Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 109 / / 0
Nieprzeczytany post autor: SvD »
spokojnie, nic Ci się nie stanie. Organizm człowieka nie jest tak prosto wykończyć jak to przedstawia większość propagandzistów. Jest nikłe prawdopodobieństwo, że taka skrzeplina zatrzyma Ci się w jakimś naczyńku krwionośnym.
Jeżeli skrzeplina była by duża to byś straciła od razu przytomność - udar- i inne powikłania. Jednak załóżmy, że masz tą skrzeplinę i jest w Tobie - zacumowała przy ścianie tkanki nabłonkowej. Zakładając taką ewentualność, w pierwszej kolejności, zapobiegawczo, polecam Ci zastosowanie środku przeciwzakrzepowego, czyli czegoś na bazie heparyny, czy heparyno podobnego, do tego wskazane byłoby lekkie podniesienie ciśnienia krwi i ogólne przyspieszenie metabolizmu organizmu - te takie śmieszne herbatki.

Nie myślcie, że człowiek to szafa i można go otwierać i zamykać bez konsekwencji. Każda inwazyjna metoda leczenia niesie za sobą JAKIEŚ ryzyko.

Ap ropo Twojego problemu (jeżeli w/w zalecenia się nie sprawdzą) jeszcze, jeżeli masz możliwość, poproś znajomego lekarza o badanie kontrastem naczyń krwionośnych, to jest taka substancja na bazie jodu, która rozchodzi się po całym organizmie. Przy odpowiednim naświetlaniu Twój ukł. krwionośny będzie świecił i dokładnie zobaczysz która żyłka jest zatkana.

Jednak jak już mówiłem, jak najmniej ingerencji w strukturę ciała, jak najmniej.
SvD
  • 268 / 3 / 0
Dzisiaj musiałem użyć zajebiście grubej igły (1.1mm) innej na chacie nie miałem a do apteki daleko, nie mogę uwierzyć że udało mi się trafić w żyłę takim cholerstwem :D i to za pierwszym razem

http://img840.imageshack.us/img840/1828/drzazga.jpg

to była wyjątkowa sytuacja lepiej nie powtarzać bo z doświadczenia wiem ze im cieńsze igly tym lepiej dla naszych biednych żył.
Uwaga! Użytkownik CodeineLover jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 1 / 0
Witam,wykonywałem zastrzyki przez miesiąc-półtora miesiąca może po dwa-3razy dziennie w róźne miejsca na rekach,dłoniach mam też siniaki,słady po kłuciach i takie okrągłe kropki w niektórych miejscach gdzie więcej strzelałem i chcę się spytać czy po tygodniu masowania maścią alantan rano i wieczorem to zacznie normalnie w miarę wyglądać czy trzeba więcej czasu ?
Poniższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest fałszywe.
;)
  • 182 / 6 / 0
A co? Szkola za tydzien? :-D
  • 3197 / 380 / 0
Tydzień może nie wystarczyć jak się mocno dziabałeś. Mi po 3 miesięcznym ciągu ślady zeszły całkowicie po ponad 2 tygodniach. Dobrze się odżywiaj i pij dużo płynów to skóra szybciej się zregeneruje.
  • 84 / 1 / 0
Aha a jak poznać początkową fazę zakażenia albo zapalenia żył ?
Poniższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest fałszywe.
;)
  • 3197 / 380 / 0
Opuchnięte i zaczerwienione miejsce wzdłuż odcinka żyły wychodzące poza miejsca gdzie się dziabałeś, bardzo mocny ból przy dotyku, gorączka. Podobne objawy mogą być przy nieudanym strzale z substancji zanieczyszczonej różnymi syfami wiec ostateczna diagnoza to raczej tylko u lekarza.
  • 1 / / 0
Uważam że każdy kto zamierza dawać po kablach powinien obejrzeć ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=tesr5lgw ... re=related
  • 2003 / 121 / 0
Blu pisze:
Opuchnięte i zaczerwienione miejsce wzdłuż odcinka żyły wychodzące poza miejsca gdzie się dziabałeś, bardzo mocny ból przy dotyku, gorączka. Podobne objawy mogą być przy nieudanym strzale z substancji zanieczyszczonej różnymi syfami wiec ostateczna diagnoza to raczej tylko u lekarza.
raz tak miałem, ale darowałem sobie lekarza. Znaczy obiecałem sobie, że jak się pogorszy to pójdę. Po niecałym miesiącu zeszło, do tej pory nie wiem co to było, prawdopodobnie jakaś infekcja właśnie. Na pewno stan zapalny. Miałem szczęście, ale innym polecam doktora. Zejdzie szybciej i będzie mnie bolało.
  • 351 / 8 / 0
soul89 pisze:
Uważam że każdy kto zamierza dawać po kablach powinien obejrzeć ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=tesr5lgw ... re=related
Ta pani nie dawała po kablach, tylko podskórnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.