Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 85 / 0
Bardzo Ci dziekuje za pomoc, stary!!!
Cieszę się, że mogłem pomóc :-)
Czy istnieja jakiekolwiek leki o podobnym mechanizmie dzialania ale o spowolnionym uwalnianiu?
Kurkumina jest unikalną substancją. Jak będziesz jadł jej większe dawki to po 3-4 dniach kurkuma się skumuluje i wtedy będzie działać dłużej. Spokojnie możesz na raz jeść nawet paczkę kurkumy z marketu. Dawki stosowane w preparatach z kurkumą mają zawartość kurkuminy porównywalną z dwiema paczkami Kurkumy. Pojedyncza dawka kurkuminy utrzymuje się w organizmie w wykrywalnych wartościach do około 80 godzin.
Czy calkowite wyleczenie jest w ogole mozliwe, czy tez bede musial do usranej smierci to jesc?
Generalnie kurkuma jest jedną z najlepszych substancji do codziennego stosowania jaką znam. Działanie antydepresyjne jest tylko dodatkiem, bo prawdziwa moc kurkumy jest w jej działaniu neuroprotekcyjnym i neurorestoratywnym(naprawia przećpane neurony lepiej niż trzeźwość). Jak jest dla ciebie uciążliwe branie kurkumy to rozważ zakup specjalnych preparatów z nią, ale to tylko z USA.
Wystepuje po tym jakas tolerancja?
I tak i nie. Po około dwóch tygodniach działanie już nie jest takie wyraźne i euforyczno-stymulujące, ale wciąż wyczuwalne. Kurkuma jakby przechodzi w tło. Sposób na to jest prosty - antagoniści receptorów nikotynowych. DXM(on jest bardzo dobrym antagonistą tychże receptorów) w twoim stanie radziłbym stosować w dawkach niższych niż narkotyczne(do 90mg na dobę). Nie masz też co się bać zespołu serotoninowego z połączenia DXM z kurkumą. Odkąd ją stosuje już wiele paczek acodinów pochłonąłem i nigdy nie miałem objawów wskazujących na ZS.

Bupropion także jest antagonistą receptorów nikotynowych i możesz go stosować do tego miksu zamiast DXM.
Czy powinienem sie udac do neurologa?
Ja na twoim miejscu bym nie poszedł, ale ja mam uczulenie na lekarzy.
  • 1251 / 4 / 0
Dzieki za odpowiedzi :)

Czego powinienem unikac w polaczeniu z kurkuma? Dopaminowcow?

Co moglo wywolac taki stan? Bad Trip po psychodelikach, przedawkowanie fety, jazdy na dopaminowych euforykach pokroju metylonu, ogromne dawki THC od lat?

Dzis zajaralem po podwojnej dawce kurkuminy i wydawalem sie nie miec negatywnych schiz i wkret w nerwice wegetatywna, miesnie rozluznione i nie czuje prawie w ogole zmeczenia i potrzeby snu. Jestem nieco bardziej towarzyski ale wciaz moj intrawertym mnie na tej plaszczyznie ogranicza, albo brakuje mi jeszcze czegos ; )

Czy receptory z ukladu cholinergicznego sie regeneruja? Dlaczego np. choroba Parkinsona jest nieuleczalna?
  • 749 / 85 / 0
Czego powinienem unikac w polaczeniu z kurkuma?
Uważaj z serotoninergikami, odpuść sobie MD** bo nie zadziałają(kurkuma jest SRI). Koniecznie do wszelkich stymulantów dodawaj ogromne dawki kurkumy. Ograniczy ona w znacznym stopniu toksyczność i psychozogenność, do tego ochroni wątrobę. Jaranie będzie lżejsze i przyjemniejsze. Psychodeliki trochę słabsze wizualnie, ale bardziej euforyczne. Z depresantami jej nie łączyłem. Poza alko oczywiście, które było wzmocnione w dobrą stronę.
Co moglo wywolac taki stan? Bad Trip po psychodelikach, przedawkowanie fety, jazdy na dopaminowych euforykach pokroju metylonu, ogromne dawki thc od lat?
Wszystko, bo prawie wszystkie narkotyki podnoszą poziom acetylocholiny pośrednio lub bezpośrednio. Jedynie depresanty obniżają. Opio i jaranie obniżają lub podwyższają, zależnie od osoby.
Czy receptory z ukladu cholinergicznego sie regeneruja?
Receptory nie mogą się regenerować. Problem wynika dokładniej ze zbyt dużego poziomu ACH w receptorach nikotynowych(nACHr). Pod wpływem zbyt dużego poziomu ACH następuje zmniejszenie jej wyrzutu i zapchanie receptorów, co jest bardzo nieprzyjemne. Zjazdy po stimsach, psychozy i wszystkie efekty uboczne tychże wynikają właśnie z tego zjawiska. Sny po mefedronie to też wysoki poziom ACH. Z czasem receptory się desensetyzują(zmniejsza się ich wrażliwość) i upregulują(zwiększa się ilość receptorów). Po dłuższym okresie by receptory się zdesensetyzowały i ten wysoki poziom ACH byłby normalnością i po prostu byś zaczął się czuć coraz lepiej, ale ten proces może trwać długo. Oczywiście tak by było jeśli dostałeś tego od ćpania. Jeśli masz genetycznie zjebany mózg to czekanie nic by nie dało. Zbyt niski poziom ACH powoduje silną chęć na podniesienie jej poziomu, czyli dobrze nam znane ciśnienie na ćpanie. Zbyt wysoki poziom powoduje to co ty miałeś. Z kolei trochę wyższy niż normalnie poziom daje to co lubimy najbardziej, czyli szczęście.
Dlaczego np. choroba Parkinsona jest nieuleczalna?
Bo czym innym zjebany układ przez ćpanie, złe środowisko, dietę, a czym innym zjebany genetycznie lub przez jakiegoś intruza.

