Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 791 / 142 / 0
THC-A
Nieprzeczytany post autor: visitorQ »
Mam do kupienia izolat THC-A 25g w postaci białego proszku. Zastanawiam się czy warto. Cena wysoka ale kusi mnie już bardzo żeby spróbować.
Takie informacje znalazłem w sieci:

"Izolat THCA to forma kwasu tetrahydrokannabinolowego (THCA) w postaci najczystszego, krystalicznego ekstraktu, który można bezpiecznie spożywać bez efektów psychoaktywnych, ponieważ THCA nie jest psychoaktywne. Pod wpływem ciepła, podczas dekarboksylacji, THCA przekształca się w THC, które jest psychoaktywne"

Próbował ktoś? Zastanawiam się jak to przyjmować, jak się za to zabrać.
Izolat THC-A trzeba najpierw podgrzać żeby podziałało tylko jak?
  • 579 / 56 / 0
Re: THC-A
Nieprzeczytany post autor: motocyklista »
Jak chcesz palić/wejpić to będzie działać bez niczego, jak żreć to trzeba dekarboksylować jak normalne zioło 40min 120C w piekarniku albo wstawić pojemnik z izolatem w gotującą się wodę na 1h. Daj znać jak to podziała jak kupisz.
  • 24 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fichte »
A to można kupić przez internet, jak inne "alternatywne" kannabinoidy czy tam kannabinole typu HHC-XD HWDP? Jeśli to prekursor THC, który wystarczy podgrzać, to raczej już nielegalne 🥴
  • 461 / 67 / 0
Nieprzeczytany post autor: NahoyCito »
THC-A jest w marihuanie. Pod wplywem temperatury zmienia sie w delta 9 thc
Nie, nie jest legalne.
  • 26 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: JulietteS »
@NahoyCito można normalnie kupić i znalazłam opisy na polskich stronach sklepów, że THCA nie jest u nas nielegalne. A na innych, że są nielegalne.

Jak to w końcu jest?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.