Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1151 / 230 / 7
eso pisze:
w wiekszych dawkach brakowalo mi wczucia sie w muzyke, nie sprawilo mi przyjemnosci lezenie z zamknietymi oczami przy muzyce jak mam w zwyczaju po dysocjantach.
Chyba tylko dysocjanty podbijające serotoninę dają taki stan.
Po 4-MeO-PCP też mi tego brakowało, byłem bliski hole a nadal miałem samoświadomość, słabe to było.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 1987 / 108 / 0
rastafaray pisze:
milosky pisze:
Przy tej dawce doszło do mocnego odrealnienia typu "gdzie jestem i co się stało" Chyba poszło trochę za dużo. .
moim zdaniem nie za duzo. kazda faza zostawiala takie uczucie wlasnie "co sie stalo, what da fuck?" ale nie wiązałbym tego w ogole z pamiecią czy amnezją.
Na bazie własnego doświadczenia uważam, że ten stan jest właśnie oznaką tego, że wzięliśmy za dużo lub wzięliśmy wtedy kiedy byliśmy totalnie zmęczeni i nie powinniśmy byli tripować tylko iść spać.
Zależy jeszcze też od substancji - ja najwięcej brałem MXE i tam właśnie tak było - oraz od tego co kto lubi. Ja nie lubię zerwanych filmów i totalnej utraty kontroli i nie tego szukam w dysocjantach. Nawet jeśli trwa to tylko 10 minut.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 221 / 13 / 0
Zależy od "zabawki".
Po diff zdarzyło mi sie nie ogarnac co robiłem przez ostatnie 2h i było to faktycznie dosc chujowe, ale to wtedy gdy niepotrzebnie dojebałem do i tak już dużej dawki kolejną dużą.
Po MXE ofc też tak czasem miałem, ale było to umilone zajebistymi CEVami, więc zdecydowanie nie żałowałem, tutaj mi tego brakuje :x
  • 3959 / 148 / 0
to uczucie resetu po dysocjantach tez ma swoj urok. :-)
niedojebanie genetyczne
  • 221 / 13 / 0
Urok ma, pytanie jednak co kto chce osiągnąć :P
Dla mnie diff jest najlepszą substancją by sobie po prostu posiedzieć i ew. pogadać ze znajomymi. Nie ma takiego nieogaru jak przy MXE, nie ma problemów z mową, można potem na lacjcie iść spać i na drugi dzień też żadnych nieprzyjemności nie ma.
Muzyka nieźle przy diff wchodzi, ale podejścia do MXE nie ma, CEVów jakiś mocniejszych niż leciutkie też brak i nie sądzę, by większe dawki zmieniały tą sytuację.
  • 125 / / 0
mi sie udalo po diff osiagnac oobe z dwoma znajomymi. po MXE tego nie mialem. za to po MXE mialem cevy przepiekne we wszechswiecie, tudiez wizje :p
  • 2310 / 14 / 0
To się delikatnie wtrącę: ostatnio miałem kilkudziesięcia godzinny ciąg. Najpierw poszło 500mg MXP (rozłożone na parę podań I.M), a później ok.500mg DPD (również I.M). Całe doświadczenie bardzo dobre pod względem wizualnym i samopoczucia psychofizycznego. Nie było paranoi, jak po analogicznym przerabianiu podobnych ilości MXE. Tutaj wnioskuję, że te substancje są jednak lżejsze psycho-fizycznie. Dodam jeszcze, że podawanie sobie co 2-3godziny kolejnych dawek potęguje bardzo efekty wizualne i gdy worek z substancja już się kończy, to okazuje się, że mamy najlepsze efekty (głównie zamknięte oczy)- soczyste, kolorowe loty nad różnego rodzaju pejzażami, oglądanie pozaziemskich budowli z perspektywy unoszonego przez wiatr liścia. Rzekłbym, że takie "bezosobowe" rzeczy (NO MAN'S SKY), bo nie widywałem żadnych postaci, bytów itp. DPD pod względem wizualnym IMO bliżej do MXE i po kilkunastu godzinach od zaczęcia ciągu generowała bardzo zbliżone obrazy. Oczywiście, to efekt wcześniejszego podania MXP. WIR LIEBEN DISSOCIACTIVEN DROGEN
  • 3465 / 733 / 9
Dość dziwnym i złym ekektem są dla mnie te mózgotrzaski. Mózgotrzaski inaczej tego nie mogę nazwać. Gdyby nie one w pewnych momentach to było by idealnie. Dysonoduje się po tym wspaniale, mógłbym być tak zawsze zrobiony.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 1987 / 108 / 0
Ciekawi mnie czy są jakieś badania profilu farmakologicznego difenidyny?
Zastanawiam się czy ona aby nie antagonizuje receptorów dopaminowych, bo takie mam odczucia. Wziąłem na trzy razy 170mg łącznie i czuję się trochę jak jakimś chlorprotiksenie, ciężko mi się myśli, ale w taki sposób charakterystyczny dla neuroleptyków.
Inna sprawa, że mogę mieć zdownregulowaną dopaminę przez cug na 4-MeO-PCP.

EDIT ta substancja jest dla mnie kontrowersyjna. Fajna była w małych dawkach rzędu 30mg jak odstawiałem giebla, sprawdziła się super. Natomiast w dawkach trochę większych (po 60mg) zawsze mam takie dziwne uczucie strucia organizmu. Cięzko to określić, ale się tego boję. Jakby hamowała jakieś biologiczne procesy w organiźmie. Sam flow jest z dość dużym nieogarem, natrętny i trochę uwala też pamięć. Zawsze jak jestem w tym stanie to zastanawiam się czy jeszcze przeżyję tego tripa czy też może tym razem ta substancja mnie ukatrupi - takie odczucie. Mimo iż nie są to jakieś mocne dawki. Nie chcę chyba wiedzieć co by było po 200mg za jednym zamachem.
Z tych powodów nie podoba mi się. Myślę, że to dobra substancja jak ktoś chce odstawić jakieś benzo, giebla czy inne opio, ale do kreatywnej twórczości to ona się absolutnie nie nadaje. Lubi zawiać zimnym negatywem i lękiem.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1889 / 72 / 3
Nie ma, bo właśnie szukałam.
Dopaminę na pewno smyra, ale nie jakoś szczególnie.
Na pewno jest neurotoksyczne, ale nie tak jak na przykład klefedron.

Nie ma sensu walić takich dawek. Ja po 30 mg z 45 mg 4-MeO-PCP w miksie IM trafiłam do szpitala i dopiero po 2 dniach pod kroplówką się obudziłam.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.