otóż brat mojej kumpeli z klasy, koleś 17 lat w tym roku bedzie miał 18, niekarany, znaleźli przy nim podczas osobistej rewizji 0,4 gr no i zrobili mu wjazd na chate i już nie było tak różowo bo miał na chacie podzielone 15 gietów i jeszcze nie podzielone jakieś 20 gr, dołek 48 h wiadomo, przyznał sie że to jego i że na użytek własny to miał, nikogo z dupy nie zajebał. teraz pytanie co mu za to wszystko grozi ?
Nie wypatruj codziennie wezwania, bo sprawa najmarniej za kilka miesięcy, postaraj się zająć czymś innym, bo się nabawisz nerwicy, i będziesz miał z tym gorszy problem niż z tym całym przypałem.
Niech wypowie się ktoś obeznany w prawie, czy świadek może kłamać na pytanie, które może go obciążać , czy może tylko odmówić odpowiedzi. Jeżeli faktycznie diler się rozsypał i was wydał, to zależy do sprzedania ci jakiej ilości się przyznał (jego interes w tym, żeby wyszło jak najmniej). A jeżeli diler się nie rozpruł, to pies blefował, bo bez jego zeznań ci żadnych zarzutów nie mogą postawić.
Trzymaj się.
czy zeznania swiadka to zeznania spisane na papierze, gdize pan suka napisal co nastepuje: swiadek x.x. zeznal, ze nie zna y.y., bla bla, dalsze zeznania, podpis policjanta i twoj na protokole przesluchania swiadka. ?
podpisywales jakies zeznania?
jezeli tylko z nim rozmawiales, to wydaje mi sie ze bedize luz
ale ale..
kurwa, ale sie zjaralem ;0
:-D mialem jakas genialna mysl, ale znowu gdizes uciekla.
otóż brat mojej kumpeli z klasy, koleś 17 lat w tym roku bedzie miał 18, niekarany, znaleźli przy nim podczas osobistej rewizji 0,4 gr no i zrobili mu wjazd na chate i już nie było tak różowo bo miał na chacie podzielone 15 gietów i jeszcze nie podzielone jakieś 20 gr, dołek 48 h wiadomo, przyznał sie że to jego i że na użytek własny to miał, nikogo z dupy nie zajebał. teraz pytanie co mu za to wszystko grozi ?
a co do kolegi :-D "Przestraszonego" to nic sie nie martw nic absolutnie ci nie zrobią jeśli koleś od którego kupowałes nic nie powiedział o tobie to mozesz być spokojny !!!! pojdziesz na sprawe potwierdzisz to co powiedziałes na posterunku i bedzie luz
aga3010 pisze: a wogóle skąd wiesz ze sie przyznał i powiedział ze ma na własny użytek???
a co do kolegi :-D "Przestraszonego" to nic sie nie martw nic absolutnie ci nie zrobią jeśli koleś od którego kupowałes nic nie powiedział o tobie to mozesz być spokojny !!!! pojdziesz na sprawe potwierdzisz to co powiedziałes na posterunku i bedzie luz
Wyrok prawomocny, może zostać odwołany tylko i tylko wtedy gdy będą naruszone jakieś zasady postępowania karnego, np. osoba, która się zgłosiła nie zostanie przesłuchana :)
burek123
no kumpela siostra tego typa mi mówiła
Nie do końca. Dowody/zeznania do obciążenia mogą się ujawnić nawet podczas trwania postępowania w sądzie. Dopiero po zakończeniu sprawy w czasie 21 dni, wyrok staje sie prawomocny. Oczywiście jeśli ktos jest niezadowolny z wyroku lub ma pewne wątpliwości, wnosi w przeciągu 14 dni od zakończenia sprawy odwołanie, potem apelacje i sprawa może zostać rozpatrywana na nowo.
Wyrok prawomocny, może zostać odwołany tylko i tylko wtedy gdy będą naruszone jakieś zasady postępowania karnego, np. osoba, która się zgłosiła nie zostanie przesłuchana :)
własnego doświadczenia wiem że zazwyczaj to pały chca udupic dilera który rozprowadzał zioło a nie osoby które są swiadkami tak było u nas!!! A nawet jak bedą chcieli sie zabrac za swiadków którym jakim cudem udowodnią ze kupowali od tego typa to dostaną grzywne albo małe zawiasy!
Co do grzywny/mandatów... To już powiem ogólnie ;) Jeśli kiedykolwiek złapie was policjant z piwem a miejscu publicznym i będzie chciał wlepić wam mandat, zero stresu. Nie musicie go płacić ;) ale tylko wtedy kiedy jesteście osobami nie pracującymi. Ważność mandatu to chyba 3 lata, ale tego nie jestem do konca pewien
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).