@up Czasem te mandaty nie miały być tylko za złamanie kwarantanny ?
edit: ok widzę, że za gromadzenie się też ale tego apropo biegania nie mogę znaleźć konkretnie
01 kwietnia 2020Brutalny pisze: mój kolega dostał dzis mandat 5 tysięcy za bieganie :)
01 kwietnia 2020Brutalny pisze: mój kolega dostał dzis mandat 5 tysięcy za bieganie :)
To ja już nie wiem, jak to jest z tym bieganiem... wczoraj był ewidentny i jednoznaczny news - że biegać nie wolno. Cytowano samego ministra, że można zamiast tego wyjść na momencik, zaczerpnąć "świeżego" powietrza i natychmiast wrócić.
A na FB widzę w k...e pozytywnych komentarzy odnośnie działań władzy... aż mi się wierzyć nie chce. Wchodzą cebulaki do grup typu "Koronawirus Chile Grupa Wsparcia" i wyzywają takich ja ja od idiotów, bo zagranicę się udali...
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
01 kwietnia 2020jezus_chytrus pisze: To jak to jest z tymi 30 000 zł za złamanie kwarantanny? Policja łapie delikwenta i sprawa trafia do sądu?
To ja już nie wiem, jak to jest z tym bieganiem... wczoraj był ewidentny i jednoznaczny news - że biegać nie wolno.
https://pomorska.pl/czy-mozna-biegac-w- ... 1-14878581
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Ktoś zadzwonił, że staruchy gromadzą się jak muchy na gównie.
Po 5min był patrol każdy po 500zl jeden upomnienie bo nie miał tv i nie wiedział co sie dzieje bo jak dziadzio barnabał był przez 6 miesięcy na działce i do mieszkania w mieście wrócił na miesiąc.
Nie to nie jest kawał tylko faktycznie 500zl starsze osoby dostały.
Wystarczy 1 telefon i patrol jest na miejscu.
Także te 500zl staruchy mogą dostać jak będą w sklepie przed 10 ponieważ nie stosowali się do poleceń kierownika sklepu o opuszczenie budynku, nałożenie rękawic ochronnych.
,, Co mi tego zycia zostało ''
,, Do kościółka nie mogę to już nam nic nie wolno "
3 dziadków spierdoliło ...
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.