Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 15 / 2 / 0
Pierwsze słyszę w grudniu miałam dwa opakowania i pod koniec stycznia dała mi na kolejne dwa tym bardziej ,że biorę dwie dziennie
Uwaga! Użytkownik inmymind nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2392 / 655 / 0
15 lutego 2024dissapoinx pisze:
Ej wy tez przy wykupowaniu recepty nie mogliscie kupic wiecej niz 2 opakowania a po trzecie mogliscie przyjsc po 3 miesiacach?

Ale powiedziałą Ci to piguła w aptece czy usłyszałeś to na poziomie Ty-Lekarz??
  • 42 / 4 / 0
Piguła a nawet dwie, recepta na 3 opakowania pregi 150mg 56 kapsulek
  • 42 / 4 / 0
Czy to mozliwe ze wkrecilam sobie jakies placebo ze jak bralam dwie tabletki 75 to lepiej i dluzej dzialaly niz jedna 150? XD
  • 2392 / 655 / 0
Jak wziąłeś dwie 75 na raz to na bank placebo. tyle w temacie
@ dissapoinx
  • 88 / 7 / 0
No to pierdoli głupoty, zmień aptekę i tyle w temacie, nie jeden raz wykupowalem nawet więcej i zawsze sprzedawali bez zbędnego pierdolenia.
Czy to mozliwe ze wkrecilam sobie jakies placebo ze jak bralam dwie tabletki 75 to lepiej i dluzej dzialaly niz jedna 150? XD
Na 99% placebo na 1% może to były różne firmy i rzeczywiście jest kilka fabryk pregi i jedne są lepsze inne gorsze, też kiedyś zdawało mi się że prega z firmy x działa lepiej niż z firmy y ale wątpię że któraś rzeczywiście była lepsza
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 11 / 0

U mnie babka w aptece spojrzała na dawkowanie wypisane przez lekarza, i obliczyła ile może wydać (mają regulacje, że chyba 3 mc można wykupić, ale grzebano niedawno przy tej regulacji, nie pamiętam tylko czy chodziło o skrócenie tego okresu czy o uszczelnienie wydawania leków).
Czyli jak chciałeś wykupić 3 op mając dawkowanie powiedzmy 1-0-0, to wyszło jej, że wyda leki na dłużej niż może. Gdyby lekarz wpisał Ci dawkowanie 1-1-1 to by jej wyszło, że może wydać całość;)
Przynajmniej tak to działa w aptece, w której ja się zaopatruje, a mój lekarz pisze dawkowanie tak, żeby wydali całość, nawet jak wypisuje "na zapas".
  • 42 / 4 / 0
17 lutego 2024Xanny777 pisze:
No to pierdoli głupoty, zmień aptekę i tyle w temacie, nie jeden raz wykupowalem nawet więcej i zawsze sprzedawali bez zbędnego pierdolenia.
Na 99% placebo na 1% może to były różne firmy i rzeczywiście jest kilka fabryk pregi i jedne są lepsze inne gorsze, też kiedyś zdawało mi się że prega z firmy x działa lepiej niż z firmy y ale wątpię że któraś rzeczywiście była lepsza
Testowalam Pregabalin Accord, Zentiva i Egzyste a teraz wykupilam Mylan, moze ta Mylan jest jakas chujowsza? xd
  • 1306 / 261 / 0
ja też miałem takie odczucia, że niektóre pregabaliny są inniejsze, w końcu to są też różne fabryki,
ale zaraz kompetencja zostanie mi zajebana za takie sformułowania

prega to prega %-D
różne są pory, dawki, kulki, proszek
  • 7 / / 0
Cześć Wam. Mam takie pytanko do osób biorących pregabalinę. Czy macie po niej problem z libido i osiągnięciem orgazmu? Ja ogólnie biorę pregabaline od dwóch lat i jeszcze antydepresanty i mam problem z orgazmem. A jak u Was?
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.