Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 3014 / 1020 / 0
25 marca 2019oskaroes pisze:
Witajcie, mam tylko styczność z estazolamem i to typowo nasennie, naduzywam marihuny, ale za niedługo odstawiam i będzie bezsenność i deprecha :) co lepsze spanie i godzinne wyjebki przed spaniem? Rolki? Alpra? Czy może coś innego mi polecicie?
moim zdaniem w tym przypadku lepiej sprawdzi się Relanium od alprazolamu. diazepam nie jest zbyt silną benzodiazepiną, jest lekiem uspokajająco - nasennym. bardziej od alprazolamu rozluźnia mięśnie, a także przyjemnie wycisza. standardowa dawka oscyluje w granicach 5-10 mg. rekreacyjnie jest dosyć słaby, za to leczniczo jest świetny. mimo wszystko ten lek może uzależniać i nie należy go brać regularnie, przez długi okres czasu. na twoim miejscu raczej zrezygnowałbym z benzodiazepin, a poczytał o hydroksyzynie bądź neuroleptykach. nie uzależniają, ale za to mają kiepskie działanie i wiele skutków ubocznych.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1081 / 32 / 0
Mija miesiac od odstawienia diazepamu 4.5mg, stopniowo, kiedy pozbede sie tych mimowolnych tikow miesniowych? Dzieki
  • 995 / 104 / 0
Ciężko stwierdzić bo na takim etapie "uzależnienia" objawy tego kalibru raczej się nie zdarzają. Może zastanów się, czy nie nastąpił jakiś niefartowny zbieg okoliczności i czy przyczyna nie tkwi gdzie indziej?
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 32 / 0
Wczesniej jadlem okazyjnie xanax 2 msc i lekarz dal rolki na odstawienie - nie ma wlasnie nic innego - sa to bardzo male skurcze wrecz niewyczuwalne ale czeste co jest denerwujace
  • 995 / 104 / 0
Nic mi nie przychodzi do głowy, ewentualnie brak magnezu.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 32 / 0
Pamietam pierwsze pare razy 4.5mg tak mi luzowalo miesnie ze czulem sie prawie poza cialem. Mozliwe ze to rebound effect gdyz benzo sa mocnymi srodkami luzujacymi miesnie? Ktos mial podobnie?
  • 3014 / 1020 / 0
rozluźnienie mięśni to normalne zjawisko po lekach benzodiazepinowych. jeśli chodzi o siłę tego zjawiska, to przy diazepamie jest ona większa. mniejsza przy alprazolamie.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 995 / 104 / 0
25 marca 2019cebex pisze:
Pamietam pierwsze pare razy 4.5mg tak mi luzowalo miesnie ze czulem sie prawie poza cialem. Mozliwe ze to rebound effect gdyz benzo sa mocnymi srodkami luzujacymi miesnie? Ktos mial podobnie?
Byłeś na tak niskich dawkach alprazolamu / diazepamu, że nie mogły pojawić się rebound effects w zakresie objawów fizycznych. No chyba, że jesteś wyjątkowy - część ćpunów ma tendencję do takich wniosków, ale muszę ciebie rozczarować : przyczyna prawdopodobnie tkwi gdzie indziej. Tym bardziej, że nie ma opcji na tego typu lustrzane odbicie, ponieważ mięśnie szkieletowe rozluźnia właśnie relanium a nie xanax. A ty przecież na rolkach schodziłeś z xana nie ma opcji że masz objawy odstawienne po diazepamie - na którego SYMBOLICZNYCH dawkach schodziłeś książkowo z i tak śmiesznie niskich dawek alprazolamu.
A nawet jeśli ma to jakiś związek, to musi wynikać z jakieś ukrytej choroby o innym podłożu. Sugeruję nie skupiać się na objawach odstawiennych od benzodiazepin, a zamiast tego zacząć się diagnozować. Wiem, że narkomani tego nie lubią, ale nie jesteś wyjątkową jednostką, a najprawdopodobniej- chorą. Ogarnij się. Zrób badania. Jeżeli skurcze nie wynikają z odstawienia benzo (a zdecydowanie tak NIE jest, nie przy takich dawkach) - ja bym się mocno obawiał o swoje zdrowie i w obawie przed potencjalnym grand malem (może masz coś ala padaczka / zapowiedź padaczki?) - natychmiast udał się do lekarza. Powodzenia.
  • 1628 / 196 / 0
Te tiki to mogą się pojawiać nawet do 3-4 miesięcy od ostatniej dawki jeżeli wystąpiło uzależnienie fizyczne. Sam tak miałem i samo przeszło.
  • 1081 / 32 / 0
Hmm z jednej strony siostrorelanium mowi jedno a artur019 mowi w przeciwna strone, dzieki tak czy siak dobrze bedzie sie przebadac jak bardzo organizm dostal po dupie po tej odstawce. Warto dodac - nie ma czegos takiego jak niskie dawki benzo - ludzie cierpia po 0.25mg xanaxu branego regularnie - tyle wystarczy by zdownregulowac receptorki GABA

Jako dziecko mialem tiki na tle nerwowym, mozliwe ze benzo znowu je uaktywnilo czy cos.

Tak czy siak - 1-2 dni po napisaniu tego postu apogeum tych tikow minelo, teraz mam juz duzo mniejsze i mam nadzieje jak mowi @Artur019 beda sie ciagle zmniejszac @siostrorelanium
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.