a wedlug was jak szamanom syberyjskim udawalo sie panowac nad tym grzybem??
Breslau jest niemieckie!
podaj prosze jakis przyklad na takie zdarzenie, teoretyczny lub praktyczny :)\
a zdarzalo wam sie widziec male ludzki (ludzie grzyby) ktorzy was prowadzili przez wizje? mozna wedlug was z nimi rozmawiac? prosic o cokolwiek?
wogole jak tlumaczycie wszelkie "halucynacje" , jest to rzeczywiscie inny swiat przez ktory jest sie prowadzonym automatycznie lub z przewodnikiem, czy to tylko rzeczywistosc ktora ty sam stwarzasz jak np. sen gdzie sna ci sie np. zdarzenia z poprzedniego dnia wymieszane ze zdarzeniami z innego??
http://www.youtube.com/watch?v=YN5GESftIS0
wogóle to co wy na to? zapewne każdy z was widział już ten filmik ale... można odbyć trip w 2 osoby? z tego filmu wynika że tak :)
Powód: scalenie
Po amanicie nigdy nie miałem kontaktu z żadnymi istotami, chociaż mój znajomy twierdził, że u niego pojawiły się właśnie "mówiące muchomory". Halucynacje tłumaczę sobie zaburzeniem działania mózgu na skutek wprowadzonych do organizmu substancji ;]
W moim wypadku trip 2-osobowy na dysocjantach wygląda tak, że jedna osoba leży sobie w jednym rogu pokoju, a druga w drugim i nie wchodzą raczej w interakcje :rolleyes:
Ja może po prostu podeszłem do tego ze złej/innej strony. Może napiszę czym się kierowałem...
No więc zapewne wiemy że są ludzie którzy potrafią odbywać swiadome sny, opuszczać ciało, udawać się w miejsca w których nigdy nie byli, oglądać zdarzenia z przeszłości, widzieć możliwą przyszłość itp. jest to coś więcej niż remote viewing gdyż wtedy opuszczasz swoje ciało i udajesz się tam gdzie chcesz i widzisz to co chcesz zobaczyc.
Wychodzę z założenia że każdy człowiek ma identycznie zbudowany mózg zatem mózg każdego człowieka ma te same funkcje. Zatem nie ma nic niezwykłego w tym że ktoś ma "dar" (nienawidzę tego określenia), to że u kogoś się to przejawia nie świadczy o tym że jest inny, po prostu świadczy o tym że albo się tego nauczył albo doznał wypadku lub naturalnie mu się to pojawiło. Po prostu ta funkcja mózgu zostaje odblokowana :)
Zatem opierając się na tym to każdy jest w stanie to robić dzięki samej chęci/sile woli. Substancje typu psychodeliki według mnie właśnie pełnią funkcję klucza (jednego z wielu) który otwiera drogę do tego świata, otwiera nasz umysł, sprawia że funkcje których na codzień nie używam włanczają się. Zatem jeśli masz już otwarte to połączenie to czy siła woli i ta "determinacja" nie powinny wystarczyć?
To nie substancja zawarta w grzybach cię prowadzi, czy sam grzyb, to tylko martwe rzeczy. To jak z alkoholem, to nie alkohol jest odpowiedzialny za twoje zachowanie pod jego wpływem, tylko Ty jesteś odpowiedzialny bo wszystkie twoje zachowania wychodzą od ciebie, nie od alkoholu.
No ale to tylko moje pryzpuszczenia może nieco oparte na wiedzy z psychologii i anatomii hehe, jak już napisałem nigdy nie brałem żadnych substancji prucz alkoholu więc nie przekonałem się (jeszcze) na sobie jak wygląda trip po amanita muscaria.
nie da sie panowac a jak juz kolega mowil na sile wywolasz sobie tylko bad tripa. nastawienie zmienia tripa. tak. myslac ze bedzie chujnia to doznasz bt'ka :] nie walcz z tym pozwol sie porwac a napewno wiecej zyskasz jak stracisz hehe chyba ze wszamiesz surowizne to stracisz wiecej (tresc zoladka ;) )
powiem ci ze za duzo sie naczytales chyba a za malo trenowales... z czym kolwiek bo amanity nei znasz jak wiemy.
to nie jest tak ze spotykasz grzybkoluda jak napisales i znim przechodzisz tripa tylko bardziej wizyjne doglebnie duchowe doznanie. uczy przez tresc bardziej mmm podswiadoma niz to co widzisz ale zrozumiesz ocb.
szamani nie panowali ale to jest nawet jak z trawa xD z poczatku haluny a pozniej ogarniasz bo wisz co ci jest i czego sie spodziewac przez co faza znika. z psycho jak wiesz czego oczekiwac to (mimo ze i tak nie wiesz ;) ) wyciagniesz wnioski pomagajace w danej sytuacji.
szamani to cwaniaczki ktore ogarnialy psychodele dzieki czemu byli u wladzy.
sprobuj a moze nie pozalujesz ;) pameitaj ze najgorszy przed tripowaniem jest...? STRACH
GL
DMT 4 Life
Facet tu wcina amanity na surowo i mówi, że nie trzeba ich suszyć. http://www.youtube.com/watch?v=yJLfMt4ANn0
Qlim ja ostatnio na przejażdżce w lesie znalazłem 3 średnie czerwone kapelutki pośród dziesiątek średnich i dużych zielonych kapeluszy. Nie zrywałem ich ze względu na to że nie jestem gotów na przyjęcie muchomora, jednakowoż myślę że jak znasz jakiś lasek brzozowy to śmiało możesz szukać.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.