4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1522 / 73 / 0
Macie wszystko przyklejone i takie problemy. Manganu styka 300mg, robić tylko na zimno, a nie SZYBCIEJ SZYBCIEJ MUSZE ZAJEBAC. Zajmijcie sie czyms, nie wiem, pobiegajcie czy cos. Takim sposobem tylko cisnienie>tachykardia na wjezdzie>zjazd
CIERPLIWOSCI KURWISZONY
tekst powyżej =/= prawda
  • 4807 / 272 / 0
Faktycznie coś dużo KMnO4 ludzie podają. Przecież to nie przyspiesza ani nie wzmacnia efektów syntezy, mi po 300 mg na paczkę i odczekaniu czasami leciało fioletowe ze strzykawki i trzeba było filtrować dalej czego do końca nie rozumiałem bo dzień wcześniej było niemal przezroczyste , a metkat zawsze przy tym dobrze klepał, oprócz rzecz jasna dorzutek. Trzeba robić zmniejszając toksyczne właściwości a nie dodawać 500 mg czy 400mg jak tu przeczytałem.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 570 / 9 / 0
jakbyscie widzieli jak niektorzy robią kota to byscie sie za glowe zlapali ...
magan na oko tabsy pokruszone 2ml octu dodane do szklanki mieszane az poleci dymek wtedy dopiero 10-15centow wody i jest gotowy %-D
nazwalem to Bezenhelydo pseudoefedryna z dodatkiem metkata
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 17 / / 0
nie wiem , czy ten pomysł już padł czy nie, ja fanem marcepanu nie jestem, ale nasuwa mi się jadno proste rozwinięcie - skoro szkodliwość wynika z obecności manganu i octu, to czy nie lepiej zastąpić kmno4 perhydrolem a kwas octowy np. kwasem cytrynowym, na koniec papierek uniwersalny i dodajemy zwykłej sody zeby zbic ph ? nie wiem jak z proporcjum, i czy reakcja wyjdzie taka jak powinna, ale warto pomysleć nad ewolucją reakcji, eliminacja manganu eliminuje 90% szkodliwych skutków ubocznych, które bywaja przerażające
  • 267 / 17 / 0
@UP
Ocet w tych ilościach specjalnie szkodliwy się nie wydaje ( kwasek cytr podawany w kable też u przeciętnego lekarza nie spotka się z aprobatą). Tak Wpadano już na ten pomysł jak dotąd jedyne znane mi efekty to "przysmażenie" jelita po podaniu p.r. Coś mi mignęło na ten temat w kuźni, może tam znajdziesz jakieś dodatkowe info.

Porządnie zrobiony kot(z możliwie czystej peefki przy użyciu minimum kalium no i robiony na zimno ofc,) przyjmowany z głową (tzn. od czasu do czasu, podawany inaczej niż i.v. w dodatku łykając coś zmniejszającego przyswajanie Mn) niemal nie ma szans na zakończenie się parkinsonem.
Tylko że wystarczy chwilkę posiedzieć w tym wątku żeby się przekonać że pomijając nowicjat to zdominowali ten dział `elektrycy` nadużywający metkata i o ile o czystość reguły dbający to o bhp ifałek już nie koniecznie.
Spoiler:
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 1971 / 457 / 4
czym można zastąpić nadmanganian potasu?
DXM
  • 267 / 17 / 0
Niczym, można jedynie używając bardziej szkodliwych składników w trudniejszej reakcji pozbyć się Mn z produktu końcowego.
Ew. Faktycznie ten perhydrol ale trzeba wykombinować jakie proporcje czasy i temp.
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 11 / / 0
Kilka razy robilem bez octu i klepalo to zdecydowanie mocniej niz sama psefka. Czy reakcja byla przez to slabsza? W ogole to po co ten ocet skoro pseudoefka jest w postaci HCl?
En cogitanti in occulto
  • 1971 / 457 / 4
sqciu pisze:
Niczym, można jedynie używając bardziej szkodliwych składników w trudniejszej reakcji pozbyć się Mn z produktu końcowego.
Ew. Faktycznie ten perhydrol ale trzeba wykombinować jakie proporcje czasy i temp.

No chyba nie tak do końca niczym... czytając chociażby ten wątek znaleźć można przynajmniej dwie substancje, które spokojnie zastąpią SZKODLIWY nadmanganian potasu.
Minusem ich jest tylko dostępność a raczej brak "ot takiej" sprzedaży osobie fizycznej... nie chce mi się teraz grzebać w 150 stronach wątku... ale chciałem zrobić taką "listę" jakby to nazwać... hm profesjonalnych odczynników?, dzięki którym taki metkatynon byłby nie dość że ( być może ) mocniejszy to jeszcze czystszy a przy okazji może i nawet łatwiejszy w obróbce? i bezpieczniejszy dla zdrowia?

edit: znalezione na szybko
Parathormon pisze:
Jeżeli ktoś chcę "zamienić siekierkę na kijek", zamiast utleniaczy manganowych może użyć dichromianu sodu - jak wynika z badań jest na tyle selektywny, by nie spierdolić efki do benzaldehydu (vide H2O2, KMnO4), rozpuszcza się w wodzie, więc należałoby po reakcji zrobić ekstrakcję a/b - co już pewnie dyskwalifikuje tę metodę jako czynności "szybkiej, łatwej i skutecznej" - nada się, ale tylko do komercyjnych zastosowań, jak sądze.
EDIT
Parathormon pisze:
Ale nie wiem po co ci silne oksydanty... właśnie potrzeba słabszych oksydantów jak MnO2 lub dichromian sodu.

A jeśli tak z ciekawości pytasz to można kupić jeszcze najsilniejszy utleniacz: H2O2
Ostatnio zmieniony 09 maja 2015 przez DuchPL, łącznie zmieniany 1 raz.
DXM
  • 283 / 2 / 0
@Ose, kwas octowy jest katalizatorem, reakcja z nim zachodzi wolniej i mniej gwałtownie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.