Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1791
82%
z wikipedii
63
3%
od znajomi
148
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2174

ODPOWIEDZ
  • 927 / 6 / 0
A ja ku przestrodze teraz cos napisze, zeby "dzieci" wiedzialy ze H i inne "twarde" hujstwo jest grozne:
Chodze sobie kiedys po ulicy i zaczepil mnie znajomy: " chcesz przesmalic cos?" sie pyta.
A ja: "a co"?
Znajomy: "za dwie dzialki, moja zone".

Nieskozystalem bo:
- bylem nagrzany (nie stoi wtedy)
- byla to w kocu jego zona (ale jestem kurwa honorowy kutas!)
- byla podobna ta zona do kosciotrupa
- wiedzialem ze oni grzali wszystko, a wtedy juz ejs zaczynal grasowac w Polsce

Widzicie "dzieci", kazdy normalny gosc zabilby drugiego goscia jezeli ten drugi by przelecial jego zone. I nawet by za to do pierdla nie poszedl (znam taki przypadek).
Ale H tak rozpierdala czlowiecze uczucia, ze ten kiedys normalny cpun byl sklonny podkopsac swoja kobiete za 2 dzialki.

to tyle smucenia na dzisiaj
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
ludzie, z tego się pomału powieść robi. wydamy i będziemy przećpywać tantiemy. bedzie to poczytne czytadło. proponowałbym połączyć dwa wątki filozoficzno-etyczne i opublikować. byle szybko bo się oxasiowi kasa kończy :-p
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 58 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Antyblysk »
jacok pisze:
Dlatego taka dyskusja między tymi, którzy zjedli na tym zęby, a między tymi, co ledwo lizneli lizaka (najczęściej przez szybkę - kodeina), jest trochę śmieszna. Pogrzejcie sobie soprtowo przez kilka lat i zobaczymy, czy się tak da. Mam na myśli pogrzejcie sobie, a nie pounikajcie grzania, biorąc hel np. raz na rok i przekonując się, że to znaczy, że jesteście zajebiści.
No nie, nikomu nie uda się brać w ciągu i nie wpaść w uzależnienie fizyczne. Właśnie na tym też polega sztuka - brać raz na rok i umieć sobie odmówić, nie zaburzyć sobie poziomu neuroprzekaźników (do czego branie raz na dwa tygodnie nieuchronnie doprowadzi). Postawić sobie w jakimś punkcie granicę i nie iść dalej. Branie raz na tydzień, to już w ogóle Respect.

Jak więcej bierzesz to nie jesteś bardziej zajebisty;)
  • 2003 / 121 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
nie o to mi do końca chodziło - nie ma różnicy czy bierzesz codziennie czy raz na tydzień miesiąc czy rok. W tym znaczeniu, że może i biorąc raz na rok wpiredolisz się po 20 latach, a biorąc codziennie po paru tygodniach, ale i tak się prawie na 100% wjebiesz. I nie chodzi tu o fizjologię, ale o psychikę, jak wiele razy oxan pisał. A on jest mądry i się go słucham, bo ma sporo racji :)
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 927 / 6 / 0
[quote="oxan"]
ludzie, z tego się pomału powieść robi. wydamy i będziemy przećpywać tantiemy. bedzie to poczytne czytadło. proponowałbym połączyć dwa wątki filozoficzno-etyczne i opublikować. byle szybko bo się oxasiowi kasa kończy ]

tak oxaszewski, jeszcze troche pienterek ci pozostalo do pierdolniecia z hukiem o beton na dnie...
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2010 przez porucznik, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 3449 / 124 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
porucznik, czasy się nieco zmieniły. Ale ogólnie się zgadzam - ciężko się nie wpierdolić i grzać na sportowo. "Grzanie sportowe" generalnie oznacza "grzanie rzadkie", to po co w ogóle brać skoro przez 99% czasu trzeba się ograniczać.

Ferd, świetne ujęcie tematu, sporo mi tym postem uświadomiłeś. Wyjaśniłeś coś, nad czym się długo zastanawialem - jak to kurwa jest, że często robię tak wiele rzeczy podświadomie, że nagle okazuje się "naćpałem się", gdy jest o wiele za późno. Potrafię kupić dragi i zainstalować je w organizmie w ogóle o tym nie myśląc, robiąc to całkowicie automatycznie, zupełnie nie potrafię tego wyjaśnić. Teoria schematycznych połączeń neuronowych coś tam nakreśla.

