Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12770 / 2470 / 0
A jaką widzisz przewagę tramalu nad buprenorfiną w kontekście tej sytuacji? Szybkość wyzerowania, czy coś jeszcze?
  • 2130 / 278 / 0
dymynawodzie pisze:
Witam Wszystkich !
Mam pytanie dot. PRZECHODZENIA Z METADONU NA MORFINĘ.
Oczywiście jestem osobą żyjącą w Polsce, moja dawka metadonu to 125 mg.
Przede wszystkim musisz zejsć z metki jak to tylko możliwe, chociaz o połowę, choc wolałbym byś doprowadził do tego by dobrze się czuć na 40 ale wiem, ze to trudne. Przy 40mg metki p.o. 100mg majki i.v. 2x/d wystarczy i jeszcze będziesz ją czuł.
jezus_chytrus pisze:
A jaką widzisz przewagę tramalu nad buprenorfiną w kontekście tej sytuacji? Szybkość wyzerowania, czy coś jeszcze?
Szybkość wyzerowania a co za tym idzie mniej cierpienia i szybszy powrót do formy. Buprę u nas podaja jak pacjent zjedzie do 10mg metki a mnie nie wystarczało 20mg (30mg - ok) na cały dzień kiedy przechodziłem na tramal. Poza tym tramal dobrze przebija sie przez metadon, również skutecznie mi pomagał gdy brakowało mi metki, dlatego o nim pomyślałem w pierwszej kolejności.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2016 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1680 / 270 / 0
Gp, nie jesteś jedyną osobą która próbuje się odtruć tramalem. Przecież tramal jest wypisywany dość często na odstawkę, zaraz po buprze. Kilka detoksów też używa tramalu.

Powodzenia.
Największy przegryw na forum
  • 1547 / 213 / 0
No, g.p., stary draniu, cieszę się, że wyprowadzasz się na prostą. Zawsze wiedziałem, że to, co wyczyniasz z metadonem, a on z Tobą, to samo zuo.
Dryndnij jutro do mnie, albo puść głuchego, to oddzwonię.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 2130 / 278 / 0
Przełom w substytucji, zapraszam do debaty: przelom-w-substytucji-debata-t47622.html
  • 443 / 55 / 0
Proponuje żebyś przeszedł na program morfinowy. Jest normalnie prowadzony w warszawie w jednej z poradni. Pacjenci dostają morfine w tabletkach o przedluzonym uwalnianiu. Funkcjonuje to od 4 miesięcy jakoś i ludzie chwalą sobie. Jedna tabletke biorą od razu przy okienku a druga dostaja do domu zeby wziac po obiedzie czy jakos tak. Tylko najpierw musisz sie troche zzerowac z syropu. Zejsc na duzo mniejsza dawke.
  • 443 / 55 / 0
Na programie substytucyjnym Eleuteria na Dzielnej jest już niebieski metadon o stężeniu 1%. Jak ktoś do tej pory miał dawkę 100mg to aktualnie będzie pił w mililitrach 10ml (poprzednio 20ml). Analogicznie dawka 55mg więc syropu będzie 5,5 ml. Nowy metadon nie ma wogóle cukru w sobie, jest mocno gorzki.
  • 1680 / 270 / 0
No to 10% a nie 1%
Największy przegryw na forum
  • 443 / 55 / 0
1% patrz na wartości. MiliGram a MiliLitr. Zawsze można pokazać ulotkę z butelki i tam jasno stoi 1%.
  • 443 / 55 / 0
Niedzielny80 pisze:
1% patrz na wartości. MiliGram a MiliLitr. Zawsze można pokazać ulotkę z butelki i tam jasno stoi 1%.
Wystarczy poszukac tez na duckduckgo. Producentem nie jest juz firma Molteni jak do tej pory. Kolejnym miastem w ktorym on bedzie to Wrocław.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.