykodonem będzie podobnie czy zadziała ?
  • 2429 / 584 / 155
@Jarrod Zadziała, bo sam jest aktywnym opioidem (całkowitym agonistą receptora mi), a kodeina działa głównie poprzez metabolizowanie w wątrobie do morfiny - za działanie kody odpowiada głównie morfina, a niektórzy wolno metabolizują kodeinę i morfina u nich praktycznie nie powstaje.

Czyli oxy zadziała. Ale pamiętaj - zanim weźmiesz jakikolwiek opioid, zastanów się 150 razy. Jeśli już się zdecydujesz, to zaczynaj od jak najmniejszych dawek (spróbuj na początek nawet 10tki, jak nie to 20tki), nie winduj niepotrzebnie tolerancji i na początek najlepiej tylko per oral.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Co to znaczy, że kodeina nie działa? Może oczekujesz nie wiadomo czego? Rozwiń to stwierdzenie proszę.
  • 6 / 2 / 0
@Jarrod Poza tym koda to słaby opioid, a oxy jeden z silniejszych, więc nie ma nawet co porównywać, oczywiście, że zadziała. To tak jakby codziennie popijać piwko 2%, nie móc się nim najebać i zastanawiać się, czy 95 procentowy spirytus nas łupnie. Tylko nie rozpędź się i uważaj z dawką, nawet jeżeli masz tolerke na kode, to bądź ostrożny z oxy, lepiej wziąć za mało i dorzucić, niż udusić się przez własną głupotę. Mi się właśnie najbardziej podobało, jak stopniowo dorzucałam kolejne dawki, gdy czułam, że jest za słabo. Między kodą, a oxy jest tak wielka przepaść, spróbujesz to ugrzejesz się jak świnia, a domyślam się, że mocniejszych opio nie waliłeś. Oxy to coś pięknego jest, tylko trzeba być ostrożnym, jak ze wszystkim oczywiście :świnia:
  • 1509 / 223 / 0
@Jarrod, a zawsze tak było, że nigdy w życiu nie odczułeś działania czy stwierdzasz "niedziałanie kody" po jakimś czasie przyjmowania jej w określonych dawkach? Uracz nas, proszę, swoją historią z opioidami w rolo głównej. Z ciekawości pytam. :)

Jeśli zdecydujesz się na oxy, mimo że "koda nie działa", to wrzuć oxy w nochal. Działanie odczujesz prędzej, niż po podaniu oralnym i będziesz wiedzieć, o co z tym chodzi, by móc ocenić, czy efekt Ci się podoba, czy nie oraz czy zaniechasz dalszych prób z tą substancją i innymi drogami podania, czy wręcz przeciwnie.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 53 / 10 / 0
Ja miałam z kodeiną podobnie, zażywałam ją kilkanaście razy w sumie. Było to już z 8 lat temu? Chyba. W okresie gdzie przez około pół roku zaczęłam eksperymenty z różnymi używkami. W każdym razie zaczęłam od małych dawek, maksymalnie wzięłam po 350 mg bez żadnej tolerancji. (Dwa razy) Każda z prób miała miejsce na przestrzeni w sumie 3 miesięcy, ani razu nic nie poczułam. Olałam sprawę, po 2 latach pierwszy raz wzięłam morfinę IV, bodajże 15 czy 20 mg, działanie poczułam i to wyraźnie, i dopiero tamten strzał traktuje jako początek mojej przygody z opioidami.
A żeby nie robić off topu to popieram przedmówczynię, jeśli oxy to nosem, ale oral też by był dobry. Na pewno nie bierz się za iv. Ewentualnie pomyśl może o jakimś tramalu. Rozważałeś te substancje?
  • 343 / 16 / 0
Nie wiem czy już to było ale :
Przeglądając ostatnio pewna stronę zobaczyłem, ze accordeon jest produkowany przez firmę PPH „Jan Kowalski” (kto chce znajdzie)
- jestem w lekkim szoku ze jakiś janusz biznesu co ma przedsiębiorstwo produkcyjno handlowe robi sobie lek z oksykodonem!
ODPOWIEDZ
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.