Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1562

ODPOWIEDZ
  • 15 / 3 / 0
21 kwietnia 2021DelicSajko pisze:
Do wyjebania.
A możesz napisać coś więcej? Co się stało, że do wyjebania? Moja wina czy mogę reklamować boxa(miałem go na następny dzień od złożenia zamówienia i robiłem wszystko dokładnie według instrukcji)?

To miał być pierwszy rzut, to czy nie warto spróbować jeszcze raz zalać i czekać?

Wkurwiłem się, stąd tyle pytań ;)
  • 185 / 32 / 0
ej, a czy zamiast folii aluminiowej nada się papier do pieczenia + recepturki? Nie roztopi się to w szybkowarze? xd
  • 3206 / 908 / 5
Nie warto, to najprawdopodobniej lipstick mold. Jeżeli grzybnia zachrouje, to jest do wyjebania, zawsze.
@Grzybiarz143
Wygląda jakby ktoś już sobie wyhodował grzybków na tym, zostawił gdzieś i zarosło jakimś innym grzybem. Napisz do sklepu skąd kupiłeś i fotki im wyślij.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 52 / 12 / 0
21 kwietnia 2021falsyfikot pisze:
ej, a czy zamiast folii aluminiowej nada się papier do pieczenia + recepturki? Nie roztopi się to w szybkowarze? xd
Roztopić się nie roztopi, ale nie wiem czy się opłaca. Folia jest sprawdzona, i jest tania.
  • 185 / 32 / 0
a jaka jest rola tej folii? Rozumiem, że tylko ochrona przed kontaminacją?
  • 1455 / 596 / 0
@Isyander dodaje wermi tez oczywiscie
Do mnie bardziej przemawia metoda z wymieszaniem ciastka z wloknami kokosowymi nie robie tych "walcow"
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1649 / 1033 / 7
21 kwietnia 2021falsyfikot pisze:
a jaka jest rola tej folii? Rozumiem, że tylko ochrona przed kontaminacją?
Taka, że jak masz porobione dziurki w pokrywce słoika to ma ona za zadanie dodatkowo ochronić całość przed syfem z powietrza, gdy wyjmiesz do ostudzenia przed szczepieniem, warto więc szczelnie owinąć. 😉

Btw, preferuję tylko jedną dziurkę na środku i po prostu operowanie igłą pod różnymi kątami, zamiast wbijać w różne dziury.

Btw2: widzę tutaj sporą rozbieżność w definicjach. Jak zmieszać ciastko?
Ciastko to jedna całość, czyli "walec" o którym mówisz, nie miesza się miksu mąki z wermikulitem absolutnie z niczym.
Co innego skolonizowane ziarno...
Bądźmy dokładni, bo wprowadzamy czytających w błąd.

Ja w weekend dołączam do teamu kukurydza 🙃
  • 32 / / 0
witam czy w terrarium moze byc ciastko ryżowe oswietlane cały czasyi czy moze chodzić wiatrak cały czas razem z wentylatorem bo chce zrobić z szafy fajne terrarium :grzybki: :grzybki:
  • 5 / / 0
@Grzybiarz143
Wygląda jakby ktoś już sobie wyhodował grzybków na tym, zostawił gdzieś i zarosło jakimś innym grzybem. Napisz do sklepu skąd kupiłeś i fotki im wyślij.
Jesteś pewny? Znaczy, pudełko wyglądało legit. Jest szansa, że wszystko będzie git?
  • 15 / 3 / 0
Nie warto, to najprawdopodobniej lipstick mold. Jeżeli grzybnia zachrouje, to jest do wyjebania, zawsze.
Ok dzięki. Czyli normalnie mogę reklamować, czy to moja wina? Jak uważasz?
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.