Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
( ) - z TORem lub innymi środkami co do IP

PL bank -> kantor -(-> lokalny wallet -> pralnia -> lokalny wallet 2 -> sklep)

Jeżeli TOR działałby jak błyskawica to nie omawiałbym tricku jak przyspieszyć. TOR to nie jedyny środek na bezpieczeństwo.
  • 69 / 1 / 0
Czy konto escrow jest pralnia?

Czy udowodnia mi wplate na konto sklepu jesli BTC przeleje w nastepujacej kolejnosci:
PL bank ->kantor-(-> moj wallet-> konto escrow-> sklep) ?

Na stronie Bitcoin przeczytalem. Cytuje: " .... Tor jeśli wymienia informacje wewnątrz sieci TOR-a (.onion) jest w 100% anonimowy ... nawet jak przechodzisz przez nody rządowe ... gorzej gdy wychodzisz z TOR-a czyli używasz tzw. exit-node i tutaj możesz trafić na serwery podstawione (ich adresy stale są aktualizowane na pewnej sieci w .onion).... "

Czy jest taka mozliwosc, zeby sprawdzic czy sklep, z ktorego zamierzam kupowac jest wewnatrz sieci TOR-a?

reszta cut - offtopic / 909

Fuzja / 909
klejofas pisze:
zamów zwykłą przesyłką (taką do której odbioru nie potrzeba podpisu) na zmyślone dane, jeśli zatrzymają powiesz że nic nie zamawiałeś i o niczym nie wiesz. Jeśli masz kogoś kto może to przepakować w bardziej dyskretny sposób to jest to też rozwiązanie. Oby wysyłka nie była z holandi bo to zwraca mocno uwagę służb.
Prześwietla się tak naprawdę mały procent wszystkich paczek. Jeśli to będzie z eu to zamów kurierem i raczej nic nie powinno się wydarzyć.
Transport samochodowy jest rozwiązaniem również, oby nadający i ty nie ujawnili swoich prawdziwych danych. Odbiór najczęstszej odbywa się po telefonicznym dogadaniu (kup jakiś nr prepaid i tyle). Szczerze mówiąc jeśli przejedzie to granicę to śmiało można odebrać, zasadzki nie zorganizują Ci za mimosę z resztą taki kierowca który to przewozi i faktycznie wykryto by nielegalną przesyłkę, raczej będzie miał więcej kłopotów niż ty, nie prowadzą tego typu biznesów żadne firmy tak na prawdę, a już tym bardziej nie mają uprawnień do przewozu przesyłek jak np firmy kurierskie i po wykryciu przewoźnik za pewne będzie miał większe kłopoty niż ktokolwiek, bo tak naprawdę to on będzie odpowiadał za przemyt, jeśli na własną rękę dokonuje przewozu paczek.
Dobrze. Moge poprosic nadajacego, zeby nie ujawnial mojego prawdziwego imienia i nazwiska oraz podal swoje zmyslone imie i nazwisko. Ale co z adresem nadajacego? Nadajacy raczej nie zgodzi, zeby jego prawdziwy adres zamieszkania widnial na kwicie jaki podpisuje kurierowi ( na kwicie widnieje to jako adres nadawcy albo adres zwrotny) bo bedzie sie bal, ze zostanie powiazany z handlem "narkotykami" a raczej go nie ukryje przed kurierem,ktory podjezdza pod miejsce zamieszkania osoby nadajacej paczke i widzi go jak na dloni.

Co innego moze zrobic osoba nadajaca, zeby nie ujawniac swojego adresu domowego ( wyslanie z pracy odpada)?
  • 28 / / 0
pokora pisze:
Czy konto escrow jest pralnia?
Nie, pralnia to pralnia. Konto ESCROW także może być monitorowane, zwłaszcza jak nie działa zza TORu.
pokora pisze:
Na stronie Bitcoin przeczytalem. Cytuje: " .... Tor jeśli wymienia informacje wewnątrz sieci TOR-a (.onion) jest w 100% anonimowy ... nawet jak przechodzisz przez nody rządowe ... gorzej gdy wychodzisz z TOR-a czyli używasz tzw. exit-node i tutaj możesz trafić na serwery podstawione (ich adresy stale są aktualizowane na pewnej sieci w .onion).... "
To chyba twoje własne tłumaczenie… Exit-nody mogą podsłuchiwać, ale dotyczy się to ataku MiTM, sniffingu ruchu niepowiązanego z twoim źródłowym IP np.dane logowania FTP. Wchodź na stronę sklepu po HTTPS i kontroluj certyfikat.
pokora pisze:
Czy jest taka mozliwosc, zeby sprawdzic czy sklep, z ktorego zamierzam kupowac jest wewnatrz sieci TOR-a?
Tak, jest sposób. Nie, nie nie jest wewnątrz sieci TOR (hidden network, TLD: .onion).
pokora pisze:
Kolejna sprawa to konfiguracja TORa.
Z kiedy ten poradnik? Olej refferer, jeżeli chcesz tylko zrobić zakupy.
pokora pisze:
Co mam zrobic, zeby skonfigurowac poprawnie TORa?
Wypierdalaj. Offtopic.