Z tego co piszesz wnioskuję, że miałeś ciągle spięte mięśnie. To również efekt zbyt wysokiego poziomu ACH.
Ja u siebie celowo wywołałem taki stan jeszcze w dużo większym stopniu. W kilka tygodni wywołałem u siebie pełnoobjawową schizofrenię, ADHD i depresję tak straszną, że skok z okna był całkiem realną opcją. Czułem całkowite przeciwieństwo opiatowej fazy, niewyobrażalne wewnętrzne zimno i smutek. Spięcia mięśni momentami były takie jak na fazie po DXM. Na szczęście w porę to zaleczyłem :cheesy:
  • 1251 / 4 / 0
24h - zjadlem 20g kurkumy.
Tolerancja bardzo duza. Wczoraj po kurkumie czulem pozytywna psychiczna stymulacje a dzis tylko czesciowe rozluznienie miesni.
Wczoraj po wiekszych dawkach wrecz przeszywala mnie euforia...

Sprobuje combo - deprim forte + kurkuma 10g + pieprz czarny + aswangandha 6-8g (zwieksza wrazliwosc na serotonine, cos tam dziala na stres) / 24h

Ile MXE wystarczy na zbicie tolerki? Osobiscie nieco obawiam sie takiego zabiegu - przez moje schorzenie boje sie cpac. Nierzadko zwykle zajaranie doslownie 1 malego bucha robilo ze mna taki sajgon i wpedzalo w takie bad tripy, ze to poezja.
Kiedys potrafilem oszamac 3 kwasy i jedyna jazda jaka mialem to przez chwile wydawalo mi sie, ze krwawi mi watroba na zewnatrz - zero stresu, po prostu podnioslem koszulke, zobaczylem ze to schiza i bawilem sie dalej.
Teraz pije tylko alkohol od czasu do czasu i zlapie pare malych buszkow. Mam ewidentne cisnienie na srodki dopaminowe ale wiem,ze to przyniesie mi tylko chwilowa ulge.

Dzis czesc dawki kurkumy zastapie l-dopą z Śwerzbca Właściwego (magiczne ogrody) i zobaczymy jaki beda efekty :)
Z l-dopa jest podobny problem co z kurkuma - tolerancja jest masakryczna.

Jestem juz po testach: olimp stress control + deprim forte + kurkuma (1 czubata lyzeczka).
Widac wyrazna poprawe :)) Deprim oprocz wychwytu zwrotnego serotoniny, dziala rowneiz na NR DA, kwas glutaminowy i delikatnie na gaba.
  • 1251 / 4 / 0
Czy to zaburzenie moze rowniez tlumaczyc ogromna podatnosc na dragi?

Dzis bralem malo kurkumy, bylem drazliwy... sypalem 6-APB na stol i oblizalem po nim palec (moze z 5-8mg max).
Problem w tym, ze nawet tak male dawki sa u mnie wyraznie wyczuwalne.
Boje sie brac cokolwiek juz od przeszlo pol roku.
  • 260 / 5 / 0
astralnykutas pisze:
Witajcie,

Poraz kolejny atakuje ten dzial forum...
Po dlugich rozmyslaniach ulozylem wszystko w glowie i oto tego efekty:

