Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
03 października 2022Piolun pisze: Pod jakim konrektnie względem pregabalina działa na was negatywnie pamięciowo? Biorę dobowo z przepisu lekarza 600 mg dobowo. Nie powiem, działa p/lękowo, najlepiej to czuję jak na przykład zapomnę przyjąć wieczorną dawkę a rano budzę się i stan lękowy powoduje że czuję się katowany. Pytanie do długo biorących, czy ktoś z was zauważył że przytył lub tyje biorąc pregabalinę? Nie wiem czy sobie to wkręcam ale mam wrażenie że może to mieć związek z przybieraniem na wadze. Chyba będę prosić mojego lekarza o powolne lądowanie z tym specyfikiem po dwóch latach
Mi przybyło kilogramów ale proporcjonalnie to znaczy że jeśli normalnie waże 82 przy wzroście 185, to na predze dochodzę do 85.
Dużo ludzi mówi że po tym się raczej puchnie niż przybiera na masie. Był wątek o retencji wody i pregabalinie.poczytaj
"Rutyna to rzecz zgubna "
Imo szkoda zdrowia na jej Znikome działanie,
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Tylko z tego co się naczytałem to biorę jakieś żałosne dawki (Nie wiem czy lekarz chcial wywołać efekt placeboo, czy zlekceważył problem), no ale kompletnie nic sie nie zmieniło, odkąd biorę.
Pierwsze 6 dni brałem 25mg pregabaliny + 2,5mg escipramu, kolejne 6 dni 50mg pre + 5mg esc, a teraz od 7dni biorę 100mg pregabaliny + 10mg escipramu
Dodam, że odkąd biore leki 0 alko i 0 narko twardych czy miekkich. Lekarz twierdzi że "leki powinny zaczac dzialac po okolo 2 tygodniach." Ogolnie są to leki na fobie i na tiki nerwowe.
Fobia nie zniknela, tiki nerwowe moze wystapują troche w mniejszym stopniu, no ale ogolnie nadal jest lipa, nic kompletnie sie nie zmieniło jakbym nic nie brał (nawet żadnych objawów, takie jak głód, spadek libido itp, no po prostu zero). I teraz pytanie, poczekać jeszcze bo jest szansa że zaczną działać po jakimś czasie, czy umówić się prędzej do psychiatry? (Mam wizytę kontrolną dopiero za miesiąc).
No i jeszcze jedna kwestia. Za tydzień mam urodziny przyjaciela, stanie się coś jak wypiję pare drinków + ewentualnie jakieś coco? Chyba nie powinno, zwłaszcza że leki nie działają haha. No ale pytam po prostu bo nie chce żeby po dwóch drinach mi się odkleiło i żeby odjebał coś dziwnego
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.