Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
CENA taka że dupa boli - ponad 36zł za paczke 30 bletek lexotanu 6mg.
Ja płace około 22 zł za 30 tabl 6 mg sedam trzeba szukać tańszych odpowiedników
http://tomi001.prv.pl
  • 312 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ptakowaa »
pol90 pisze:
CENA taka że dupa boli - ponad 36zł za paczke 30 bletek lexotanu 6mg.
Ja płace około 22 zł za 30 tabl 6 mg sedam trzeba szukać tańszych odpowiedników
Ja też właśnie tyle.

Ale.

Jeśli się żarło alpro, klony i inne to trzeba zjeść dużo, żeby poczuć (nie opłaca się). W sensie "z dnia na dzień" przechodzimy na broma.
Jak się je dużo mocnych benzo to nie ma najmniejszego sensu przerzucać się na broma, bo założę się, że w lwiej części przypadków od razu pożre się listek.
Jeżeli nie więcej.

Jeżeli zaś ma się średnią (jak ja) tolerkę albo zerową (wtedy najlepiej) to brom jak najbardziej!
Oczywiście w chwilach kryzysu.
Ja będąc czystą długą ilość czasu wzięłam 3 mg i pojechałam sobie do miasta.
Oczywiście staż robi swoje...

Acha, coś muszę dopisać w dziale o alpro.
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 374 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Jak dla mnie najmilsza z benzodiazepin. Jadłem ją kilka lat temu, ale do dziś z rozrzewnieniem wspominam. Pamiętam, że było bardzo miło i trochę krótko, w połączeniu z alkoholem leciutko amnezyjne, ładnie z tramalem komponowała. No i cenę też pamiętam :-/
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
[quote="dr.Kubeusz"]
to ciekawe, że najbardziej spasował Ci oxazepam i alprazolam, bo tak jak niebo i ziemia powiedziałbym. Chyba, że brałeś oba w proporcjonalnych dawkach. Tego oksazepamu to naprawdę trzeba sporo zjeść, by coś poczuć. ja jadłem tylko raz 3 tabl po 10 mg bez tolerancji żadnej wtedy na bdz i nic nie poczułem ]
Oxazepam mi pasował, bo nie działa tak usypiająco jak relanium, ogólnie takie chilloutowe jak bromazepam, tylko trochę mniej "euforii" daje. A dawki brałem 50mg wzwyż. A alprazolam to wiadomo, fajny i dlatego mocno uzależniający.
Niestety jak na drugi dzień wziąłem bromazepam to już nie zadziałał tak jak za pierwszym razem.
Co najśmieszniejsze jak dawno temu (ze 2-3 lata) temu brałem bromazepam to łykałem jak cukierki, naprawdę duże dawki i nic nie czułem, chyba, że nie wiedziałem, że działa. Ale wtedy miałem bardzo nikłe doświadczenie z benzo.
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Jak się je dużo mocnych benzo to nie ma najmniejszego sensu przerzucać się na broma, bo założę się, że w lwiej części przypadków od razu pożre się listek.
Ja mając tolerancje taką, że 20 mg diazepanu nic nie robiło 4 mg clonazepanu też nic, lorafen to 5 mg to było min i wtedy pierwszy raz spróbowałem bromazepamu to poczułem nawet 3 mg czyli pół tabletki, taka lekka euforia, chciało się z ludźmi gadać.
http://tomi001.prv.pl
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
z tego co ty piszesz to mając niezłą tolerkę na mocne diazepiny spróbowanie całkiem nowej w lajtowej dawce da efekt. Ciekawe.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 2 / 0
Mam zamiar poprosić lekarza,żeby przepisał mi tym razem bromazepam zamiast relanium.Czy jest jakaś różnica w działaniu lexotanu,a sedamu?Niby skład ten sam,a jednak opisy tych leków na encyklopedii leków(przychodnia.pl)jakoś bardzo się różnią.Z tych opisów wybrałbym lexotan,piszą o poprawie nastroju.Ale czy rzeczywiście jest różnica,warto przepłacać?
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
To jest ten sam lek , poprostu ktoś się bardziej wysilił przy opisie lexotanu na przychodni.pl
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 20 / 0
Niby ten sam lek, ale sami wiecie jak to jest - różne generyki róznie działają na różnych ludzi. Moich kilka pierwszy kontaktów z bromazepamem było właśnie poprzez preparat Lexotan i faktycznie wydaje mi się teraz, że działał on lepiej niż Sedam którym się aktualnie raczę. Sedam działa na mnie mocno nasennie. W dawce 6mg jest niby okej, w sam raz do działania, ale człowiek dojadł by jeszcze 6mg a może nawet 12, potem dopił piwem a potem to już cięęężko i ciało samo uwala się na łóżko (nie, nie mam już tolerancji na benzo, teraz jadam je rekreacyjnie).

Przy Lexotanie tego nie zaobserowowałem, ale miałem wtedy jako-taką tolerkę na benzodiazepiny i stąd ta różnica. Bo przecież i w jednym i drugim jest bromazepam, nie powinno być znaczącej różnicy w działaniu (zresztą był już na forum temat o różnym działaniu generyków danej substancji, bodaj w temacie o alprazolamie/Xanaxie, ale łapy se nie dam uciąć, poszukaj sobie).

A jak u was ze sposobem przyjęcia? Zwykle benzo zarzucam podjęzykowo, ale bromazepam raczej wolę połykać. Podjęzykowo wchodzi zbyt łagodnie, niepostrzeżenie, wolę połknąć garść i odczekać aż mi się ugną nogi :)
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 2 / / 0
Mam takie pytanie. Jestem początkującym druguserem. Na koncie mam z benzodiazepin tylko raz oksazepam i raz alprazolam. Czy jak wszamam 9 mg bromazepamu poczuję cokolwiek. Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik jozo1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.