ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Siema, zbudowałem już boxa o wymiarach szerokość 60cm, głębokość 60cm, wysokość 160cm ( niestety nie mam więcej miejsca w garażu. ) Do tego mam HPS 400w, z obliczeń na kalkulatorze wychodzi zdecydowanie za dużo lumenów. Czy dla automatów to nie będzie za mocno ?

pozdro
  • 528 / 4 / 0
Siema
Na taka powierzchnie starczyloby spokojnie 250W.
Bedzie ok dla automatow. Pamietaj tylko o odpowiedniej odleglosci od roslin oraz odpowiedniej wentylacji.
Masz bardzo dobre warunki zeby tam saune zrobic, kontroluj temperature zeby nie popalic roslin.
  • 15 / / 0
Niestety nie mam opcji na inną lampe ze względów finansowych. Zrobię test na 12h naświetlania i będe sprawdzał temp. Rozumiem że temp. jest jedynym głównym wrogiem ?
  • 3523 / 52 / 0
tak jest
  • 3899 / 239 / 13
A ja ci z doświadczenia powiem że całkiem okej ten hps do tej powierzchni. Zrób go w cooltube najlepiej albo chociaż zrób wydajny wyciąg wraz z wentylatorem dmuchajacym od skosu z dołu na zarowke tak by zdmuchnac gorąc z lampy. Przy takiej wysokości zrobiłbym jeszcze nawilzanie generatorem pary (na aledrogo w kształcie żaby tani i zajebisty). Ustaw generator na podłodze boxa, nad generatorem drugie dno z takiej stalowej siatki jak w sklepowych lodówkach i na tej półce donice. Wenttlator ssajacy umieśc w komorze z żaba i masz zajebista wentylacje z nawilzaniem - wszystko piknie idzie w gore. Oczywiście donice stawiasz na podstawkach coby dołu boxa nie zalać. Skoro autoflo to ja radzę te takie większe typu AK47 czy jakies tundry taigi. Sory za błędy - pisze z komórki.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.