Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 5 / 0
mikeoslo pisze:
i to jest odpowiedz ktorej szukalem:) male uzupelnienie...

piracetam wymaga dluzszego stosowania , w celu np nasycenia receptorow.. czy jest to substancja ktora dziala w pojedynczych dawkach?
Do wzmocnienia mdma/przywrócenia magii wystarczy wrzuta 2h przed wzięciem xtc, raczej nie więcej jak 3600mg. Zobaczysz jak polecisz heh.

Efekty nootropowe Piracetamu wymagają dłuższej suplementacji ,ale jako wzmacniacz przed zabawaą wystarczy.
  • 13 / / 0
Jestem podczas 2 dnia suplementacji 5 htp. Wczoraj rano poszło 200mg, wieczorem 100mg, a dzisiaj z rana zaś 100mg ponieważ ta senność po prostu mnie dobija. Fakt co fakt wstałem dzisiaj dużo wcześniej niż zazwyczaj, ale w ciągu dnia powiniem się rozbudzić - a tu lipa, pomimo wypitych 2 kawach i 2 herbatach. Faktem jest, że czuję się lekko inny, tzn. zacząłem odczuwać tą serotoninową pluszowść, choć nie spodziewałem się takiego efektu, lecz raczej poprawy motywacji do działania, choć wiem, że na te efekty jest jeszcze za wcześnie. Tak w ogóle to wczoraj cały dzień czułem się jakbym miał grypę - drgawki itp. Może być po 5 htp? Fakt co fakt dzień przed startem suplementacji 5 htp skonczyłem 3-dniowy melanż alkoholowy, lecz objawy kaca miewam nieco inne, więc sam już nie wiem. Można oczekiwać działania 5 htp biorąc je tylko w noc - nie w celu polepsza snu, lecz jak wcześnie pisałem motywacji, stabilizacji nastroju i lekkich objawów lękowych? Jeśli tak to jaką dawką zacząć?
maggot
  • 992 / 25 / 0
Jeżeli chcesz coś na motywację to wyrzuciłeś kasę w błoto. 5-htp to środek typowo na sen, lekkie depresje i lęki. Jedynie co może Cię po nim zmotywować to lepsze wyspanie. Bierz odpowiednio wcześniej przed snem i mniejszą dawkę. Rano sobie daruj.
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2013 przez Wildzen, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 13 / / 0
Czy mozliwe jest żeby 5 htp podnosiło ciśnienie krwi i wystąpiły po nim bóle głowy? Wczoraj miałem 150/100, gdzie normalnie mam 120-130/80. Dodam, że 3 miesiące temu miałem połamaną podstawę czaszki i krwawienie podpajęczynówkowe? Może to mieć jakiś związek ze sobą?
maggot
  • 187 / 7 / 0
Potrzebuje zregenerowac serotonine za pomoca 5-htp. Zastanawiam sie tylko co kupic, np taka aukcja http://allegro.pl/5-htp-120x100mg-depre ... 82366.html.
To bedzie dobre? Napisali "Przedmiotem aukcji jest: 120 tabletek 100 mg 5-HTP", a ponizej "Jak jest mechanizm działania 5-HTP?

W komórkach nerwowych podstawowy aminokwas tryptofan jest najpierw zamieniany w tryptaminę, a następnie w 5-hydroksytryptofan (5-HTP). Z tego powstaje w końcu, po dołączeniu się wody i utracie węgla, 5-hydroksytryptamina (5-HT), czyli właśnie serotonina."

To w koncu sprzedaja tryptofan czy 5htp? Czy ja nie kumam i jednak to to samo?

Edit:

http://allegro.pl/5-htp-200mg-depresja- ... 69811.html
To chyba lepsze, si?
  • 867 / 18 / 0
5-htp jest produktem przejsciowym w produkcji serotoniny z tryptofanu w organizmie czlowieka.

tryptofan -> 5-htp -> serotonina 5-ht

Wchlania sie znacznie szybciej i lepiej niz sam tryptofan z bananow. Jeszcze lepiej, gdy jest spozyte razem z ekstraktem z zielonej herbaty, ktory wplywa na enzym regulujacy konwersje 5-htp do serotoniny.

Jesli wsuwamy same banany, lub sam tryptofan, w celu zwiekszenia wydajnosci wchlaniania przyjmujemy magnez, witamine B6 i witamine C.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Zachodzą jakieś interakcje pomiędzy 5 htp, a używkami typu alkohol, nikotyna, amf czy mj?
maggot
  • 867 / 18 / 0
Bierzesz 5-htp + EGCG, a po 3 godzinach 3mmc/ekstazke --> dzialanie wzmocnione, tylko ostroznie, bo wzmnocnienie jest spore

5htp + kawa -> dobre samopoczucie, dobry miks do oglądania komedii albo wieczoru w miłym towarzystwie

5htp + alkohol/mj --> minimalne polepszenie nastroju, ale tez wieksze zamulenie

5htp + amfa --> cos jak z kawa, doda sie odrobina poprawy nastroju do amfetaminowego wypierdolenia

5htp jest ciezkostrawne, trzeba na to uwazac. Duzo popijac, nie zjadac z innymi syfami, bo moze zemdlic.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
mj palę bardzo rzadko, ale że zawsze coś tam pod poduchą jest to postanowiłem sobię umilić wieczór buszkiem do filmu. Często po mj mam jakieś dziwne lęki dlatego też rzadko palę, ale wczoraj to aż mnie serducho chwyciło i gdyby nie to, że dobry film oglądałem to pewnie dalej sam bym się nakręcał. Wg mnie może to być wina noopeptu, który suplementuję 3 dzień w dawce ok. 20mg z rana i 20mg po południu. Choć w sumie bardziej to było na zasadzie strachu typu " kurwa, bierzesz noopept, 5 htp i jarasz do tego, bo ktoś w necie napisał, że można i zamiast zagłębić się w temat to po prostu zajarałeś..." także albo nadrważliwa natura się odezwała, albo głos rozsądku, albo jedno i drugie.

Żeby, nie robić offtopu...przez ostatnie 10 dni brałem 5 htp w dawce 200mg przed snem i nie powiem, bo śpi się po tym dobrze, sny dziwne :D rano budzę się dosyć wypoczęty, choć przez chwilę nie chce się z wyra wstawać i na pewno w jakimś stopniu widać działanie przeciwlękowe. Dzisiaj postanowiłem zwiększyć dawkę do 300mg przed snem, lecz odniosłem odwrotny skutek niż w ostatnie dni, otóż w ogóle nie chce mi się spać, humor na plus i chęć do robienia czegoś, choćby pisania tego postu :D I znowu zastanawiam się czy to przez noopept czy zwiększenie dawki 5 htp. Po samym noopepcie z rana jak i w południe czuję się tak nijako trochę, pewnie dlatego że musi się "rozkręcić", a już na pewno nie czuję po nim pobudzenia tak jak teraz po 5 htp. Jest możliwe by noopept podbijał 5 htp w kierunku pobudzającym?
maggot
  • 867 / 18 / 0
Jaranie jest zrodlem problemu. Masz zaburzenia koncentracji + lękowe + depresyjne od jarania, a próbujesz je leczyć Noopeptem i 5-HTP. To nic nie da. Miałem ten sam problem, wiec dobrze wiem, co mowie: MUSISZ PRZESTAC JARAć. Jeśli tego nie zrobisz, twoje życie będzie się coraz bardziej pierdolić. Jeśli wjebiesz sie w kolejne dragi, i chujowe towarzystwo, skończysz marnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.