Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 454 / 14 / 2
Hej,

Sorry, wyszukiwarka mi nie działa. Szukam jakichś dobrych testów na obecność LSD w kartonach. Jak wiadomo, po wejściu RC szansa na LSD w kartonach spadła znacznie, chciałbym sprawdzić, czy mój dostawca ma dobry towar. Czy możecie polecić jakiś dobry test dostępny bez problemu w polskiej sieci lub sklepach stacjonarnych?
  • 414 / 47 / 0
5-HO-La La LaND
  • 1107 / 51 / 0
Światło uv ;)
Chuj na kaczych łapach
  • 454 / 14 / 2
Właśnie myślałem o tych, nie wiem tylko, na ile są dobre. W zasadzie jednak chodzi mi tylko o odróżnienie LSD od innych NaB-i-tak-dalej, więc może to będzie OK.

---------------------------------------------
24 lutego 2017Syberek pisze:
Światło uv ;)
HA! dzięki za cynk!

Scalono. taurinnn
  • 1 / / 0
24 lutego 2017Syberek pisze:
Światło uv ;)
Faktycznie wykluczy inne pochodne?
  • 948 / 279 / 2
Do rozróżnienia LSD i pochodnych od fenyloetyloamin używamy odczynnika ehrlicha, natomiast do sprawdzenia, czy mamy do czynienia z LSD, czy pochodną na przykład 1-p LSD używamy odczynnika Hoffmana. Można kupić w clearnecie bez większych problemów.

edit:
odczynniki te mogą dawać fałszywie negatywne wyniki gdy są stare, więc czasami prawdziwe LSD daje ujemny wynik, najlepiej je przygotowywać bezpośrednio przed testem, albo przynajmniej przechowywać tak jak zaleca producent.
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.