Problemy:
1. Ciagla sennosc, nieustanne zmeczenie
2. Brak jakiejkolwiek motywacji (zaparzenie kawy to dla mnie ogromny wysilek)
3. Brak odczuwania checi do zycia, nie odczuwam przyjemnosci (nawet podczas seksu, wyjatkiem jest sam orgazm)
4. Aspolecznosc
5. Oslabienie funkcji kognitywnych (konecntracja, pamiec)
mam identyczne objawy - wszystkie w bardzo wyraznym stopniu (od zawsze)
psycho niestety w polsce katuja ludzmi SSRI, a gdy te zmulaja dopiero uderzją w jakies noradrenalinowce
ktore dla mnie sa gowno warte bo jestem pewien ze mam spieprzony uklad dopaminowy pod czachą

co do bupropionu to dziala glownie na noradrenaline, na kochaną dopaminke znacznie slabiej
a noradrenalina daje pustą stymulacje, rozdrażnia, powoduje leki i pare inych przypadlosci

w tym popieprzonym kraju nie przepisuje sie lekow na dopamine , ktos taki jak ja jest skazany na wieczną wegetacje chyba ze zacznie leki kombinowac samemu
  • 1251 / 4 / 0
Ja po noradrenalinie mam:
1. lęki
2. fobie
3. Zachowania kompulsyjne (glownie tylko myslenie - oklepany schemat negatywnych autosugestii)
4. Cala moja mimika i predkosc mowy jest jak po sporej dawce stymlantow
5. Chudne, mam jeszcze wieksza niedowage (juz zahaczam prawie o anoreksje, mimo ze jem 8 malych posilkow dziennie)

Caly czas sie zastanawiam, czy to beret mam zryty i to on wplywa na moje dziwne dolegliwosci fizyczne, czy tez cos mi sie w organizmie pierdoli i jednym z symptomow sa wlasnie problemy z psycha.
Sa znane przypadki niepoprawnie dzialajacego systemu cholinergicznego np. w niewydolnosci watroby.

Na jakie receptory serotoninowe dziala 6-APB?
Wczorajsza dawka w ilosci ponizej 10 mg dala mi:
1. Stymulacje
2. Rozmawialem normalnym glosem (ostatnio mowie bardzo cicho, niewyraznie, jakam sie, gubie co chwila slowa)
3. Czesciowe znieczulenie (wysilek fizyczny nie dawal tyle bolu co zazwyczaj)
4. Brak fobii spolecznej - bylem mily dla ludzi, rozmawialem z obcymi na posiadowce u znajomego, mijajac na ulicy kozaczacych dresiarzy, ktorym widocznie nei przypadlem do gustu, nie mialem w myslach checi zadzgania ich badz przynajmniej kastracji aby wadliwy gen sie nie rozprzestrzenial (co rowniez mam w zwyczaju) - reasumujac, zero jakiejkolwiek agresji
5. Brak czesci zachowan kompulsyjnych

6-APB dziala na serotonine, wnioskuje wiec, ze potrzebny jest po prostu wychwyt zwrotny zarowno jej jak i dopaminy ale na specyficzny receptor - nie wiem, ktory z dostepnych lekow moglby zapewnic chocby zblizone dzialanie.

Dojrzalem tez magie 6-APB w tak malej dawce i udalo mi sie patrzec na moje negatywne mysli z neutralnej perspektywy i wylapywac je w pore niszczac w zarodku.
Na trzezwo zas czesto zdarza mi sie wpadac jakby w trans negatywnych mysli, ktore powoduja stres i napedzaja kolejne mysli i dziwne zachowania.

Jednakze to wszystko ma rowniez czesciowo zarodek w problemach z motywacja i trzezwym mysleniem, sa to glownie objawy swiadomosci, iz cofam sie w zyciu zamiast isc do przodu... i to juz od przeszlo kilku lat.

Chcialbym rozpoczac codzienna suplementacje malymi dawkami 6-APB ale za pewne sie uzaleznie... Tolerancja wczoraj byla bardzo widoczna (dorzucone pozniej 25mg dalo efekt 2x mniejszy niz wczesniejsze niecale 10mg - ok 5x slabiej)
  • 260 / 5 / 0
astralnykutas pisze:
Ja po noradrenalinie mam:
1. lęki
2. fobie
3. Zachowania kompulsyjne (glownie tylko myslenie - oklepany schemat negatywnych autosugestii)
4. Cala moja mimika i predkosc mowy jest jak po sporej dawce stymlantow
5. Chudne, mam jeszcze wieksza niedowage (juz zahaczam prawie o anoreksje, mimo ze jem 8 malych posilkow dziennie)
mam te same skutki po noradrenalinie (nie liczac pkt 4go)

w Polsce nie dostaniesz od lekarza czegos na dopamine , wiec co ktos kto jej potrzebuhe ma zrobic? wegetowac cale zycie?
  • 749 / 85 / 0
psycho niestety w polsce katuja ludzmi SSRI, a gdy te zmulaja dopiero uderzją w jakies noradrenalinowce
Dlatego ich nie lubię
Na jakie receptory serotoninowe dziala 6-apb?
Farmakologia empatogenów jest poznana tylko w pewnym stopniu, ale najważniejsze receptory pobudzane przez MDMA(jak i zapewne 6-APB) to:
- 5ht1a - najważniejszy receptor, jako jeden z niewielu receptorów serotoninowych jest anksjolityczny i pobudzenie go zmienia działanie układu cholinergicznego. Pobudzenie go pozwala zmienić zbyt wysoki poziom acetylocholiny na stan przyjemny.

