Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Czym zbijać wyrzut glutaminianu po zejściu działaniu na GABA? Neuroleptyki wystarczą czy bardziej celować w antagonistów NMDA?
Myślę, że 5ml na dobę dałoby się utrzymać brak uzależnienia, ale to przegrana walka.
Po dzisiejszym robię przerwę
co drugi dzien 1,5ml - 2ml
raz dwa razy w tygodniu maks 4,5ml
bez problemu z utrzymywaniem takich dawek
co do glutaminianu ostatnio zaczalem szukac info na ten temat, na pewno witamina c...
http://talk.hyperreal.info/gbl-alkohol- ... nomobile=1
mysle ze to ciekawe zagadnienie, zaloz nowy temat poswiecony glutaminianowi przy GBL/GHB, dobrze ulokowac wiedze w jednym miejscu...
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
dobre info w temacie ,nie wiedziałem ,że jej właściwości w polu glutaminianu są aż tak pozytywne)
co tym bardziej mnie cieszy i upewnia w słuszności suplementacją nią) ,co ciekawe nawet te kilkanaście lat temu zaczynałem przy dawce ok 1gr i czułem ,że to lepsze' rozwiązanie niż zalecane dzienne ..60mg xd
peszel pisze:Jakie dawki dzienne udało wam się utrzymać bez uzależnienia fizycznego i polewania na noc?
Wbrew obiegowej opinii w samym polewaniu na noc nie ma nic złego, tylko to co ludzie nazywają tu "polewaniem na noc" z reguły oznacza polewanie cały lub prawie cały dzień i potem jeszcze na noc, często 2 x tyle bo ciężko zasnąć - a to faktycznie szybka droga do 24/7.
Czym zbijać wyrzut glutaminianu po zejściu działaniu na GABA? Neuroleptyki wystarczą czy bardziej celować w antagonistów NMDA?
wedlug mnie zbijanie glutaminianu jest bardzo wazne, glownie przy ciagach i powinien kazdy to robic kto szanuje swoje zdrowie, wiadomo ze w GBL/GHB neurotoksyczny jest wlasnie glutaminian zwlaszcza biorac GBL/GHB w ciagach, moze jakiejs wielkiej roznicy nie ma przy odstawce, ale duzy wplyw ma on na pamiec zwlaszcza krotkotrwala i niczszcenie neuronow... zaraz cos skrobne na ten temat...
aaha dodam tylko ze na roznych forach zagranicznych potwierdza sie jeden schemat.. GBL uzaleznia szybciej niz GHB i jest to dosc spora roznica w czasie, z tego co pamietam jakos ciag 3 dniowy na GBL wywolywal juz jakies lekkie skutki odstawienne podczas gdy ten sam czas na GHB nie powodowal zadnych skutkow odstawiennych...
tu jest sporo o glutaminianie przy GBL/GHB
http://www.drugsforum.nl/viewtopic.php? ... 0002394d1a
jest to po szwabsku, ale z pomoca duckduckgo da sie polapac:
http://translate.googleusercontent.com/ ... MVm30G-_vg
-------
oraz tu tez jest sporo:
http://translate.googleusercontent.com/ ... muGvGq0GEw
------------
no i to w sumie wszystko, ciezko znalezc cos o glutaminianie zwiazanym z GBL/GHB trzeba szukac inwidualnie o nim informacji, a i tak na temat samego glutaminianu na polskich stronach jest malo info trzeba na zagranicznych szukac...
kurde ale mi zeszlo na szukaniu w linkach :/
dobra na temat glutaminianu jednak napisze kiedy indziej, a teraz czas odpalic gbla :D
a i tak po za konkursem znalazlem bardzo obszerny artykul poparty badaniami na temat zdrowotnego dzialania GBL, ktory nie jednego tepego ignoranta po kroju "GBL rozpusci ci mozg, to rozpuszczalnik" wprawi w zaklopotanie :D ale o tym kiedy indziej, zrobi sie odpowiedni dzial, bedziemy dyskutowac :)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.