Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
witam ostatnio troche popilem wyszedlem z domu i zrobilem awanture policji jednego chcialem pobic dostalem prace spoleczne i 180 zl mandatu moge sie od tego jakos odwolac w papierach mam schizofrenie i jestem na rencie mhmm ?
JA SIKAM NA KURWY
BO LUBIĘ BEZCZEŚCIĆ.
  • 4603 / 2207 / 1
Podpisałeś przyjęcie mandatu? Jeżeli tak, to sprawa przepadła. Podpisując mandat (zgodę na jego przyjęcie) zgadzasz się z karą i kończysz postępowanie w sprawie o wykroczenie. Natomiast gdybyś odmówił, wtedy byłaby szansa (skierowanie sprawy do sądu itd)

CO do schizofrenii, to mogłaby ona być podstawą do uznania twojej niepoczytalności. Jednakże, czy na serio chcesz np trafić do szpitala psychiatrycznego na ocenę stanu zdrowia? Bo sam fakt choroby jeszcze nie daje z automatu całkowitej niekaralności. W każdej sprawie ocenia się, czy w danym momencie byłeś świadomy swoich czynów, czy nie.
  • 365 / 103 / 0
Dostałeś pracę społeczne i nie wysoki mandat. Od czego chcesz się odwołać?
Jeszcze mogłabym zrozumieć to odwołanie gdyby to była jakaś mocno naciągana sprawa,a tak sam przyznajesz że nawywijales. Gdyby się uparli to mogłoby być gorzej. Choćby naruszenie nietykalności, groźby karalne itd
Ja bym te prace odbębniła i cieszyła się, że tylko tak to się skończyło.
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.