A co do pisania truizmów - chyba każdy z Depresantów uznaje swoje zdanie za banalne, po czym prezentuje je reszcie i okazuje się że takie banalne to dla tej reszty nie było. Zatem proponuję jednak nie rezygnować z banalnych stwierdzeń, zwłaszcza że to klasyczny temat do wyżaleń i bezsensownych pouczeń.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2010 przez Czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
@Ferd, mądre posty piszesz i zgadzam się z tym bardzo ;) Co do Ciebie jednak - jesli bierzesz opio antydepr. to poco sie szprycujesz, zamiast np. nakleic plaster , itp? To jest w takiej sytuacji bardziej korzystne, bo tolerka nie skacze przez gwaltowne podanie ... ;)
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
porucznik pisze:

tak oxaszewski, jeszcze troche pienterek ci pozostalo do pierdolniecia z hukiem o beton na dnie...
mylisz sie, dawno pierdolnąłem
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 2179 / 31 / 0
Ferd pisze:

jacok ma rację - wszystkim co się łudzą, że można wziąć raz na rok powiem, że już po pierwszym razie następuje nieodwracalna zmiana w mózgu spowodowana nowym wyjebanym wysoko w kosmos punktem odniesienia.
przy dobrym locie to i po LSD, trawie i MDMA i każdym innym narkotyku ma sie "wyjebany wysoko w kosmos punktem odniesienia" już po pierwszym razie.
Hidden mefedron User
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
antydepresantów nie biorę i w życiu nie brałem.
Pisze, ze stosujesz opio w roli antydepr. - tak sam pisales. Masz uprzedzenie do samych antydepr? (tak to brzmi)
już po pierwszym razie następuje nieodwracalna zmiana w mózgu spowodowana nowym wyjebanym wysoko w kosmos punktem odniesienia.
Przy stymulantach tego wg Ciebie nie ma ? (Albo nawet po alko w niktorych wypadkach...) Przy opiatach jest ten glod tkankowy, ktory mija po max 2 tyg., za to nie są opiaty neurotoksyczne i z tego pkt widzenia chemia mozgu powinna sie normowac dosc szybko. Za to przy np. meth zmiany w mozgu sa trwale, na tyle ze dopiero po 2 latach ok. uklad dopaminergiczny ma szanse na sie max w 80% zregenerowac aby osoba mogla zaczac jakos sobie radzic. Tyle ze wraca bo mozg jest za mocno czesto zniszczony, co np. moze dawac objawy demencji. Do tego niszczy brak snu - opiatowiec jest wyspany, bo ciagle spi. Na opiaty jest terapia, lek -metadon, bupra. Na meth nie! Najwyzej bupropion i ssri. W przypadku meth statystycznie 94% wraca do nalogu. Zwazywszy na trwalosc zmian w mozgu, juz pomijajac silne cisnienia psychiczne -cpun meth jest w sytuacji duzo gorszej - z mojego punktu widzenia i pewnie tylko mojego ;] Dlatego opiaty NIE SĄ jedyną grupa narkotykow, ktora szybko staje sie sposobem na zycie! Takie spojrzenie jest bardzo ograniczone.
a tak jeszcze a'propos kwasa. w połączeniu z opio to jest dopiero jazda!
Powiedz cos wiecej. Sam jestem ciekawy takiego polaczenia - pewnie redukuje negatywne aspetky tripu na kwasie :)
o wjebanych w kwasa nie słyszałem
Wierze ze na pewno zdarzaja sie przypadki nie moznosci zerwania ze swiatem i rzeczywistoscia po psychodeliczna, która zmusza aby do niej powracac - cos ala psychoza. ;) Tyle ze to sie zdarza bardzo rzadko. Ale dalej na wierzchu pozostaje ze wszystko zalezy na co kto jest podatny i co mu przypasuje. ;) Nie ma co ustalac ze jeden srodek jest bardziej uzalezniajacy od drugiego, bo to wszystko wzgledne. Z biologicznego punktu widzenia natomiast srodek jest tym bardziej uzalezniajacy im bardziej dziala na uklad nagrody - i tu akurat meth pozostawia w kurzu opiaty ;]
ODPOWIEDZ
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.