"Zespół dyskontynuacji leków przeciwdepresyjnych (ang. antidepressant discontinuation syndrome) – zespół objawów związanych z przerwaniem stosowania, zmniejszeniem dawki lub całkowitym odstawieniem leków przeciwdepresyjnych. W jego przebiegu mogą występować objawy grypopodobne, bezsenność, nudności, zaburzenia czucia, równowagi, niepokój. Objawy te zazwyczaj są łagodne, krótkotrwałe i samoistnie ustępują. W cięższych przypadkach wprowadzenie leku na nowo powoduje ustąpienie objawów w krótkim czasie."
Czyli po prostu klasyczne objawy odstawienne. na wiki piszą to głównie w kontekście antydepresantów(SSRI / SNRI / TRÓJPIERŚCIENIOWE) ale z tego co mówisz, to po klonach, nawet jak jesteśmy już po odstawieniu, i z pozoru jest dobrze to ta dyskontynuacja może spowodować powrót zespołu abstynencyjnego... przejebane. nie mniej jednak uważam, że klonazepam(czy każde inne benzo) jest, używane - Z GŁOWĄ w stanie nas nawet wyciągnąć z szamba do którego sami z jego własną pomocą sie wpierdoliliśmy...
@LOOKER2010 co do wydzielania tabletek... to wiesz, ale z przykrością muszę stwierdzić, że niestety to ja byłbym tą małpą która pierdolnęłaby z głodu....
Mam naprawdę spoko psychiatrę, do którego od kilku miesięcy chodzę i to pokazało mi, że mając dostęp do wszystkiego tego czego chciałem(wszelkie benzo, pisał na jednej wizycie po 2paki klona 2mg, 3 paki bromazepamu 3mg, mianserynę coby się lepiej położyć, i po 2-3 słoiczki baklofenu 25mg) nie potrafiłem się kontrolować....
Gdybym używał tych leków doraźnie, czy ak tam pambuk nakazał, to byłbym w stanie naprawdę naprostować drogę po której jadę, która zaczęła robić się kręta i miejscami wyboista, a ja popierdalałem se po niej najebany benzo z uśmiechem na ryju co chwila łapiąc pobocze
aż się w końcu wjebałem do rowu. Skutek m.in. całkowicie spaaraliżowana lewa dłoń... miesiące, nim w ogóle wróci do sprawności...
pozdro
https://clincalc.com/Benzodiazepine/
Nie wiem ile to trwało u Ciebie ale odstawka nie musi być wieloletnia czy wielomiesięczna, ja bym się przy długich ciągach nastwiał na parę miechów i wyjebał oczywiście alko(właśnie to robię) Co do medyków to ja akurat mam takiego chuja że jak tylko dostrzegł że biorę rolki do odstawki to wyciągnął alprox z szuflady i wcisnął mi bez recepty
Lekarce tłumaczę, żeby pisała receptę, bo może się przytrafić nieoczekiwanie.
A ta doktorantka odpowiada mi, że klony nie są przeciwpadaczkowe. Chciałam roztrzaskać jej czaszkę, za kretynizm.
Muszę przekupić prywatnego, żeby wystawił kwit uprawniający do wykupowania 1op/miesiąc dożywotnio.
Teraz mam ziomka, który handluje i pobiera prowizję x6, paka wynosi stówę...
A gdy kontakt się zerwie? Wyląduje w szambie.
Wcześniej się zaleczalam etizolamem, nawet zdarzył się ciąg 2letni.
Mam wiązane uzależnienie, alkohol i benzo, to moja codzienność. Bez nich, psychika się strzępi. Bez nich utopijny stan, lepiej żeby was nie dosięgnął.
Co do tego długiego okresu półtrwania to czasem można i co drugi dzień wziąć. Jednak odstawianie go po ciągach to koszmar, po wzięciu ostatniej dawki jeszcze przez 4-10 dni wychodzi z organizmu.
Za: mp.pl/leki (o tej powolnej eliminacji)
'W ciągu 4–10 dni 50–70% dawki podanej p.o. wydalane jest z moczem, 10–30% z kałem w postaci wolnych lub sprzężonych metabolitów, tylko 0,5% występuje w moczu w postaci niezmienionej."
Edyta
Dokładnie 45 dni trwa mój ciąg na klonie w dawkach max 5mg ale to rzadko raczej 4mg a teraz cały czas 2 zostało jeszcze 10 sztuk z 4tego blistra nimi zejdę do zera i będzie git, a powiedz mi jeszcze proszę bezsenność będzie z tym duży i długi problem ? Bo akurat odstawiam kodę dopiero zz 6 dzień ? Nie wiem wszystko zemną już ok bez sraczki powolna naprawa wrócił ściek z nosa dzisiaj przez cały dzień wysmarkałem tyle wody ze ja pierdole także drogi oddechowe wracają do normy, mam też kaszel to wszystko koda skutecznie blokowałaale nie o tym.
Pisałeś kiedyś że 13 miesięcy leciałeś na klonie jak wygrałeś z bezsennością ? Bierzesz na to coś do dzisiaj ?
Bo u mnie jest taka jama że rano klon 2mg 300mg pręgi kawa i w drogę na podwórko pracować, a wieczór zmęczony i tak spać nie mogę wczoraj zjadłem 150mg pregi i za 2 godziny już o 3 rano wrzuciłem 2mg alpry i nic zero snu jak to ??
Czy to przest to że stosuje miłorząb japoński tabletki i nalewkę i ekstrakt suchy rozpuszczony s glicerynie roślinnej ? Ul reguluje GABA A, ale słabo zmniejsza tylko przepływ chlorków, bardziej działa na NMDA, AMPA i glutaminian, który może mi szaleć po odstawce.
Słuchaj codziennie około 10/11 wspieram GAD w dekarboksylacji glutaminianu wrzucałem 3 gram glutaminy 25mg witaminy b6 aktywnej już tej P5P do tego około 100mg cynku bo też dobry przeciw wirusowa dawka tym wspomagam GAD ma to sens ??
Ostatnio też dorwałem znowu prawdziwe mleko od krowy kwasze je dodaje do niego maskami sodu dobry dla jelit i wsypuję też probiotyki żeby bakterie s jelicie też brały udział w tworzeniu przekaźników, bo zniszczeniach wywołanych kodeina, która jadłem po 750mg to dużo tabletek z suflosufem .
Ale chuj ta bezsenność minie w końcu sama czy muszę się wspierać melatoninę biorę co dziennie 1mg jak sstteti przykazał żeby z nią nie szaleć no to chormon.
Lepiej odstawiaj to stopniowo, a już na pewno nie radziłbym Ci zerować zapasów i liczyć na farta, że obejdzie się bez lipy. Jeśli chcesz próbować zimnego indyka to przynajmniej te pół opakowania sobie zostaw, żeby w razie czego mieć jakieś koło ratunkowe.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/e17d0c7c-69af-44a8-a89a-4181bdd2f48a/received_317972450986544.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250620%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250620T214002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=fb85b632ceb43d3ab728f2f4200012125df5b86c17db922c275b3353bf618291)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/marijuanabasic_0.jpg)
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej
Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mz_chce_zakazac_sprzedazy_e-papierosow.jpg)
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów
Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dopalamy.jpg)
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję
W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.