Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 107 / 13 / 0
Witam, znacie jakies leki przeciwko atatyzji popregabalinowej (odstawilam ja, ale nadal dreczy mnie akatyzja) bez objawow odstawiennych? Na razie slyszalam jedynie o biperydenie, czy to prawda ze on nie uzaleznia?
  • 68 / 6 / 0
A jak wyglądała twoja kuracja na predze? Jaki okres czasu stosowanie leku, jakie dawkowanie, do jakiej dawki max pregi doszedłeś? i jakie dawkowanie pierwotnie było zaordynowane przez lekarza i daj proszę info jak miałeś rozpisaną odstawkę/zmniejszenie stężenia pregi i w jakim celu prega była zapisana w twoim przypadku. Czy to była monoterapia samą pregą czy też równolegle zażywasz inne leki (jeśli tak to jakie i w jakim celu). Paradoks pregi polega na tym, że ona sama w sobie niweluje u mnie m.in. akatyzję (acz stosuję ją defaultowo właśnie jako walkę z akatyzją przy odstawce giga dawek kody/okresowo oxy (pomijając okresowe celowe zapierdolenia się nią w celu w celach rekreacyjnych co jest dla mnie przyjemne. Dla mnie prega to złoto, bo wygasza większość uboków fizycznych uzależnienia opiodowego. Jak wygląda u ciebie drabinka schodzenie/redukcji pregi i w jakim interwale czasowym jest stosowana?
  • 5087 / 875 / 0
W nagłych stanach, przez krótki okres czasu można stosować benzodiazepiny. Jednak powodują krótkotrwałą poprawę i mogą prowadzić do uzależnień. W przewlekłym leczeniu akatyzji często stosuje się betablokery takie jak propranolol, metoprolol i inne. W ich przypadku obserwuje się aż 75% skuteczność leczenia akatyzji
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...