Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 57 / 1 / 0
jaką bajkę puścic u rodziinego aby wysępic
  • 1599 / 47 / 0
Mam takie pytanie jaka dawka pregabaliny na zaburzenia lekowe(ataki paniki) czy można go stosować doraźnie np. wezmę sobie 75 mg dwa razy w tygodniu i podziała.
  • 904 / 175 / 0
24 stycznia 2018UJebany pisze:
23 stycznia 2018jabolman pisze:
Nie zauważyłem żeby ktoś pytał o zwałe po zarzuceniu pregi :-D
To czytaj dobrze, bylo pisane ze po okolo miesiacu - dwoch ciagu pojawiaja sie objawy absty.
Gość pyta czy może sobie brać 150mg/d, a Ty wyjeżdżasz o stosowaniu doraźnym. Pregabalina to nie drag, że wrzucisz jednorazowo i masz później zjazd. To tak jakbyś napisał, że po benzo nie ma zwały. Widzisz sens? Bo dla mnie to pierdolenie.

Odnośnie odstawki podtrzymuje swoje zdanie. Jak ktoś bierze pregabalinę w celach leczniczych, i nie odpierdala w międzyczasie, to jest lekka. Brałem prawie rok 300mg/d, w styczniu zszedłem do 150mg/d na 2 tygodnie. Od 10dni nie biorę wcale. Pierwsze 3dni lekka nerwowość, rozkojarzenie... i tyle. Stan nie gorszy od wypicia podwójnej kawy. Faktycznie ostra jazda :wall:
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 62 / 0
[mention]pol90[/mention] pregabaline stosuje sie na zespol leku uogolnionego, a nie napadowego. psychoterapia, a z farmakologii to chyba ssri i doraznie benzo ukierunkowane anksjolitycznie.
  • 440 / 32 / 0
Teraz jest dość spora moda na przepisywanie pregabaliny na lęki.
  • 574 / 10 / 0
na mnie dziala to tak prega dziala tylko na poczatku wyraznie do 3dni pozniej slabe dzialanie mozna odczuc i tyle miesiac nie brania i znowu wyraznie dziala przez 2dni. zwiekszenie dawek nic nie daje nawet powyzej leczniczych 1200mg moze chwile podziala przez dzien lepiej i pozniej juz tylko wiecej skutkow ubocznych a dzialanie sie nie zwieksz
  • 440 / 32 / 0
Bo stosować ciegle pregabalinę to jest pomyłka.
Lek niewątplie, ze jest bardzo dobry, ale brany tylko doraźnie.
  • 904 / 175 / 0
Pomyłką jest szukanie fazy w tym leku. Na lęk pomaga przy stosowaniu codziennym, i takie też ma przeznaczenie. Do stosowania doraźnego są benzodiazepiny.

To co Was wali w dekiel przez pierwsze dni to "efekty uboczne".
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 32 / 0
Ludzie dość mocno chwalą bombki pregabalinowe i wg mnie potencjał rekreacyjny jest wiekszy niż benzo.
Prega porównywalna jest z baklofenem a baklo z gblem więc zależność w kierunku rekreacji jest silna.
  • 904 / 175 / 0
Pregabalina porównywalna z baklofenem? Niby w czym? Wytrzeźwiej :nuts:
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.