Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 887 / 11 / 0
Jakie dawki dzienne udało wam się utrzymać bez uzależnienia fizycznego i polewania na noc?
Czym zbijać wyrzut glutaminianu po zejściu działaniu na GABA? Neuroleptyki wystarczą czy bardziej celować w antagonistów NMDA?
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2012 przez peszel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2879 / 100 / 0
A jaki konkretnie efekt chcesz usunąć ? Stymulację ? Problemy ze snem ? Wszystko razem ?
Myślę, że 5ml na dobę dałoby się utrzymać brak uzależnienia, ale to przegrana walka.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 1934 / 108 / 0
peszel jak juz pisalem nie raz :
co drugi dzien 1,5ml - 2ml
raz dwa razy w tygodniu maks 4,5ml
bez problemu z utrzymywaniem takich dawek

co do glutaminianu ostatnio zaczalem szukac info na ten temat, na pewno witamina c...
http://talk.hyperreal.info/gbl-alkohol- ... nomobile=1

mysle ze to ciekawe zagadnienie, zaloz nowy temat poswiecony glutaminianowi przy GBL/GHB, dobrze ulokowac wiedze w jednym miejscu...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 199 / 8 / 0
C to 'podstawowa' witamina w ogóle ,jeśli można tak powiedzieć;
dobre info w temacie ,nie wiedziałem ,że jej właściwości w polu glutaminianu są aż tak pozytywne)
co tym bardziej mnie cieszy i upewnia w słuszności suplementacją nią) ,co ciekawe nawet te kilkanaście lat temu zaczynałem przy dawce ok 1gr i czułem ,że to lepsze' rozwiązanie niż zalecane dzienne ..60mg xd
  • 2783 / 48 / 0
Ile może się utrzymywać spora tolerancja na alko po dwumiesięcznym piciu giebla (250ml)?
  • 545 / 8 / 0
peszel pisze:
Jakie dawki dzienne udało wam się utrzymać bez uzależnienia fizycznego i polewania na noc?
Średnio ok. 3 ml dziennie, tylko akurat polewane głównie na sen, czyli coś jak Xyrem, prawie codziennie przez ponad 2 lata, nie wywołało uzależnienia fizycznego, poza tym, że trudniej zasnąć, choć tę przypadłość mam całe życie (czasem daje radę zasnąć bez niczego, jak nie do hydroxyzyna 25 albo mianseryna 10, zależy od dnia). Okresy abstynencyjne 2-4 tyg.

Wbrew obiegowej opinii w samym polewaniu na noc nie ma nic złego, tylko to co ludzie nazywają tu "polewaniem na noc" z reguły oznacza polewanie cały lub prawie cały dzień i potem jeszcze na noc, często 2 x tyle bo ciężko zasnąć - a to faktycznie szybka droga do 24/7.
Czym zbijać wyrzut glutaminianu po zejściu działaniu na GABA? Neuroleptyki wystarczą czy bardziej celować w antagonistów NMDA?
Ogólnie to efekt jest ten sam jak przy odstawce, tylko normalnie minimalny, więc nie jest to coś, co trzeba zbijać. Na pewno warto suplementować antyoksydanty czyli m.in. wspomniania wit C., no i magnez. Leki typu Baklofen czy Campral (używany przy odstawianiu alkoholu i GHB) to trochę przegięcie żeby brać codziennie po, zresztą neuroleptyki też. Z takimi problemami z GABAnergikami, jak pisałeś, to bym się ograniczył do okazjonalnego ćpania, ale wiem, że łatwo powiedzieć.
  • 1934 / 108 / 0
euzebiusz dobra wiadomosc, tak myslalem ze polewanie tylko na noc nie uzaleznia, a ludzi uzalezniaja sie glownie przez to ze oprocz na noc jak piszesz biora i w dzien, noc bez GBL/GHB jezeli bierzemy w dzien, daje nam "bufor"/czas w ktorym biochemia mozgu sie wyrownuje, to jest kluczowe, jezeli bierzemy w dzien nie bierzemy na noc poniewaz z tego co sie orientuje organizm musi miec z 12 godzin odpoczynku czyli znaczy to ze np lecac w dzien na GBL/GHB musimy zrobic z 12godzin przerwy nim wezmiemy znow GBL/GHB to powinno uchronic nas przed uzaleznieniem fizycznym i mysle ze to powinna byc zlota zasada byc moze napisze jakis art na ten temat bo troche informacji znalazlem...

