kwestia producenta też jest istotna, hasz hhc kupiony w ostrawie był genialny, prawie jak oryginał, kostka afgahan,, z kolei kupiony w lublanie był jak smoła z lufy, prawie niepalny, a na ziole było widać krople nierozprowadzonego ekstraktu. Ale i tak, kolejka była.
The body or a conscious mind'
Fuzja - D5
31 lipca 2023lysy666 pisze: HHC-O też reklamowali jako iluśtam razy aktywniejsze niż THC, a nie jest. To raczej tylko jakieś wybiegi marketingowe.
Znalazłem jakiegoś shorta,gdzie jest,że niby HHC P jest 33x silniejsze od HHC.Wiec tez właściwie chodzi o to że 33x silniejsze od HHC a nie HHC O.Źle napisałem wcześniej.W każdym razie ciekawi mnie,czy jest choć trochę mocniejsze od HHC O.Wlasciwie jeśli chociaż ma podobną moc to i tak spoko.
Muszę zaznaczyć, że na moje obserwacje mógł wpłynąć fakt, że wtedy byłem w marihuanowym ciągu, a HHC-O wziąłem w formie ciekawostki. Generalnie faza rozkręcała się dłużej niż po trawce i jakby nie mogła tego zrobić do końca. Jak gdyby te cząsteczki nie mogły w pełni wkręcić się w receptory, jak to robi tetrahydrokannabinol. Może inaczej by było po jakiejś przerwie.
The body or a conscious mind'
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.