Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 886 / 492 / 0
No dobra, a łączył ktoś am z fenibutem, ciekawi mnie jak zadziała to połączenie szczególnie w dawkach nadających się do codziennego funkcjonowania %-D
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 287 / 42 / 0
Ciekawą sprawą jest łączenie muchomora z innymi psychodelikami. Bardzo spodobało mi się wypicie naparu z Amanity oraz zjedzenie niewielkiej dawki grzyba psylo - około 0.2 grama. W efekcie zamiast senności otrzymałem pobudzenie oraz niesamowitą jasność umysłu - taka jakby łysiczkowa faza ale bez efektów wizualnych i bez tego psychodelicznego oderwania od rzeczywistości. Bardzo ciekawe, muszę to jeszcze kiedyś powtórzyć.
Próbowałem też łączyć napar amanity z THC :liść: - niewielki buszek z wapka powodował super stan pozytywnego wystrzelenia, tak jakbym pierwszy raz w życiu zapalił sobie zioło! Natomiast olej medyczny z THC też powodował u mnie przyjemną fazkę już w niewielkiej ilości 3 kropel - takie pozytywne zjaranie się z nutą psychodelii.

Kiedyś będę chciał sprawdzić działanie połączenia tego wszystkiego na raz %-D oczywiście kluczem będzie tutaj odpowiednia dawka każdej z wymienionych substancji.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.