22 czerwca 2021szufladziarz pisze: import równoległy z rumunii delfarma albo inpharm, dopiero po otwarciu kartonu pokaże się napis frontin, dostępne w hurtowni pgf
leki z IR bywają nawet kilkadziesiąt % tańsze, co nie znaczy że apteka wam je sprzeda taniej...
22 czerwca 2021pomasujplecki pisze: @up siemasz kolego z branży. A nie wstyd Ci sobie w pracy wyrabiać "kartotekę pacjenta" w takim stylu hehe, jeszcze ktoś podejrzy i pójdą ploteczki między koleżankami xdd
Bo rozumiem że naturalnie te leki wbijasz pod receptę i wykupujesz sobie bez marzy w cenie hurtowej czy na lewo je podbierasz po zakupie i nie wbijasz z faktury na stan?
Ja tam wolę jednak po cichu zapłacic ta marzę w innym środowisku, najlepiej sieciowym. Moja sprawa jakie leki zażywam rekreacyjnie bądź nie.
A co do mixu alpra i koda jest zajebiaszczy tylko trzeba wyczuć żeby alpra nie zbiła działania kody. I wiadomo to i tak krótka zabawa ze względu na złośliwa tolerancję i konsekwencje w postaci nałogu. A po zabawie zawsze zostaje takie wypranie z emocji niezbyt przyjemne. Po prostu zabawa się kończy i czym tu to podbić co by nie zostać polilekomanem.
Oczywiście że nie, w większości przypadków nie. Najwyżej tam parę złotych różnicy co dla przeciętnego zdzisia będzie i tak zadowalające. Ale z pewnych źródeł naocznie widziałem że czasem nawet jest odwrotnie, ale to najpewniej wynikało z logistyki niz chytrości ( ͡° ͜ʖ ͡°) zresztą ceny szybują cały czas w górę a często zostają jakieś opakowania sprzed paru miesięcy z niezmienioną ceną.22 czerwca 2021szufladziarz pisze: leki z IR bywają nawet kilkadziesiąt % tańsze, co nie znaczy że apteka wam je sprzeda taniej...
Mam znajomego lekarza który wypisuje na siebie, ma duuuzo lat, a po drugie to w dupie mam, co kto podejrzy i jak najszybciej chce spierdolić z tego srodowiska.
Konopie normalnie na siebie kupuje i jebac plotkarski świat.
Niektóre leki z IR są 2x tańsze niż polskie, widać mało w tym siedziałeś. Mało aptek się w to bawi, w jednej z których pracowałem co tydzień obowiązkowo przegląd wszystkich importów i mailowy opierdol od koordynatora jak cena ustawiona trochę niżej xd. Taki bez recepty gynoxin uno to kilkanaście zł różnicy. Escitil chyba był właśnie 2x tańszy.
Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja w mieście ponad 300tys i wymiana informacji między aptekami jest taka, że każdy wie wszystko co kto gdzie i jak. Ludzie pracują na godziny a środowisko to chyba z 90% kobiety które nie potrafią wysiedzieć 5 minut beż obgadywania xd
22 czerwca 2021motq pisze:
W jaki sposób mogę znaleźć Frontin, na ktomalek nie wyskakuje, jedyny sposób to pytanie po poszczególnych aptekach? Można to jakoś zamówić? Dostępne w hurtowniach?
23 czerwca 2021DexPL pisze: Szukaj w aptekach w szpitalach dziecięcych klinicznych. Ten lek w sporej ilości idzie na pediatrii, więc jest szansa że jest kontynuowany w domu i tam się rodzice zaopatrują. Jak masz lekarza pracującego w szpitalu i receptę, to lekarz może też sam zamówić w ramach importu docelowego (na oddział). Zdarzały się takie przypadki, ale były za każdym razem przeboje z zapłaceniem za ten lek. Bo ceny dla szpitali to zupełnie co innego niż dla pacjenta. Niemniej lek był.
I tak nie mam takiego lekarza, co Ty.
23 czerwca 2021szufladziarz pisze: Podaj numer bloz w aptece: 4849724 albo 4849735. Adobam na kartonie szkło w środku i frontin.
23 czerwca 2021szufladziarz pisze: po drugie to w dupie mam, co kto podejrzy i jak najszybciej chce spierdolić z tego srodowiska.
Konopie normalnie na siebie kupuje i jebac plotkarski świat.
Niektóre leki z IR są 2x tańsze niż polskie, widać mało w tym siedziałeś.
Ja też spierdole kiedyś z tego środowiska, mam nadzieję, każdy kto w tym siedzi wie o co chodzi dlatego Cie rozumiem, ale wizerunek niewspolny z nadużywaniem substancji psychoaktywnych zawsze jest ważny.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
23 czerwca 2021szufladziarz pisze: Podaj numer bloz w aptece: 4849724 albo 4849735. Adobam na kartonie szkło w środku i frontin.
Czyjś kod na swój pesel? Naprawdę nie wiem co chciałbyś tym osiągnąć poza informację, że nie odebrano żadnych recept
A na tolerancje memantyna, działa na opio i imo (nie poparte badaniami) na benzo. Tylko memantyna ma to do siebie, że w początkowym okresie stosowania ogłupia, czujesz się jak na jakiejś dziwnej fazie, ciężko porównać to z czymkolwiek innych. Przy większych dawkach mogą się pojawić lęki. dlatego najpier 5mg, potem zwiększamy do 10 -> 20mg. Memantyna to zwykły lek z grupy B, na dziadka można bez problemu dostać.
23 czerwca 2021motq pisze:
Przecież żaden Alprazolam nie jest zarejestrowany do stosowania u dzieci i młodzieży poniżej 18 r. życia?
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/7/70233685-7e42-47ee-8f9a-a7d93479c526/SATIVA-INDICA.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250514%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250514T220302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=4707f7a8fcafac58e0410c484e50feb702423286d1a9379b1d2a689b350fabfc)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lice.jpg)
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta
W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.