ODPOWIEDZ
  • 804 / 102 / 22
Czy doświadczył ktoś ciekawych, odmiennych stanów świadomości przy wysokiej gorączce? Jak byłem dzieckiem i miałem 41°C to miałem wyraźne i bardzo przyjemne wizje kolorowego motyla rozpościerającego się przede mną. To wrażenie pamiętam do dziś jako jedno z najsilniejszych doświadczeń, a próbowałem różnych psychodelików. Drugi raz ciekawą zmianę codziennego nastroju miałem podczas grypy w szpitalu, dopadło mnie wtedy 39,6°C gorączki i poczułem się fantastycznie "nagrzany" jak po opiatach ze zmienioną percepcją. Też to ciekawe było.
  • 9 / / 0
Tak, jako dziecko miałam halucynacje i sama nie wiem, jak to nazwać? Zaburzenia przestrzeni? wydawało mi się, ze ściany się zwężają, idą w moją stronę z każdej strony. Poza tym balansowanie na granicy jawy i snu też jest ciekawe przy wysokiej gorączce. Łatwo mi wtedy przychodzą świadome sny. Co ciekawe, tak samo miałam kilka razy w życiu jak byłam bardzo czymś rozemocjonowana (głównie nieprzyjemne emocje) i zasypiałam - wtedy stany jak przy gorączce
  • 39 / 3 / 0
Dokładnie trzy razy miałem odmienne stany świadomości w gorączce. Już jako dziecko widziałem kolorowe mrówki chodzące po pościeli, nie bałem się nigdy i nie była to psychoza.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.