Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, niedługo mam przesłuchanie odosnie artykułu prawa farmaceutycznego. Niedawno kilkakrotnie wyslalem komus lek.
Jaka wersja bedzie bardziej sensowna?
" nie pamietam, mam zaburzeniq swiadomosci i sie lecze" ?
Czyc"nie wiedzialem ze nie mozna", dodam ze to już.drugi raz w ciągu pieciu lat, wczesniej mialem robion odciski palcow, ale.postepowanie zostalo umożone.
I czy jest swns kontaktować się z radcą prawnym?
Z gory dzieki za.odpowiedz
  • 363 / 37 / 0
Dobry radca prawny to podstawa a skoro już miałeś podobną sytuację to bym ci nie radził robić nic na własną rękę tylko wszystko z prawnikiem.
  • 1780 / 536 / 2
royalblue1 pisze:
Jaka wersja bedzie bardziej sensowna? " nie pamietam, mam zaburzeniq swiadomosci i sie lecze" ? Czyc"nie wiedzialem ze nie mozna" (...) I czy jest swns kontaktować się z radcą prawnym?
@royalblue1 chlopie jebn*j sie w leb xd Obie wersje to jest jakis dramat i prosta droga do wyroku.

Tlumaczenie "nie wiedzialem ze nie mozna" nic ci nie da, bo nieznajomosc prawa szkodzi (ignorantia iuris nocet) i nikogo na komendzie nie obchodzi ze ty czegos nie wiedziales. A zaslanianie sie "zaburzeniami swiadomosci" to juz kabaret xD Myslisz ze prokurator to lyknie? Skieruja cie na badania psychiatryczne, narobisz sobie strasznego smrodu w papierach, a jak masz prawko to ci je jeszcze moga zawinac za takie glupie teksty.

Wysylanie lekow bez uprawnien podpada bezposrednio pod Ustawe Prawo farmaceutyczne. Przypominam twarde fakty prawne, o ktorych juz tu kiedys pisalem: to jest Art. 124 ust. 1 (wprowadzanie do obrotu bez pozwolenia), za co grozi grzywna, ograniczenie albo pozbawienie wolnosci do lat 2. To ze wczesniej ci umorzyli postepowanie, to miales po prostu wielkiego farta. Drugi raz w ciagu 5 lat to juz podpada pod recydywe, maja twoje odciski palcow w bazie i tak latwo ci tego nie puszcza.

Pytasz czy jest sens kontaktowac sie z radca prawnym? To jest JEDYNA sensowna rzecz, jaka mozesz w tym momencie zrobic. Nie wymyslaj zadnych cpunskich bajek o amnezji na wlasna reke, tylko bierz dobrego adwokata. Idziesz na przesluchanie, odmawiasz skladania wyjasnien bez papugi i na tym konczysz dyskusje z psami.
z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 55 / 14 / 0
Mam problem ostatnio poszedlem ujebany testowac rowery elektryczne rozpedziłem sie i nie wychamowałem i rozjebalem szybe i mnie zlapali i spisalismy oswiadczenie ze zobowiazuje sie do zaplaty 1000zl w przeciagu 7 dni nie mialem dowodu a ja debil na swoje dane to napisalem ale ujebany bylem za bardzo i nie myslalem nic dziwna akcja wgl bo gosciu mi zaczał grozic policja a ja trzezwiutki mowie no dobra to dzwon a on dobra dobra ja chce sie ugadac z toba i co sie stanie jak nie zaplace nie mam tyle floty, chcialem tylko rower przetestowac.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.