Co innego moze zrobic osoba nadajaca, zeby nie ujawniac swojego adresu domowego ( wyslanie z pracy odpada)?
Panie, ja jednak nie jestem w domu. Wezwali mnie do pracy. Może Pan pojechać pod wieżowiec XYZ? Wyjdę na zewnątrz.
  • 69 / 1 / 0
klejofas pisze:
zamów zwykłą przesyłką (taką do której odbioru nie potrzeba podpisu) na zmyślone dane, jeśli zatrzymają powiesz że nic nie zamawiałeś i o niczym nie wiesz. Jeśli masz kogoś kto może to przepakować w bardziej dyskretny sposób to jest to też rozwiązanie. Oby wysyłka nie była z holandi bo to zwraca mocno uwagę służb.
Prześwietla się tak naprawdę mały procent wszystkich paczek. Jeśli to będzie z eu to zamów kurierem i raczej nic nie powinno się wydarzyć.
Transport samochodowy jest rozwiązaniem również, oby nadający i ty nie ujawnili swoich prawdziwych danych. Odbiór najczęstszej odbywa się po telefonicznym dogadaniu (kup jakiś nr prepaid i tyle). Szczerze mówiąc jeśli przejedzie to granicę to śmiało można odebrać, zasadzki nie zorganizują Ci za mimosę z resztą taki kierowca który to przewozi i faktycznie wykryto by nielegalną przesyłkę, raczej będzie miał więcej kłopotów niż ty, nie prowadzą tego typu biznesów żadne firmy tak na prawdę, a już tym bardziej nie mają uprawnień do przewozu przesyłek jak np firmy kurierskie i po wykryciu przewoźnik za pewne będzie miał większe kłopoty niż ktokolwiek, bo tak naprawdę to on będzie odpowiadał za przemyt, jeśli na własną rękę dokonuje przewozu paczek.
Ja nadal tego nie widze. Nadawalem z UK pare kopert i paczek. Przy odbieraniu koperty, na poczcie w Polsce, musialem okazac Dowod Osobisty i zlozyc podpis a na tej stronie, z ktorej chce zamawiac nie widze zadnej zwyklej przesylki.
Z kolei przy wysylaniu paczki z UK do siebie, do Polski kurier rowniez wzial ode mnie nr. z DO. Wiec jak osoba nadajaca z UK bedzie mogla ukryc swoje dane skoro bedzie musiala okazac prawdopodbnie paszport ?
  • 418 / / 0
pokora pisze:
Dobrze. Moge poprosic nadajacego, zeby nie ujawnial mojego prawdziwego imienia i nazwiska oraz podal swoje zmyslone imie i nazwisko. Ale co z adresem nadajacego? Nadajacy raczej nie zgodzi, zeby jego prawdziwy adres zamieszkania widnial na kwicie jaki podpisuje kurierowi ( na kwicie widnieje to jako adres nadawcy albo adres zwrotny) bo bedzie sie bal, ze zostanie powiazany z handlem "narkotykami" a raczej go nie ukryje przed kurierem,ktory podjezdza pod miejsce zamieszkania osoby nadajacej paczke i widzi go jak na dloni.

Ludzie tam handlujący mają takie dobre pomysły, że raczej nie masz co sie martwić o adres nadawcy.
Typas mi kiedyś opowiadał, jak zamówił coś ze TROLOLOLO. Po kilku dniach dostał paczkę nadaną z księgarni. W srodku oczywiście książka. Przeszukał całą paczkę dokładnie i nic nie znalazł, wkurwił się że go wyjebali. Następnego dnia znowu dokładnie przeszukał i wszystko było ukryte w takiej kieszonce za okładką.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2012 przez 69plateau, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: jw
Ω
  • 28 / / 0
Fałszywy dowód tożsamości? ;)

Listy polecone wymagają dokumentu. Listy ekonomicznie nie wymagają pisma. Możesz wykorzystać „drop house” do poleconych.
  • 1081 / 33 / 0
Chce wyslac koledze pare kartonow LSD25 z Angli do Polski w pudelku po butach z butami. Paczka na inne nazwisko do akademika. Jakie sa szanse przypalu? mozna by kartony przykleic centralnie pod kartka z adresem na wierzchu :D Co myslicie?
  • 418 / / 0
Myślę, że włóż normalnie pod wkładkę do buta, czy coś i będzie bez przypału. Kartony chyba ogolnie są najmniej przypałowe do przewożenia, no chyba że całe duże blotery.
Ω
  • 69 / 1 / 0
Blazej_Z pisze:
Fałszywy dowód tożsamości? ;)

Listy polecone wymagają dokumentu. Listy ekonomicznie nie wymagają pisma. Możesz wykorzystać „drop house” do poleconych.
Paczki ekonomiczne Royal Mail tez?
  • 2 / / 0
Przejrzałem listę z ustawy. Interesuje mnie peyotl, zgodnie z wykazem meskalina została zaliczona do substancji "zakazanych", na listę trafiły też dwa sensowne do uprawy domowej w warunkach polskich kaktusy. Pozostają Lophophoria Williamsi oraz Trichocereus Macrogonus. Jak rozumiem, dopóki roślinki nie wyprodukują meskaliny lub zakupię je w postaci nasion nie można mnie "ścignąć"?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.