wedlug mnie zbijanie glutaminianu jest bardzo wazne, glownie przy ciagach i powinien kazdy to robic kto szanuje swoje zdrowie, wiadomo ze w GBL/GHB neurotoksyczny jest wlasnie glutaminian zwlaszcza biorac GBL/GHB w ciagach, moze jakiejs wielkiej roznicy nie ma przy odstawce, ale duzy wplyw ma on na pamiec zwlaszcza krotkotrwala i niczszcenie neuronow... zaraz cos skrobne na ten temat...

aaha dodam tylko ze na roznych forach zagranicznych potwierdza sie jeden schemat.. GBL uzaleznia szybciej niz GHB i jest to dosc spora roznica w czasie, z tego co pamietam jakos ciag 3 dniowy na GBL wywolywal juz jakies lekkie skutki odstawienne podczas gdy ten sam czas na GHB nie powodowal zadnych skutkow odstawiennych...
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2012 przez angrybrads1, łącznie zmieniany 2 razy.

• 2879 / 100 / 0
Mógłby ktoś rzucić jakiś art o działaniu glutaminianu związanym z GBL z poza forum ?
"Czuję się gwiezdnie"

• 1934 / 108 / 0
o samym glutaminianie mam ale nie wiem czy cos znajde o glutaminianie zwiazanym z GBL/GHB... zaraz zerkne w linkowni swojej

tu jest sporo o glutaminianie przy GBL/GHB

http://www.drugsforum.nl/viewtopic.php? ... 0002394d1a

jest to po szwabsku, ale z pomoca duckduckgo da sie polapac:
http://translate.googleusercontent.com/ ... MVm30G-_vg

-------

oraz tu tez jest sporo:

http://translate.googleusercontent.com/ ... muGvGq0GEw

------------

no i to w sumie wszystko, ciezko znalezc cos o glutaminianie zwiazanym z GBL/GHB trzeba szukac inwidualnie o nim informacji, a i tak na temat samego glutaminianu na polskich stronach jest malo info trzeba na zagranicznych szukac...
kurde ale mi zeszlo na szukaniu w linkach :/
dobra na temat glutaminianu jednak napisze kiedy indziej, a teraz czas odpalic gbla :D

a i tak po za konkursem znalazlem bardzo obszerny artykul poparty badaniami na temat zdrowotnego dzialania GBL, ktory nie jednego tepego ignoranta po kroju "GBL rozpusci ci mozg, to rozpuszczalnik" wprawi w zaklopotanie :D ale o tym kiedy indziej, zrobi sie odpowiedni dzial, bedziemy dyskutowac :)

• 2879 / 100 / 0
No z tą zdrowotnością to bym się kłócił, właśnie wpakowałem do ambulansu ziomka ktory przez ostatnie dwa dni mial juz chore paranoiczno deliryczne jazdy, na sen polewał 7ml, wierzył w odnalezienie sensu życia w kałuży, a w przerwach był agresywny, pojebany i w ogóle we łbie mu się obsrało. Momentem kluczowym było jak wczoraj walił jakieś dopowe gówno o nazwie "WTF", jakieś wciągadło z angielskich smartshopow od tamtej pory odklej zupelny. Dałem mu 1mg pyrazolamu i zmusiłem go do współpracy, zadzwoniłem po karetke, wyjasnilem co cpal i ahoj
"Czuję się gwiezdnie"

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.