Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
15 lutego 2024dissapoinx pisze: Ej wy tez przy wykupowaniu recepty nie mogliscie kupic wiecej niz 2 opakowania a po trzecie mogliscie przyjsc po 3 miesiacach?
Ale powiedziałą Ci to piguła w aptece czy usłyszałeś to na poziomie Ty-Lekarz??
@ dissapoinx
15 lutego 2024dissapoinx pisze: Piguła a nawet dwie, recepta na 3 opakowania pregi 150mg 56 kapsulek
Czy to mozliwe ze wkrecilam sobie jakies placebo ze jak bralam dwie tabletki 75 to lepiej i dluzej dzialaly niz jedna 150? XD
15 lutego 2024dissapoinx pisze: Piguła a nawet dwie, recepta na 3 opakowania pregi 150mg 56 kapsulek
U mnie babka w aptece spojrzała na dawkowanie wypisane przez lekarza, i obliczyła ile może wydać (mają regulacje, że chyba 3 mc można wykupić, ale grzebano niedawno przy tej regulacji, nie pamiętam tylko czy chodziło o skrócenie tego okresu czy o uszczelnienie wydawania leków).
Czyli jak chciałeś wykupić 3 op mając dawkowanie powiedzmy 1-0-0, to wyszło jej, że wyda leki na dłużej niż może. Gdyby lekarz wpisał Ci dawkowanie 1-1-1 to by jej wyszło, że może wydać całość;)
Przynajmniej tak to działa w aptece, w której ja się zaopatruje, a mój lekarz pisze dawkowanie tak, żeby wydali całość, nawet jak wypisuje "na zapas".
17 lutego 2024Xanny777 pisze:No to pierdoli głupoty, zmień aptekę i tyle w temacie, nie jeden raz wykupowalem nawet więcej i zawsze sprzedawali bez zbędnego pierdolenia.15 lutego 2024dissapoinx pisze: Piguła a nawet dwie, recepta na 3 opakowania pregi 150mg 56 kapsulek
Na 99% placebo na 1% może to były różne firmy i rzeczywiście jest kilka fabryk pregi i jedne są lepsze inne gorsze, też kiedyś zdawało mi się że prega z firmy x działa lepiej niż z firmy y ale wątpię że któraś rzeczywiście była lepszaCzy to mozliwe ze wkrecilam sobie jakies placebo ze jak bralam dwie tabletki 75 to lepiej i dluzej dzialaly niz jedna 150? XD
ale zaraz kompetencja zostanie mi zajebana za takie sformułowania
prega to prega
różne są pory, dawki, kulki, proszek
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.