Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 20 / / 0
Witam! Mam ukończone 18lat, czy Tata może złożyć pozew do sądu rodzinnego o odwyk dla uzależnionego syna? Tak poradził mu psychiatra, który chciał mnie podpuścić do podpisania zgody na odwyk itp...
  • 825 / 14 / 0
Może .W moim przypadku (choć już nie mieszkałem ze starszymi ) od daty złożenia wniosku do rozprawy czekanie trwało jakies 2 lata. 3 miechy przed rozprawą dostałem wezwanie do biegłego psychiatry z Wojewódzkiego Ośrodka Leczenia Uzależnien który zdiagnozował uzależnienie mieszane. Rozpisałem sobie terapię, trochę połaziłem i napisałem do sądu że nie piję i nie biorę, żałuję i dalsze ciągnięcie tej sprawy źle na mnie działa/koliduje z pracą.
Btw. Teraz chodzę na terapię alkoholową dobrowolnie i są tam ludzie po ok. 40 - 50 lat z wyroku.
Najlepiej sam się gdzieś zapisz, przynajmniej trochę uspokoisz starszego.
  • 20 / / 0
Dzięki wielkie za odpowiedź.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.