Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, we Wrześniu tego roku złapali mnie z około 0,7 gramem jakiegoś stymulanta ale na dobrą sprawę nie wiem sam co to było ludzik od którego to brałem mówił że jest bardzo podobno do mefedronu i faktycznie było ale głębiej nie wnikałem w faze bo i tak zalany grubą ilością alko byłem. Posiedziałem 20 godzin policjantom powiedziałem że nie wiem co to jest dokładnie i że będę współpracował ale nie znam dobrze kolesia który mi to sprzedał i że mogę go wskazać w lokalu w którym się kręci (nie miałem zamiru strzelić z dupy, ale nie chciałem też zgrywać cwaniaka, później miałem zamiar coś pomyśleć) Przeszukali mi chate nic nie znaleźli bo ogólnie to narkotyki zażywam naprawdę bardzo rekreacyjnie i miałem kureskiego pecha normalnie przeszukali mnie pod lokalem gdzie najwięcej patologi siedzi. I od tamtej pory cisza
ile czasu zajmuje te cale wezwania na sprawy itp i jeszcze jedno pytanie miałem zamiar wiązać przyszłość z wojskiem to teraz po takiej akcji wszystko drzwi zamknięte chyba? ile lat zawiasów mogę dostać? jakieś inne kary, grzywny? bede miał kuratora? mam 23 lata
  • 825 / 14 / 0
Zwykle 3-6 miesięcy od daty wniesienia aktu oskarżenia do sądu.
  • 17 / / 0
Jeżeli nie wiesz co to za substancja, to może się okazać, że jest legalna i nic ci wtedy nie zrobią.
Marihuana
  • 52 / / 0
mi sprawe z 62.1 wytoczyli po 10msc od pokrecenia. kolejna po dwoch, i koncowa po kolejnych 2. sprawa sie ciagnie 14 miesiecy~ pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.