Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 134 / 12 / 0
^zazdro roletki

ja po wyższych dawkach 300+ bez roletki napewno uswiadczam myśli S . Czym więcej tym silniejsze . Wczoraj i dziś po 750 +… myśli te mi towarzyszą .
Moja sytuacja sprzyja aktualnie takim …
ktoś o tikach wspominał … ja mam tez odchrząkiwanie i połykanie śliny wzmożone plus tiki nosem i wargą .

Miałem odstawiać tianeptyną a jestem na 900 dziś pregi i 2*3 tianeptyny …
  • 88 / 22 / 0
@Bezniku a to ciekawe, jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś miał myśli s po pregabie. Schodź powoli i trzymaj się, na antydepach się schodzi dość lekko, o ile jeszcze żadnych nie bierzesz.
  • 5396 / 965 / 0
Zezarlem znowu dziś blister tak jak wczoraj, w aptece czeka kolejna partia. Mam dosyć tez, może nie myśli s ale mam depresję związana ze swoja aktualna sytuacja życiowa. Mam dosyć wszystkiego tylko po predze mam siłę wstać z łóżka i coś robić chociaż wiem że to droga do nikąd. Teoretycznie odstawiłem prege byłem na zero 4 dni i nic się nie działo, doszedłem do siebie ale leżałem tylko w łóżku z depresją całe dnie. Nie zamierzam już brać tego leku na codzien ale ciężko się oprzeć by zrobić sobie wyskok i zjesc blister na małej tolerce bądź zerowej. Jestem w szoku jak szybko spada tolerka po tych 4 dniach załadowałem 1200mg i 300mg sniffem i czułem się przez 30min tak jakby piguła na MDMA miała mi wjechać później się jednak uspokoiło i przeszło w fazę typowy napęd, kawa i papierosy oraz granie w ultimate team typowe dla pregi działanie że wszystko staje się interesujące i człowiek ma ochotę to robić np grać turniej w lepszej niż na trzeźwo formie i zdobywać nagrody.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 5985 / 1237 / 43
Ja to biorę od przeszło siedmiu ładnych lat.
Jesienią dochodziłem również do dawek 1000+ mg. Na szczęście okresowe pobyty w szpitalach przeróżnych redukują mi tolerancję. Ale w tych szpitalach też ją dostaję.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 4 / 0
Ja raz wzięłam ponad blister 150mg, do tego zmieszałam z alkoholem, a było to na początku mojego leczenia tym lekiem i raz jedyny zadziałała na mnie powodując zaburzenia motoryki, błędnika, równowagi. Później brana już jako lek wykształciła tolerancję i próba wzięcia większej dawki kończyła się zawsze uczuciem niczego, także dałam sobie spokój z tym lekiem i skupiłam się na odstawianiu go.
  • 25 / 1 / 0
Wczoraj pierwszy raz do czynienia z tym lekiem i poszło 8 tabsów x 300mg no dużo na pierwszy ogólnie dużo, ale dopiero za 6 był odlot, 3 sinfem. Alprazolam też na początku 8mg i normalne funkcjonowanie a potem tydzień później biorąc 2mg porobiły. Zastanawia mnie, z czego wynika takie dziwne działanie leków, że za pierwszym razem mogę dużo musze, a potem mniej
  • 76 / 13 / 0
@lotus62 może to była tachyfilaksja?
  • 88 / 22 / 0
26 lutego 2026lotus62 pisze:
Wczoraj pierwszy raz do czynienia z tym lekiem i poszło 8 tabsów x 300mg no dużo na pierwszy ogólnie dużo, ale dopiero za 6 był odlot, 3 sinfem. Alprazolam też na początku 8mg i normalne funkcjonowanie a potem tydzień później biorąc 2mg porobiły. Zastanawia mnie, z czego wynika takie dziwne działanie leków, że za pierwszym razem mogę dużo musze, a potem mniej
2400mg na pierwszy raz, brawo, może następnym razem dostaniesz tę nagrodę Darwina.
  • 25 / 1 / 0
@kamex Nie mam pojęcia, ale no dlaczego za pierwszym
@zupelnienikt Dawka rozłożona w czasie na kilka godzin to nie wyglądało tak że naraz 8 nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, sama byłam w szoku jak policzyłam
  • 59 / 12 / 0
Witam chce spytać doświadczonych bardziej uzerów co myślicie o sytuacji. Prega 2x w miesiącu po 300 mg w formie długiego relaksu na wieczór. Podanie około 17 do zaśnięcia około 24. Mocno mnie rozluźnia i chilluje. Wcześniej był etanol i dużo substancji, trzeźwy jestem od 2 lat, a inne substancje jak stymulanty ponad 2 lata. Na codzień jest dobrze w moim życiu, praca, pasję, związek, dużo sportu. Nie regurluje nią emocji tylko robię sobie chill np. piątek jak mam wolny czas sam dla siebie w domu. Gdy mam jakieś trudne emocje po jakiejś sytuacji, to reguluje je poprzez trening siłowy albo bieganie, zdrowo się odżywiam. Biorę też leki, bo pracuję z zaburzeniami lękowymi, zaburzenie lęku ogólnionego, GAD. Aktualnie jest bardzo dobrze. Stawiam granice, rozwijam się, staram się żyć tak jakbym chciał, wyjazdy w góry, trochę kontaktów społecznych itp... Czy widzie jakieś zagrożenia przy 300mg na wieczór? Obecnie ustawiłem sobie limit 2x w miesiącu jak mam taki wolny wieczór i tylko wtedy, natomiast czasem to i nie mam takiego wolnego wieczoru przez miesiąc czy dwa, więc nie widzę sensu jej brać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.