Użyj następnym razem funkcji mention. Gdybym nie miał powiedomień o nowych wiadomościach z tego działu, to bym nie wiedział, że do mnie się zwracałeś.
Do memantyny dobrze jest dodać jakiś recetam i cholinergik. Donepezil będzie jak najbardziej ok. Ja bym jeszcze dołożył małą część plastra z nikotyną i betahistynę, żeby zapobiec zamuleniu przez agonizm H3.
Jeśli chodzi o neuroleptyki to zmieniłbym stanowczo metody na zaśnięcie.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
22 lutego 2019drapok pisze: hash Oil pytanie do Ciebie.
Jak oceniasz połączenie memantny z donepezilem?
I jaki lek/substancja noradrenergiczna według Ciebie najlepiej skomponuje się z memantyną? Obecnie jestem w stanie zamroczoności neuroleptycznej (olanzapina, kwetiapina-chodzi o sen) i celem jest aktywizacja
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
23 lutego 2019Hash_Oil pisze: @drapok
Użyj następnym razem funkcji mention. Gdybym nie miał powiedomień o nowych wiadomościach z tego działu, to bym nie wiedział, że do mnie się zwracałeś.
Do memantyny dobrze jest dodać jakiś recetam i cholinergik. Donepezil będzie jak najbardziej ok. Ja bym jeszcze dołożył małą część plastra z nikotyną i betahistynę, żeby zapobiec zamuleniu przez agonizm H3.
Jeśli chodzi o neuroleptyki to zmieniłbym stanowczo metody na zaśnięcie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
ciekawą właściwością memantyny jest antagonizm 5-ht3, obecny również w wortioksetynie
mam do Ciebie pytanie, która funkcja memantyny pogłębiać może problem ze snem ?
Fuzja / 909
nie ma @hash Oila, który nie poleca neuroleptyków na sen
co zrobiłem
zmiksowałem memantyne z kwetiapiną
pamięci mi wcale nie poprawia ta memantyna, ale obniża tolerancje na kwetiapine i mogę uśpić się (jak chce), bo codziennie tego nie robie mniejszą dawką kwetiapiny
i przy takim miksie znacznie mniej razy muszę wstawać w nocy na sikanie
k..wa gdzie jest przyczyna tego blokada kanałów wapniowych??
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.