- 5-ht2a - euforia, psychodela

- 5-ht2c serotoninowe rozleniwienie

- receptory histaminowe - zwiększenie wydzielania ACH

DO tego te substancje są wyzwalaczami monoamin.
1. Stymulacje
2. Rozmawialem normalnym glosem (ostatnio mowie bardzo cicho, niewyraznie, jakam sie, gubie co chwila slowa)
3. Czesciowe znieczulenie (wysilek fizyczny nie dawal tyle bolu co zazwyczaj)
4. Brak fobii spolecznej - bylem mily dla ludzi, rozmawialem z obcymi na posiadowce u znajomego, mijajac na ulicy kozaczacych dresiarzy, ktorym widocznie nei przypadlem do gustu, nie mialem w myslach checi zadzgania ich badz przynajmniej kastracji aby wadliwy gen sie nie rozprzestrzenial (co rowniez mam w zwyczaju) - reasumujac, zero jakiejkolwiek agresji
5. Brak czesci zachowan kompulsyjnych
To wynika z pobudzania przez 6-APB receptora 5-ht1a, który jest jedynym sensownym antydepresantem opartym o receptory serotoninowe.

Chcialbym rozpoczac codzienna suplementacje malymi dawkami 6-apb ale za pewne sie uzaleznie... Tolerancja wczoraj byla bardzo widoczna (dorzucone pozniej 25mg dalo efekt 2x mniejszy niz wczesniejsze niecale 10mg - ok 5x slabiej)
Odradzam do czasu aż naprawisz sobie mózg.
Ile MXE wystarczy na zbicie tolerki? Osobiscie nieco obawiam sie takiego zabiegu - przez moje schorzenie boje sie cpac.
Nie wiem ile mxe potrzeba, to zależy od twojego mózgu. Jak się boisz to jedz mikrodawki(10mg) przed snem.
Dzis czesc dawki kurkumy zastapie l-dopą z Śwerzbca Właściwego (magiczne ogrody) i zobaczymy jaki beda efekty :)
Z l-dopa jest podobny problem co z kurkuma - tolerancja jest masakryczna.
Zdecydowanie odradzam branie l-dopy, więcej psuje w organizmie niż pomaga.
  • 1251 / 4 / 0
Wlasnie zazylem jednoczesnie mala dawke kurkumy (1/2) i jakies 20mg 6-APB (3 dawka w ciagu 24h).

Efekty:
1. Nie czuje zadnych oznak depresji
2. Nasila sie nerwica wegetatywna, zbyt duza stymulacja i obciazenie serca ale co ciekawe - zero nerwoboli (jak np przy mikrodawkach fety)
3. Mega sraka %-D
4. Delikatne drzenie konczyn i okropne zimno.
5. Srednio nasilona utrata laknienia

Ponad to:
1. Krotkie epizdoy skrajnego pobudzenia na zmiane ze zmeczeniem i sennoscia
2. Stresowy nienaturlany skok libido na zmiane z jego calkowitym wylaczeniem
3. Serce bije dobrym rytmem, aczkolwiek okropnie mocno
4. Wyrazny spadek i wahanie dopaminy kosztem noradrenaliny.

Czuję się jak po dosc konkretnej dawce 6-APB tyle, ze nie mam euforii a po prostu normalny nastroj (taki jakiego nie mialem od wielu, wielu miesiecy, oczywiscie pomijajc objawy nerwicowe). Kolejnym minusem jest brak motywacji do dzialania konkretnego - zuzywam mnostwo energii na jakies pierdoly, natomiast balagan w pokoju zupelnie mi nie przeszkadza.

Szkoda, ze kurkimina dziala tak silnie na adrenaline i noradrenaline. Gdyby nie to, mialbym obecnie idealne wywazenie. Poza tym zuzylem juz pewnie troche serotoniny i uniewrazliwilem receptory przez te 3 mikrodawki 6-APB.

Jakie preparaty oparte na kurkuminie polecasz?
Czy istnieja inne srodki o dzialajace na te receptory ale bez skutkow ubocznych typowych dla iMao?

Pol roku bez cpania i dzis te mikrodawki rzedu 20mg przywrocily mi nieco chec do zycia... Szkoda tylko, ze nerwowsc okropna, zazyje chmeil i melise i zdam relacje.

P.S.
Poprawa nastroju dosc wyraznie porawila rowniez moje silne ropne stany zapalne na twarzy, ktore sa w 90% uzaleznione wlasnie od moich zaburzen psychicznych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.